Chapter 3

570 29 0
                                    

POV Harry

Ik kijk hoe de huizen voorbij vliegen tot de taxi langzaam stopt. Ik kijk naar buiten en zie het bekende huis. Ik adem diep in en ga dan naar de voordeur. Ik druk langzaam op de bel en wacht op de deur die door Robin wordt open gedaan.

Ik loop hem snel voorbij en ga naar de keuken waar ik potten en pannen hoor. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht als ik mijn moeder zie. Ze schenkt me een glimlach en trekt me in een knuffel. Ik sluit mijn ogen even en druk haar zachtjes tegen me aan. Het waren misschien maar twee dagen maar ik heb haar gemist.

"Gaat het een beetje?" ik knik en kijk nieuwschierig wat er in de potten zit.

"We weten vandaag pasta," zegt mijn moeder terwijl ze in de pan met saus roert, "Gemma is in haar kamer." Ik knik en geef mijn moeder een kus op haar wang voor ik naar boven ga en zacht op Gemma's deur klop.

"Ja?"

Ik open voorzichtig de deur en voor ik het weet hangt Gemma aan mijn nek. Ik glimlach en leg mijn armen rond haar, "ik heb je gemist!" "ik ook."

-

Ik kruip onder een deken met Gemma die naar een film aan het kijken is. Mijn moeder komt binnen gelopen met drie koppen thee en een bordje met koekjes.

"Is Robin weg?"

Mijn moeder knikt alleen maar en drinkt van de warme thee terwijl haar ogen naar het scherm van de tv staren.

"Doe je je deur op slot als je gaat slapen, Harry?" zegt mijn moeder zacht terwijl haar ogen nog steeds op het scherm gericht zijn.

Ik wilde vragen stellen maar besloot dat dat geen goed idee was dus knikte ik alleen maar.

"Slaapzacht." zeggen mijn moeder en ik tegelijk. Ze glimlacht en verlaat dan de kamer. Na een paar minuten besluit ik ook te gaan slapen dus sta ik recht en ruim de ondertussen lege tassen op. "Harry?" hoor ik zacht vanuit de woonkamer komen.

"Wat is er?"

"Het maakt niet uit van wie je houdt zolang je maar gelukkig bent? Trek je niets aan van de andere. Wees gewoon jezelf."

"Dankje.." ik geef mijn moeder een kus op haar wang en ga dan naar boven, "vergeet je deur niet op slot te doen." ik twijfel maar doe dan toch mijn deur opslot. Ik trek snel mijn kleren uit en verstop me onder mijn lakens.

Het is goed om jezelf te kunnen zijn in een huis waar iedereen je steunt.

-

Ik word wakker door een luide klop op mijn deur. Ik wrijf in mijn ogen en luister naar de zware stem aan de andere kant van de deur. "Harry, doe de deur open!"

Ik zucht en sta met veel moeite op. Door te snel op te staan loop ik een beetje duizelig naar de deur. Ik open de deur en kijk naar Robin's grijns die op zijn gezicht te lezen staat. Ik wil vragen wat er is maar daar heb ik de tijd niet voor. Een snelle vuist vliegt in mijn gezicht en voor ik het weet lig ik op de grond. Ik hoor mijn moeder nog iets schreeuwen maar alles viel even weg.

Secrets Onde histórias criam vida. Descubra agora