41.0 ✔

63 5 0
                                    

Donderdag, donderdag, donderdag. Nog 1 dag, en dan geeft Rein mij een kus. Nog 1 dag en dan ga ik met Rein op date. Nog 1 dag en da-

'Ik ben zo zenuwachtig voor morgen.' Fluistert Emma opeens in mijn oor tijdens de Nederlands les. Ik ben blijkbaar niet de enige die zenuwachtig is voor de date van Rein en mij.

Wacht..

Emma weet helemaal niet dat ik een date heb met Rein.

'Huh, hoezo ben jij dan ook zenuwachtig voor morgen?' Fluister ik terug naar haar.

'Oh heb jij nou echt niet geluisterd gister? Ik ga met Daan afspreken dan.' Oh, dat was ik dan misschien even vergeten.

'Wist ik wel.' Het is geen leugen, ik weet zeker dat ik het ergens ver in mijn achterhoofd nog wel wist.

'Hoezo ben jij dan zenuwachtig voor morgen?'

'Emma en Melanie, laatste waarschuwing!' De docent kijkt ons beide aan met een boze blik. Of in ieder geval het moet een boze blik voorstellen. Persoonlijk vind ik het meer een blik die je trekt als je moet plassen maar er geen wc vrij is.

'Sorry meneer Waterdam.' Biedt Emma ongemeend haar excuses aan.

'Maar goed, waarom ben jij nu zenuwachtig voor morgen?' Fluistert ze meteen weer in mijn oor als meneer Waterdam zich weer omdraait naar het bord.

'Ik ga misschien met Rein op date. Misschien om half 7. Maar misschien ook niet.'

'Hoezo misschien ook niet?'

Ik kijk naar haar verwarrende blik en net op dat moment licht mijn scherm op van mijn mobiel. Ik pak mijn mobiel erbij en kijk van mijn mobiel naar Emma, en daarna weer terug naar mijn mobiel waarna ik heel hard in lachen uitbarst.

'Jij lijkt echt op mijn achtergrond op dit moment!' Schreeuw ik lachend uit terwijl ik tussendoor naar adem hap. Ondertussen heeft Emma mijn achtergrond al gezien en kijkt ze me beledigd aan.

'Ik lijk niet op een aap. En al helemaal niet op een blote billen aap. Waarom is dat eigenlijk je achtergrond? Weet je wat, ik wil het nog niets eens weten. Maar goed, we hadden het over vrijdag.'

'Dames! Dit is echt de laatste waarschuwing!'

'Sorry meneer.' Zeggen we deze netjes in koor, zodat het lijkt alsof we er echt spijt van hebben.

'Ik wou gewoon wat verwarring op brengen.' Antwoord ik simpel op Emma's vraag.

Een korte stilte volgt waarbij we waarschijnlijk allebei over vrijdag nadenken. Beter gezegd morgen dus. Gelukkig word onze stilte als snel verbroken door de zoemer die aangeeft dat we nu pauze hebben.


Nadat we naar een heel slachtveld een plek bemachtigd hebben in de aula en net rustig een hap willen nemen van ons overheerlijke broodje ham kaas, komt Nils opeens aangelopen. Als Nils bij onze tafel is, zie ik pas dat Amy er ook ik en ik begin heel blij te zwaaien.

'Uh Emma, het spijt met dat ik geen broer voor je was terwijl ik het wel moest zijn. Ik hoop dat je me vergeeft en ik zou het leuk vinden als ik de peetoom mag worden.' Meteen nadat Nils dat had gezegd kijkt hij Emma aan met een vragende blik en krabt ongemakkelijk achter in zijn nek. Ik zie hoe Emma opstaat en hem een dikke knuffel geeft.

'Maar ik wil je wel nog heel even spreken graag, en Daan trouwens ook.' Zegt hij na de knuffel en ze lopen samen de aula uit om een rustig plekje op te zoeken denk ik. Terwijl hun ze aula uitlopen komt Amy naast mij zitten.

'Aangezien Emma nu weg is, kan ik haar broodje ham kaas toch wel opeten hé?' Amy kijkt me vragend aan en ik geef haar een knikje dat het goed is en meteen begint ze te happen alsof haar leven er vanaf hangt.

'Moest Nils sorry zeggen van jou?' Vraag ik aan Amy die nog lekker door aan het happen is.

'Nee, ik wist eerst nog niet eens dat Emma dat kind wou houden. Totdat Nils het me vertelde, want hij voelde zich schuldig over hoe hij tegen Emma deed. Dus ik vertelde dat hij er dan iets aan moest doen en toen voelde hij zich dom dat hij nog niet aan dat idee had gedacht, maar volgens mij bedoelde hij dat sarcastisch. En van het een kwam het ander en nu zit ik hier Emma's broodje op te eten terwijl hun nog wat zitten te bespreken.'

Ik besloot om gewoon maar rustig met mijn hoofd te knikken omdat ik niet echt een gepaste reactie had. En omdat ik zo met mijn hoofd zat te knikken, zag ik in mijn ooghoek dat een schaduw onze tafel naderde. Ik keek op en zag het lekkere lichaam van Rein. Je kunt zeggen wat je wilt over hem, maar je kan niet ontkennen dat hij niet lekker is.

'Weten jullie misschien waar Nils is?' Vraagt hij meteen als hij bij ons is.

'Ja ergens waar het rustig is met Emma, je weet wel die broer zus dingen bespreken.' Gaf Amy als antwoord met deze keer geen broodje ham kaas in haar mond, maar maltesers. En dan zegt Rein dat ik veel eet.

'Ah dan zal ik hem toch maar eens gaan zoeken, want hij heeft mijn mobiel nog. Bye.' Voordat hij wegloopt maakt hij nog even oogcontact met mij en geeft me een knipoog. Zelfs zijn knipogen zijn fucking sexy, en als ik knipoog zie ik eruit als een ezel die moet niezen.

'Wat was dat?'

'Dat was Rein, je vriendje zijn beste vriend.' Beantwoord ik Amy's vraag.

'Ja dat zag ik ook wel.'

'Waarom vraag je het dan?'

'Ik bedoelde wat was dat bij jullie?'

'Uhm, bij mij waren het vooral snelle hartkloppingen en spanning en bij Rein ook ik eigenlijk hetzelfde maar ik twijfel er nog over aangezien hij zo cool overkwam.'

'Ben jij nu echt zo dom?' Wauw Amy, bedankt. Deze opmerking was goed voor me zelfvertrouwen.

En midden in ons gesprek begint de zoemer weer als teken dat ik nog 3 uur moet overleven.


Na een zware laatste les, ben ik aangekomen bij mijn fiets om eindelijk naar huis te gaan. Netflix kijken en eten. God, wat heb ik er zin in als ik er nu aan denk. Met goede zin stap ik op mijn fiets, en net als ik de poort uit wil fietsen, roept iemand mijn naam. Omdat ik ook weer niet zo gemeen ben om gewoon door te fietsen, stop ik en kijk ik om me heen. Zoekend naar een persoon die mijn naam zou kunnen roepen. Als snel heb ik de persoon gevonden aangezien er maar eentje mij ook aankijkt, en hij ook nog eens tegenover mij staat.

'Ik wou even zeggen dat ik zin heb in morgen en dat je niet moet eten aangezien ik je een volle buik ga bezorgen.'

'Rein, ik weet niet wat jij denkt maar ik hoef nog niet zwanger ook. Als je alleen daarvoor op date wil, zoek je maar iemand anders. Ik dacht dat je anders was dan als die jongens maar blijkbaar ben je gewoon hetzelfde. Ik wil best wel seks, en ik weet ook best nog wel dat ik heb gezegd dat jij mijn eerste kan zijn. Maar jij wil volgens mij alleen maar seks. En ik ga niet op de eerste date al seks hebben. Pas als ik iemand vertrouw. Dus ga nu maar weg en zoek maar iemand anders.'

'Ik bedoelde eigenlijk dat we gaan uiteten.'

En nu, nu weet ik zeker dat ik net zo rood ben de tomaten in mijn Opa's moestuin.

'Ma-maar, Rein! Waarom onderbrak je mij dan niet!'

'Ik vond het wel grappig en schattig.' Hij geeft een kusje op mijn neus wat hij makkelijk kon doen omdat we maar een paar centimeter van elkaar afstonden.

'Maar ga nu maar naar huis Netflix kijken, ik zie je morgen wel. En ik beloof je dat je na onze date nog steeds maagd bent.' En zonder nog iets te zeggen draait hij zich om en loopt hij weg.

Een paar tweedejaars leerlingen die Rein zijn woorden hebben gehoord beginnen zachtjes te giechelen terwijl ik ze dodelijke blikken geef en opnieuw aanfiets om naar huis te gaan.

Morgen, ben ik nog steeds maagd. Dat geeft me een vertrouwd gevoel. Maar nu eerst naar huis om uit te rusten van mijn fietstocht die 10 minuten duurt. Want wat morgen pas is, hoef ik me morgen ook pas druk over te maken. Ik ben gewoon het type dat kijkt wat er gebeurd en niks van te voren plant. En ik zal je vertellen, dat werkt niet altijd even soepel, maar toch voel ik gewoon dat het morgen wel soepel gaat lopen. En als dat niet zo is, zie ik dan wel weer wat er gebeurd.

Why are you so perfect?  ▪Voltooid▪Where stories live. Discover now