22.0 ✔

138 9 4
                                    


Ongemakkelijk sta ik nog steeds in Emma's gang. Mijn blik gaat van Emma en Daan, en weer terug naar Emma.
Daan heeft mij inmiddels ook al gezien en hij loopt langzaam weg naar Emma's kamer.

'Weet je?' Zeg ik tegen Emma. 'Ik denk dat ik maar eens ga. We praten hier later over. Veel uh.. plezier denk ik?'

'Dankje.' Zegt Emma stilletjes terwijl haar hoofd nog steeds zo rood ik als een tomaat. Nee geen tomaat. Zo rood als aardbei. Maar dan wel een rijpe. Het komt er op neer dat Emma's hoofd gewoon heel rood is.

Ik loop naar de deur toe en sluit hem achter me. Met een rustige looppas loop ik naar het parkje hier dichtbij en ga op een bankje zitten. Ik kan dus niet naar Emma toe, als ik naar huis ga is Ailish daar waarschijnlijk en die wil ik ook even niet spreken. En Amy, die is.. thuis? Amy! Waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht!

Meteen sta ik op een loop snel naar Amy toe. Als ik aanbel doet haar zusje open.
'Hee Lindsey, is Amy er ook?'
'Hee Melanie, ja die is boven op haar kamer.' Antwoord ze en ze houdt de deur verder open zodat ik naar binnen kan lopen.

Ik loop de trap op, en loop richting haar kamerdeur. Als ik mijn hand op de klink leg, hoor ik opeens een kreun vanuit de kamer komen. En even later nog een. Ik ga door mijn knieën zodat ik door het sleutelgat kan kijken. En ja hoor, ik dacht het goed. Daar ligt Nils op het bed met Amy op hem. Zo snel en stil mogelijk loop ik de trap af en ga naar Lindsey toe.

'Linds, ik ga weer. Wil je tegen haar zeggen dat ik langs ben geweest? Doet dat wel maar morgen, of een uurtje later. In ieder geval nu nog niet.' Zeg ik tegen haar waarna ze me gek aankijkt.

'Doe ik, doei!' Antwoord ze vrolijk. Ik mompel nog een doei terug en loop naar de deur toe en sluit hem achter me. En weer verlaat ik het huis van een neukend stel.

Als ik een halfuurtje rondjes heb gelopen, besluit ik op een bankje te gaan zitten en rusten. Zonder dat ik het doorheb lopen er tranen over mijn wangen en ik laat ze gaan. Niet veel later gaat mijn telefoon af en neem ik op.

'Hee met Melanie.' Zeg ik terwijl er een kleine snik mijn mond verlaat.

'Mel? Huil je?' Hoor ik Amy's stem zeggen.

'ja ik uhh... ben een ui aan 't snijden.' Meteen geef ik mezelf een face-palm. Serieus ik kan alles zeggen, dat ik ben gevallen of zo, maar nee mijn hersenen werken niet mee op dit soort momenten en kiezen het domste antwoord uit.

'Mel, wat is er gebeurd? Waar ben je? Ik kom er nu aan! Met Nils als dat goed is?'

'Op het bankje bij het fonteintje.' Zeg ik en ik hang op.

5 minuten later hoor ik iemand mijn naam schreeuwen en zie twee zwarte schimmen op me afkomen. Ze beginnen te rennen en komen steeds dichterbij.

'Mel hier ben je! We hebben je overal gezocht!' En zucht verlaat mijn mond.

'Ga weg Rein en Ailish. Ga elkaar maar lekker aflebberen.'

'Mel please, doe niet zo flauw en laat het ons uitleggen.' Zegt Rein opeens wat hij beter niet had kunnen zeggen. Deze opmerking ging over mijn grens.

'O ja juist ja. Ik doe nu flauw omdat ik mijn fucking vriendje met mijn fucking nicht heb zien zoenen!' Schreeuw ik in zijn gezicht, in staat om hem nog een keer te slaan. Op het moment dat Rein zijn mond open wilt doen, komt Amy aanlopen met Nils. Ik laat mezelf meteen huilend in Amy's armen vallen, terwijl Nils iets tegen Rein en Ailish zegt. Als Nils ook naar mij toe komt om me te troosten, zie ik in mijn ooghoeken Ailish en Rein weglopen.

'Mel, wat is er gebeurd? Vertel het alsjeblieft, alles.' Zegt Amy terwijl we met zijn drieën op een bankje gaan zitten.

'Alles?' Vraag ik.

'Ja alles. Dus van het feest tot aan nu.' Zegt ze weer. Ik slik hoorbaar omdat ze niet weten dat ik hun ook gezien heb deze avond, nogal intiem. Als ik alles moet vertellen, dan vertel ik ook alles.

'Nou, kijk. Rein zoende met Ailish op het feest. Daan zag het en maakte het uit met haar en liep weg. Ik maakte het uit met Rein en liep later ook weg. Ik ging naar Emma toe. Die bleek, toen ik daar binnen was, een spannend avondje met Daan op de planning te hebben staan.'

Ik kijk even opzij en zie dat Nils al rood aan het worden is. Best grappig eigenlijk, dat Nils en Emma zo snel rood worden. Dat is dan weer een ding in hun tweeling-schap dat ze gemeen hebben. Een klein lachje kan ik niet onderdrukken en ga verder met mijn verhaal.

'Toen uhh... was ik in het park een bedacht mezelf dat ik naar jou toe kon gaan. Maar later bleek dat niet helemaal de juiste timing te zijn.' Ik kijk ze allebei nog een keer aan en nu is zowel Nils als Amy helemaal rood aanlopen. Ze zijn beide net zo rood als Emma was. Dus zo rood als een rijpe aardbei.

'Mensen, jullie hoeven je niet te schamen. Ik weet het nu toch al dus doe maar gewoon normaal. Je maakt het alleen maar ongemakkelijker voor jezelf.' Zeg ik lachend. Nils krijgt ook een kleine glimlach op zijn lippen en geeft Amy dan een kus, die al snel uitloopt tot een zoen.

'Ik uhh, ik ga maar weer weetje.' Ik sta op en loop weg. Ik draai me nog een keer om en zie ze nog steeds zoenend zitten. Een kleine zucht verlaat mijn mond en ik loop weg.

Waarom kan ik dat niet gewoon met Rein zijn, maar moet hij het verpesten?

Why are you so perfect?  ▪Voltooid▪Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt