05

13.8K 1.1K 280
                                    

Baekhyun gri bulutların arasındaki ayı izlerken bir yandan da sınav kağıtlarına Chanyeol tarafından yazılmış 'Baekhyun'a özür notu'nu nasıl yazacağını düşünüyordu. Yarın sınav kağıtları dağıtılmadan planladığı notu eklemeliydi ki bütün öğrenciler Chanyeol'un Baekhyun'dan özür dilediği yalanını görmeliydi. Ama aklına hala bir fikir gelmemişti.

En iyisi Xiumin'den yardım istemekti. Merdivenleri inip salonda patlamış mısır yiyerek film izleyen Xiumin'in yanına gitti. Vücudunu koltuğa bırakınca Xiumin yerinden zıplamıştı.

"Hey, yavaş!"

Kaseden fırlayıp karnına düşen birkaç mısırı ağzına atarken Baekhyun sızlandı.

"Xiumin, bana akıl ver."

"Ne konuda?"

"Sınav kağıtlarına ulaşmam lazım."

"Sorulara mı ihtiyacın var?"

"Hayır, o öğretmene oyun oynamam lazım ve benden özür dilediğini belirten bir yazıyı sınav kağıtlarına not düşerek onu bütün sınıfa rezil edeceğim."

Xiumin planın hainliğine gülerek sordu. "Ben nasıl yardım edebilirim?"

"Kağıtlar müdürün odasında kilitli bir çekmecede."

"Dur biraz düşüneyim."

Xiumin çenesini sıvazlayıp bir süre düşündü sonra aklına gelen fikirle gözleri parladı.

"Şimdi bizim adamlardan birini arıyorum. Denetleme bahanesiyle okula gidip kağıtları alarak dilediğin notu düşüp yeniden çoğaltmalarını söylüyorum. Yarın sabah mutlu olan sen oluyorsun."

Baekhyun sevinçle el çırptı. "Hyu-" Xiumin'in havaya kalkan kaşlarıyla sözünü yarıda kesip düzelterek söyledi. "Xiumin, sen harikasın."

"Bu saatte okula gelmek müdürün pek hoşuna gitmeyecektir ama bu bizi ilgilendirmez. Sen notu bana mesaj olarak at. Bende adamları arayıp sonra onlara atarım."

"Tamam, ben şimdi odama çıkıp hemen atıyorum."

Baekhyun hızla yukarıya koşup denileni yaptı. Kendini yatağa bırakıp zafer kazanmış olmanın edasıyla mutlu bir şekilde uyuyakaldı.

***

Ertesi gün herkes sırasında oturmuş, endişeyle sınavın başlamasını beklerken Baekhyun'un yüzünde alaycı bir sırıtış vardı.

Kapı açılıp matematik öğretmenleri Chanyeol elinde sınav kağıtlarıyla girdiğinde sınıf gergince ayağa kalktı. Chanyeol ön sıradaki bir öğrenciyi sınav kağıtlarını dağıtması için yanına çağırıp diğerlerine oturmalarını işaret etti.

Sınav kağıtları yavaş yavaş sıralardaki yerini almaya başladığında öğrenciler aralarında konuşup kıkırdamaya başladılar. Chanyeol masaya sertçe vurdu.

"Sessiz olun ve kağıtlarınıza odaklanın, kopya muamelesi görmek istemezsiniz."

Baekhyun kendisine bakan arkadaşlarına bir gülümseme sunup çıkardığı işe gururla baktı. Kağıtlara sonradan eklettiği özür notu sınav kağıtlarının üst kısmında çıkmıştı.

"Sorun değil, Bay Park." diye seslice söylediğinde Chanyeol anlamayarak sordu.

"Anlamadım?"

"Boş verin, zamanımızdan gidiyor."

Baekhyun tekrar önüne dönüp soruları çözmeye çalıştı. Başaramayınca da omuz silkip kendisinin eklettiği notun yanına alanın yettiğince bir resim çizip bir de gülücük ekledi.

Zil çalıp sınav bittiğinde kağıdını en son veren Baekhyun boş kağıt vermiş ama bunu pek umursamamıştı.

"Notlarınızı yarına kadar okur söylerim. Hepinize iyi günler."

Chanyeol söyleyip sınıftan çıkınca öğrenciler sınav yerine Baekhyun'a yazılmış özür notunu konuşuyordu.

"Bunu neden yaptın Baekhyun?" diye sordu Chen.

"Benle uğraşmaya devam ettiği sürece daha fazlasını yapacağım. Ne o, yoksa sen ondan yana mısın?"

"Saçmalama tabi ki senin yanındayım. Sadece gerçekten çok utanç verici, onun yerinde olmak istemezdim."

Baekhyun, Xiumin'e bir teşekkür mesajı atarak eve gitmek için okuldan ayrıldı. Yarını heyecanla bekliyordu. Chanyeol kağıtları okurken notu görünce ne tepki verecekti acaba?

***

Chanyeol yorgun bir şekilde evine girdi. Sadece uyumak istiyordu ama yapması gereken tonla iş vardı.

Kendisi için yapabildiği tek şey yemek yemek olmuştu. Onun dışında dinlenmeye bile fırsat bulamadan sınavları okuması gerekiyordu.

Eline aldığı kırmızı bir kalemle kağıtların başına geçti. En üstte kağıdını en son veren Baekhyun'un kağıdı duruyordu.

Chanyeol kağıda şaşkınlıkla baktı. Cevaplara dair en ufak bir nokta yoktu. Sadece gerçekten ustalıkla çizilmiş birkaç figür ve birde ne olduğunu anlayamadığı not vardı. Notu okuyunca Chanyeol'un gözleri şaşkınlıkla açıldı.

Sevgili Baekhyun'cum...

Gerçekten sana bağırdığım için çok üzgünüm. Bütün arkadaşlarının önünde senden özür diliyorum. Kendimi belki böyle affettirebilirim, senden tekrardan özür diler sınavında başarılar dilerim...

-Park Chanyeol

Chanyeol hemen eline bir diğer kağıdı aldı. Onu diğer kağıtlar takip ederken kendi ağzından yazılmış yazıyı okudukça çıldıracağını düşündü. Baekhyun bunu nasıl yapabilirdi? Bu kadar ileriye gitmiş miydi gerçekten? Ve kendisinden bu kadar saçma cümleler kurmasını nasıl beklerdi? Ondan özür dileyecek olsa bile daha ağır cümleler kurardı. Chanyeol, Baekhyun'un adını bağırarak sehpaya güçlü bir yumruk indirdi. Sinirden gülüyordu. Artık son noktaya gelmişti. Öğrencilerin hepsi hakkında ne düşüneceklerdi, kim bilir? Baekhyun oyun oynamak istiyordu. Ceza almamanın bir yolunu bulmuştu belki ama Chanyeol ona oyun oynayarak karşılık verecekti.

***

Ertesi sabah Chanyeol sınıfa girdiğinde gözleri direk olarak Baekhyun'u buldu. Yüzündeki gülümsemeyi görebiliyordu. Chanyeol da yüzüne yerleştirdiği umursamaz gülümsemeyle masasına oturdu. Baekhyun merakla Chanyeol'dan gelecek olan tepkiyi beklemeye başlamıştı ama beklediği gibi bir şey olmadı. Baekhyun'un istediği bu değildi. Chanyeol'un kaybettiğini gözleriyle görmek istiyordu. Chanyeol, Baekhyun'un notunu okuyunca aldığı nota fazla şaşırmadı. Boş verdiği kağıttan kocaman bir hiçten başka bir şey zaten alamazdı. Acilen bu notları düzeltmesi lazımdı. Yoksa matematikten kalacaktı. Ve bu da ailesinin öğrenmesini istediği en son şeydi. Notlar konusu en katı oldukları konuydu. Bütün notlarını belli bir para karşılığında düzeltebilirdi, sonuçta okul kendisinindi ama matematik dersinden çalışmadığı sürece geçemeyecek gibi duruyordu. Hem de dersine Chanyeol girmeye devam ettiği sürece...


Y/N: Merhabalar~ Bölüm biraz geç geldi özür dileriz . ikimiz de evde değildik yazamadık.

Umarız bölümü beğenmişsinizdir

Vote ve yorumları unutmayın lütfen ^^

Just... Teacher?Where stories live. Discover now