37

2.5K 177 57
                                    

Nicolines perspektiv:

Mina påsar med grejer som jag hade köpt under den lilla shoppingturen inne i stan tillsammans med Ogge dumpade jag på golvet i hans och Lisas lägenhet. Jag hade varit tvungen att gå hem tidigare än planerat från stan då Lisa hade sos smsat mig och bett mig att komma hem. Som alltid tog vi varandras sos meddelanden på fullaste allvar och därför avbröt jag shoppingen och tiden jag skulle spendera tillsammans med Ogge. Från en början hade även Felix, Oscar och Omar varit med oss, vi hade käkat lunch i Kungshallarna på food courten i källaren och sedan hade vi gått efter några shoppinggator. Efter ett tag ramlade Oscar av för att han skulle träffa någon kompis, efter det försvann även Omar iväg och sist Felix som skulle åka och spela basket tillsammans med ett gäng. Jag och Felix var fortfarande inte riktigt vänner utan jag höll honom mest på avstånd.

Det var ganska skönt att få umgås tillsammans med Ogges vänner eftersom de inte verkade ha något problem med vårt föhållande. Eller tja, Felix hade stora problem med det men bortsett från honom så hade jag inget att säga om de andra. De var genuint snälla och bjöd hela tiden in till konversation. Även fast jag aldrig hade umgåtts med dem på det sättet som vi gjorde idag så fick jag känna en samhörighet och uppskattning från dem.

"Hallå!" ropade jag när jag hade dumpat mina påsar med grejer på golvet. Mycket som var där i var sådant som Ogge hade skämt bort mig med och även fast jag hade varit väldigt sträng med att jag kunde betala mina egna grejer så hade han varit först med att trycka kortet i kortläsaren.

"Jag är i köket, kom hit sen", fick jag som svar. Jag drog ner dragkedjan på de höga svarta primebootsen jag hade haft på mig när vi var inne i stan och suckade av frihet när jag fick av mig de varma skorna. I vanliga fall brukade jag och Lisa turas om att använda de höga primeboots skorna på vintern men jag tyckte att de passade bra till min gråa trikåklänning, därför hade jag plågat mig själv med att ha på mig dem.

När jag hade fått av mig skorna så ställde jag in dem i garderoben bland alla skor och tog sedan med mig mina kassar in i lägenheten, bort mot det stora luftiga köket där Lisa satt på en av stolarna. Hon såg dyster ut, vilket jag redan innan jag hade kommit hit hade förstått att hon var. Hade det inte hänt något så hade hon aldrig skickat mig ett akut sos meddelande om att jag var tvungen att komma hit snarast.

"Hur var shoppingrundan?" frågade hon och sneglade på kassarna jag hade ställt mot väggen. Långsamt drog jag ut en av stolarna framför henne och slog mig ner där.

"Det var kul, jag och Noelle har äntligen börjat kunna komma överens med varandra. Hon har mognat mer nu på senaste år", svarade jag och bet mig i läppen. Lögn. Lögn. Lögn. Hon såg säkert rakt igenom det för Noelle hade inte förändrats det minsta. Hon var fortfarande en dryg liten snorunge som trodde hon kunde allt.

"Noelle säger du? Vad har du att säga om de här färska, alldeles nytagna bilderna då?" frågade hon och vinklade datorskärmen åt mitt håll. På skärmen hade hon uppe tre bilder på mig och Ogge, en när vi satt och åt lunch, en då vi gick hand i hand och en då han hade bestämt sig för att stanna upp mig mitt på gågatan för att kyssa mig. Jag svalde hårt.

"Du verkar älska att ljuga för mig, bästis", sa hon med en sårad underton på rösten. Jag suckade tyst, nästan ohörbart.

"Nå, du var med Noelle? Är det verkligen sant? För om man klickar här på granskning så kan man se att i alla fall den här bilden är tagen klockan tretton tjugoett idag", sa Lisa och överdrev uttalet på klockslaget. Jag svalde ännu en gång hårt och tittade ner på mina omålade naglar.

"Alltså", började jag.

"Jag vill egentligen inte ha en förklaring från dig Nicoline om varför du var på stan med min storebror, det enda jag vill veta är varför du har gått bakom min rygg och inte låtsats om för mig att du har varit i ett förhållande med honom", avbröt Lisa mig och klickade fram ännu fler bilder på sin dator som någon hade tagit.

"Här har vi exempelvis en bild när ni är tillsammans vid fyren, när ni är i skogen, när ni sitter bakom den där stora stenbumlingen, när ni ligger på balkongen här i lägenheten, när ni ligger halvt avklädda i Ogges säng och ja, resten ser du ju själv", sa hon och klickade mellan de olika bilderna som någon hade fotograferat på oss. Jag kunde ana att det var Felix som hade gjort det då han hela tiden hade varit ute efter att förstöra för mig och Ogge. Det var hans fritidshobby och bästa sysselsättning.

"Så, förklara dig om du vill det", avslutade hon med och korsade armarna över bröstet.

"Jag älskar Ogge, det gör jag verkligen och har gjort ett bra tag nu. Jag vet inte vad mer jag ska säga, du har ju listat ut allt nu", svarade jag. Mer hade jag inte att säga. Inga ur kom ur mig. Jag visste att den här dagen skulle komma någon dag men att den skulle komma såhär tidigt hade jag inte någon aning om. Därför blev jag så förvånad.

"Alltså du är så jävla vidrig, fattar du inte det?" gav hon ifrån sig.

"Förlåt Lisa, jag menade inte att hålla det här hemligt för dig", sa jag försiktigt.

"Du är så jävla äcklig som går och tar på min storebror, utför sexuella handlingar tillsammans med honom och sedan bara låtsas som ingenting. Fattar du inte själv vilken jävla hora du är?" fräste hon. Nu hade hon börjat jaga upp sig och det var då man skulle hålla sig undan. Jag visste hur det var när hon gick igång. Då släppte hon det aldrig.

"Hur länge har ni knullat varandra egentligen?" fyllde hon slutligen i.

"Förlåt Lisa, jag visste bara inte hur jag skulle berätta för dig och för tjejerna och för alla", svarade jag med hackig röst. Hon fnös ännu en gång till.

"Vem tror du ens att du är? Tror du att jag bara kan glömma det här och gå vidare som vanligt efter det här? Du, min fucking bästa vän har gått bakom min rygg, har ljugit för mig i flera månaders tid och tror att jag nu bara ska godta att du säger förlåt", sa hon högljutt. Jag svalde igen och kände att en klump började bildas i min hals.

"Jävla hora", mumlade hon.

"Snälla sluta Lisa! Jag försöker verkligen be om ursäkt men det hjälper inte om du bara ska bete dig såhär", svarade jag med min spruckna röst.

"Jag önskar dig och Ogge all olycka i livet, jag hatar dig, jag hatar honom, jag hatar mig själv för att jag ens lät dig in i mitt liv. Jag ångrar alla fucking jävla år som vi har spenderat tillsammans. Det var en sån slöseri på tid. Du är slöseri på tid. Du förstör mitt liv. Jag hoppas ni gör slut om några veckor och sedan lever med otur resten av era liv. För jag avbryter vår vänskap här och nu, jag vill aldrig mer se dig", skrek hon och sprang iväg från köket in till sitt rum.

No boys allowed - o.mWhere stories live. Discover now