9.Davet

25.1K 1.2K 41
                                    

________

Rana bir anda üzerinde hissettiği ağırlıkla yattığı yerden sıçradı. Etrafına bakıp ayılmaya çalıştı. Melek yatağın üzerinde bakıp ona gülümsüyordu. Rana kardeşini görünce yattığı yerden kardeşine bakıp gülümsedi. Uzun zamandır böyle rahat uyumamıştı. Kendini dinlenmiş hissediyordu.

"Abla hadi kalk."

"Hadi Ablası kalk sabah 9 oldu. Kahvaltı yapacağız. Seni bekliyoruz."dedi Ece kıkırdayarak..

"O kadar uyudum mu ben? "Dedi Rana. Dün ona verdikleri odada bir süre Ece ile konuşmuş, yatsı namazını kıldıktan hemen sonra saat daha 9 bile olmadan yatmıştı. Aklına gelen şeyle hızla yataktan kalktı. Sabah namazına uyanmamıştı. Ece telaşla kalkan arkadaşına bakıp,

"Ne oldu tatlım?"diye sordu.

"Ece ben sabah namazına uyanmadım."Dedi rahatsızca. Ardınan da telefonu eline alıp baktı.

"Şarjı bittiği için alarm çalmamış."diye mırıldandı. Canı çok sıkılmıştı.

"Siz gidin ben namazı kılıp geleceğim."dediğinde Ece Melek'i de alıp odadan çıktı. Kendine verdikleri odadaki banyoya gidip, abdestini aldı. Kerahat vakti girmediği zaman sabah namazı'nın hem sünnet hem de farzının kazası kullanabiliyordu. Rana namazını kıldıktan sonra odadan çıkıp merdivenlerden inmeye başladı. Son birkaç basamak kaldığında kardeşinin kahkahalarını duyunca, başını sesin geldiği tarafa çevirdi. Rana gördükleri ile olduğu yerde kaldı. Kardeşi Ömer'in omzunda kahkahalar atarken Ömer de gülümseyip, salonun içinde koşturuyordu. Rana yüzündeki gülümsemeden habersiz onlara bakarken, Ömer ile göz göze geldiklerinde Ömer koşmayı kesti. Kadının yüzündeki gülümseme onu afallamıştı. Bir süre sonra Rana gözlerini onun bulunduğu taraftan kaçırıp, merdivenlerden indi. Rana Ece'nin yanına geçtiğinde, Mesut Bey de salona girmişti.

"Rana kızım hoş geldin"

"Hoş buldum " dedi Rana mahcupça.

Mesut Bey babacan bir tavırla Rana'ya gülümseyip, melek'e döndü.

"Bu küçük hamım nasıl.?"Dediğinde. Hala Ömer'in omzunda olan melek. Ömer'in kafasına biraz daha yapışıp,

"İyiyim."diye mırıldandı. Utanmıştı küçük kız. O sırada içeri, evin işlerinden sorumlu olan kadın girdi.

"Kahvaltı hazır Mesut Bey."

"Hadi bakalım herkes masaya."

Masaya geçecekleri zaman, Rana Ömer'e kısa bir bakış attı. Ömer omzundaki kardeşini indirip kucağına almıştı. Ömer'in bu evde kalmadığını sanıyordu. Yanılmış mıydı? Masaya geçtiklerinde Rana kardeşini yanına aldı. Kardeşine bir şeyler yedirirken, Mesut Bey'in sesi duyuldu.

"Eee Rana kızım iş'e ne zaman başlayacaksın? "Rana duydukları ile afalladı. Ne diyeceğimi bilmez bir halde Ömer'e döndü. Ömer dudağının kenarı kıvrılmış bir şekilde ne cevap vereceğimi bekliyordu. Dengesiz herif demek istifa ettiğini babasına söylememişti...

"Mesut bey ben.. "derken Mesut Bey sözünü kesti.

"Rana kızım işteyken hadi neyse de iş dışında mesut bey değil mesut amca de lütfen.."

"Tamam.. mesut amca Ömer Bey söylememiş herhalde ama ben işten ayrıldım."derken mesut amca Ömer'e dönüp,

"Ömer Neden benim haberim yok bundan?"diye sordu.

"Baba, Rana Hanım bir şeyler söyledi ama Hastane iş'i olduğu için biz tam konuşamadık. Kesin olan bir şey yoktu. O yüzden sana söylemedim."Ömer söylediklerinden memnun bir şekilde gülümseyip, Rana'ya döndü.

SABRIN SONU SELAMET Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin