2.Proje

25K 1.4K 60
                                    

"Peki bu toplantıda ne işin var. Daha ilk iş gününde şuursuzca gelip de böyle önemli bir toplantıya katılmana kim izin verdi acaba.?" Diye söylenen Aslı'nın sözünü , Mesut Bey kesmişti.

"Ben izin verdim Aslı Hanım bir sorun mu var?"

Mesut Bey'in sesini duyan Aslı tedirgince Mesut Beye döndü.

"Bir sorun yok Mesut Bey. Daha bugün başladığı için..."diye kendini anlatmaya başlamıştı. Fakat Mesut Bey daha fazla uzatmak istemediği için,

"Her neyse bu konuyu uzatmayalım.
Toplantıya başlamadan önce sizi yeni mimarımız rana hanımla tanıştırmak istiyorum."

Rana herkesle uzakta selamlaştıktan sonra toplantıya geçildi. Proje ile ilgili birkaç bilgilendirmeden sonra mesut bey guruplar oluşturmuştu.

"Evet arkadaşlar yeni alışveriş merkezi için üçerli guruplara ayrılıp birer taslak oluşturmanızı istiyorum bu çalışmaların içinden en iyi olanları seçip projeyi oluşturacağız şimdi Esra ,Ömer ve Rana siz birinci gurup siz üçünüz de ikinci gurup "dedi mesut bey o arada ömer bey konuşmaya başladı.

"Baba Rana hanım daha acemi bizi yavaşlatır biz esra ile yapalım rana hanım daha sonra..."

"Rana Hanım da sizinle beraber çalışacak Toplantı bitmiştir. "deyip ömer beyin bir şey demesine fırsat vermeden odadan çıktı . Rana ise hâlâ Ömer beyin söylediklerine takılmıştı. Tamam yeni mezundu ama böyle herkesin içinde o acemi bizi yavaşlatır demesi canını sıkmıştı. Rana düşünceli bir şekilde önüne bakarken, odadaki adamlardan biri konuşmaya başladı.

"ben de Ali şirket avukatıyım hoşgeldiniz Rana hanım " dedi ve elini uzattı. Rana ise hafif bir tebessümle,

"Memnun oldum "dedi. Adamın eli havada bir süre kaldıktan sonra başını sallayıp elini indirdi.
Bu arada aslı bunu fırsat bilip,

"Ahh ah ne günlere kaldık, Ali canım elin havada kaldı böyle insanlarla muhattap olursan ..."derken ,Rana bu kadına daha fazla dayanamayacağını anlayıp sözünü kesti.

"Böyle insanlar derken " dedi sesini alçak tutmaya çalışarak.

"Görgü kurallarından habersiz "

"Görgü kurallarını senden daha iyi bildiğim kesin. O konuda seni muhattap alacak değilim, ayrıca az önceki olayda Ali Bey'in beni gayet iyi anladığını ve kırılmadığını umuyorum"

Ali bey hemen araya girdi.

"Tabi Rana Ranım kesinlikle anlıyorum ve ayrıca rahatsız da olmadım. "dedi ve tebessüm etti.

"Teşekkür ederim Ali Bey"

"Rica ederim " dediği sırada Ömer Bey konuşmaya başladı.

"Rana Hanım biz Esra ile projeye başlarız sizde bize bakarak biraz işi öğrenirsiniz "

"Bende projede yer almak istiyorum Ömer Bey ayrıca Mesut Bey'i de duydunuz sanırım. "

"Sizinle çalışabileceğimi pek sanmıyorum Rana Hanım"

Rana gittikçe daha fazla sinirlendiğini hissediyordu. İş'e başladığı ilk gün böyle bir durumla karşılaşması sinirini oldukça bozmuştu. Derin bir nefes alıp sakinleşmeye çalıştı.

"Nedenmiş o?"diye sormaktan da kendini alamadı. Ömer Bey tam bir şey söyleyecekti ki Aslı araya girdi.

"O başındaki ile burada kalabileceğini sanıyorsan yanılıyors..."diyecektiki lafını kesti Rana .

"Şuan muhattabım siz değilsiniz her konuşmanın arasına girmeyin lütfen" dedi ve Ömer Bey'e döndü.

"Siz Esra Hanımla çalışırsınız o zaman. Ben de ayrı bir taslak çizerim beğendiniz yerleri bir taslakta toplar mesut beye sunarız. Böylece benim gibi biriyle aynı ortamda bulunmazsınız Ömer Bey " dedi ve bir şey demesine fırsat vermeden odadan çıktı. Hızlıca asansörün oraya geldi ve düğmeye bastı. Asansörü beklerken bir yandan da söyleniyordu.

"Neymiş efendim acemiymiş Ece gibi tatlı bir kızın nasıl böyle kaba bir abisi olur aklım almıyor." Derken arkamdan gelen öksürük sesiyle irkildi. Yavaşça arkasını dönerken içinden "Allahım lütfen o olmasın " diye söyleniyordu. Fakat dönmesiyle karşısında fazlasıyla sinirli Ömer Beyle karşılaşınca utancından kıpkırmızı olmuştu. Ömer Bey sinirle ona bakıp,

"Siz...!" Dedigi sırada, Rana ,

"İzninizle " dedi. ve merdivenlere yöneldi. odası iki kat aşağıda olduğu için hızlıca merdivenleri indi ve kendini odaya attı. Hemen masasına geçti. Adama rezil olmuştu. Sıcak basmış yüzünü elleriyle serinlemeye çalıştı. Ardından da ellerini hafifçe yanaklarına vurarak "aptal. Şu dilini tutsana."diye söylendi kendi kendine. Biraz sakinleşince çalışmaya karar verdi. Ama önce alan çalışması yapmalıyım diye düşündü. taslaklar için bir hafta süre verilmişti. Bu süre gayet iyi bir süreydi fakat aklı sürekli Melekte olduğu için biraz sıkıntılıydı. Bir süre sonra odanın kapısı çalınınca ece kapıya döndü. Esra gülümseyerek odaya girdi.

"Müsait misin?"

"Evet gelsene."

"İstersen senle arsayı incelemeye gidelim diyecektim. Aslında biz Ömerle görmüştük ama senin de görmen lazım."dedi gülümseyerek. Kadının davranışlarındaki içtenlik Rana'yı rahatlatmıştı. En azından iyi anlaşabileceğim biri var diye geçirdi içinden.

"İyi düşünmüşsün ."

" hemen çıkalım mı?"diye soran Esra'ya gülümseyip,

"Olur." Dedi ve hazırlanıp çıktılar. Arsayı gezerken neler yapabileceklerini konuşmuşlardı. Öğleden sonra şirkete döndüklerinde Rana odasına geçti. Önce kardeşini arayıp sesini duyduktan sonra. Rahatlamış bir şekilde masasına geçti. Çantasında çıkardığı bisküvi paketini açıp yerken. Bir yandan da aklındaki taslağı kağıda geçirmeye başladı.

Çalışırken zamanın nasıl geçtiğini anlamamıştı. Saatine baktığında yediyi geçtiğini görünce şaşırdı.
Masadan kalktığında bir an gözü kararınca olduğu yerde bekledi. Bu saate kadar sadece bisküvi ve kahveyle geçiştirdiği için oldukça acıkmıştı. İlk günde kendini işe kaptırdığı için içte içe kendine kızdı. Arada Meleği aramış olsa da onu çok beklemiş olmalıydı. Hemen eşyalarını topladı. Odadan çıkmıştı ki sağ çaprazındaki odadan Ömer Bey çıktı. Rana bir an donsa da hemen kendine gelip, asansöre doğru hızla yürümeye başladı. Şansına asansör kendi katındaydı. Beklemeden açılan kapıdan içeri girdi. Ömer Bey'i beklemeden kapanma düğmesine bassa da araya giren el asansörün kapanmasını engellemişti. Ömer Bey sinirli bir şekilde Rana'ya bakış atıp asansöre bindi. Rana gergin bir şekilde önüne bakarken Ömer Bey'in sesi duyuldu.

"O kadar esip gürledin bakalım buna değecek mi?" dedi. Rana konuşmamayı tercih etmişti. Bugün zaten yeterince rezil olmuştu adama. Rana konuşmayınca Ömer Bey de konuşmamış ve asansör rahatsız edici bir sessizliğe bürünmüştü. Zemin kata geldiklerinde kapıların açılmasıyla Ömer Bey asansörden çıktı . Rana onun ardından sinirleri bozulmuş bir şekilde yürümeye başladı. Adımlarını özellikle yavaş atıyor ve adamın uzaklaşmasını bekliyordu. Ömer Bey arabasına bindiğinde Rana da adımlarını hızlandırıp durağa yürümeye başladı. Yürürken bir yandan da Ömer Bey ve Aslı'nın tavırları geliyordu aklına. Daha ilk günden böyle olacağını tahmin etmezdi.

Hastaneye geldiğinde melek uyumuştu. Rana namazını kılıp, hastanenin kafeteryasına indi kendine tost alıp, odaya çıktı. Tostunu yedikten sonra hastane koltuğuna kıvrıldı. Çok geçmeden uykuya dalmıştı.
_______

Merhabalar...

Elimden geldiğince bölümleri sık sık yayınlamaya çalışacağım. Umarım beğenirsiniz.

Karakterler hakkında yorumlarınızı da merak ediyorum. Bol bol yorum bekliyorum... iyi okumalar

Allaha emanet olun...

SABRIN SONU SELAMET Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin