5.Adevărul

198 11 3
                                    

Ziua Avei incepu tare prost.
În primul rând,nu a avut somn,si s-a foit de mai ca a facut o gaura in pat.Ugh,asta inseamna sa bei cafea la 10 noaptea.
In al doilea rand,visul inca pare foarte real,si starea depresiva inca e prezenta.Tocmai a visat ca este abordata de un barbat mistrerios intr-un bar si pentu ca nu a cazut prada farmecelor lui,el a siluit-o.S-a trezit plangand in miez de noapte.Caden o linişti răbdător,şi după ce o lua în brate,ea se linişti şi a visat cum a fost salvată de Caden.
Deschide ochii şi geme,orbita pentru un moment de razele soarelui.Pe deasupra,spatele îi e pe deplin armotit.Ofteaza.Ce început frumos de zi!
Se ridică în capul oaselor şi observă că Caden încă dormea,sforaind.Zâmbeste.E aşa drăguţ când doarme,cu chipul relaxat si pasnic.Nu se poate abţine să nu îl mângâie pe obraz uşor.
Când vazu că risca sa il trezeasca ,îşi retrage mâna şi se ridică uşor din pat.Parchetul rece o trezeste pe deplin.
Se infrigureaza,asa ca se hotaraste sa se schimbe in pantaloni negri,o bluza albastra deschis si bocanci maro,asortati cu geaca maro.Intra in baie si se aranjeaza,prinzandu-si parul in coada,apoi iese pe furis ca sa nu il trezeasca pe Caden. Din fericire,de cand s-a apropiat de Caden,el i-a permis sa poarte haine barbatesti,cu conditia ca niciunul din prietenii lui nu au voie sa stie despre acest detaliu.
Insa oricum,Ava e recunoscatoare,fiind constienta de cate putine favoruri au in general femeile.
Coboara vioi scarile si intra in bucatarie ca sa ia un mar.
-Neata!salută ea trecând rapid pe langa servitori
-Domnişoară,pregătesc micul dej...incepu o servitoare,dar uşa trântită spulberă vorbele ei
Strabate rapid gradina cu trandafiri,plina de energie,si intra in grajd. Ar chef de o tura de galopat cu Soraya pe campie!
Intra in grajd,si observa ca toate boxele sunt goale,semn ca grajdarii au scos caii pe pajiste in dimineata asta.Se inderapta spre goxa Sorayei ca sa ii ia echipamentul si sa se duca sa i-l puna,si mare este surpriza cand o gasest in boxa ei,cu capul plecat.
-Soraya?se mira Ava,intrand in boxa.Ce s-a intamplat,fetito?o intreaba ea,mangaind-o pe gat
Soraya ridica capul si se uita cu tristete in ochii Avei.Ele doua se inteleg foarte bine doar din priviri,asa ca nu ii este greu Avei sa inteleaga ca Soraya are probleme in paradis.
Si cum toata lumea de pe mosie stie de faimoasa pereche Soraya-Drake,Avei nu ii este greu sa inteleaga ca Drake a facut ceva.
Se incrunta,apoi se hotaraste sa faca ceva in privinta asta.
-Haide,Soraya,pe pajiste!Avem ceva de discutat cu Drake!spune Ava pe un ton categoric
Iapa se uita uimita la ea,insa nu protesteaza cand Ava ii pune hatul si o trage afara din boxa.Si asa are picioarele amortite de stat in boxa zile intregi doar pentru a-l evita pe Drake...

Ava POV

Merg nerabdatoare spre pajiste,hotarata sa ii cer socoteala lui Drake pentru ce i-a facut Sorayei! Adica,doar nu mi-e greu sa imi imaginez ce ar fi putut face.Doar masculii din secolul asta sunt la fel,oameni,cai,nu conteaza.
Aproape ca o trag pe Soraya,la cat de incet merge.Se vede cat de entuziasmata este sa isi revada perechea.
-Haide,fetito,cu cat mai repede cu atat mai bine!o incurajez eu
Pe pajiste,nu sunt multi cai,inafara de cateva iepe si singurul armasar pe care Drake nu vrea sa il atace.Se pare ca sunt "prieteni",desi mi-e imposibil sa imi imaginez cum doi armasari se pot intelege asa de bine..de obicei,vor sa se omoare intre ei.
Eh,ce stiu eu! Doar nu sunt imblanzitor de cai,ca sa stiu ce gandesc...
Soraya necheaza ,trezindu-ma din ganduri,si observ ca Drake se apropie in pas de trap de noi.Eu imi iau o pozitie ferma si incruntata.
Cand armasarul se apropie de noi,eu fac un pas in fata.
-Am auzit ca ai ranit-o pe Soraya.spun eu pe un ton acuzator de parca as vorbi cu un om,nu cu un cal
Desi,uneori am impresia ca ma pot intelege mai bine cu ei decat cu unii oameni.Zau ca nu.
Drake fornaie,si se uita acuzator la Soraya,care se foieste,agitata.Vrea sa se apropie de ea,insa eu ma pun in fata lui.
Stiu,e stupid,insa nu are cum sa imi faca rau...Dar asta el nu trebuie sa stie.
Drake se uita urat la mine (daca e macar posibil) si da din copita.
-Uh uh! Nu am de gand sa te las in apropiere de Soraya! Defapt,nu mai ai voie sa te apropii de ea pana cand nu iti bagi mintile in cap!ma rastesc eu,incrucisandu-mi bratele
Armasarul fornaie,si ma ocoleste,sau incearca,caci eu ma misc rapid,si ii stau in fata,singurul scut ce o protejeaza pe Soraya,care se ascunde dupa mine.El se ambitioneaza si mai ca ma ameteste,invartindu-se in jurul meu incontinuu,devenind din ce in ce mai agitat.
Eu insa ma misc odata cu el,ceea ce il enerveaza.
Deodata,capul ii tasneste intr-o parte,si nu apuc sa reactionez,ca Soraya necheaza si sare in partea opusa,iar fraul mi se smulge din mana.
-Ce naiba!exclam eu,acum furioasa
Din pacate,nu gandesc pana la capat,si il lovesc peste bot cu fraul.
Imediat,inghet,si aproape fac atac de cord.
In primul rand,pentru ca nu am voie,defapt nimeni nu are voie sa loveasca armasarul domnului Caden.
Si in al doilea rand,PENTRU CA IN LOCUL ARMASARULUI E UN DRAGON ENORM CARE VREA SA MA MANANCE DE VIE.
Oh,si eu care credeam ca ziua asta nu putea fi mai rea de atat!
.....
M-am inselat amarnic.

Elemental Dragons- Necesită EditareDonde viven las historias. Descúbrelo ahora