"SAV"...26bölüm

6.9K 472 47
                                    

Keyifli okumalar dilerim...

Babamın acele ısrarları neticesiyle akşam beni istemeye gelen Keremin ailesini istanbula gelmeye ikna etmeyi başarmıştık. Keremin anne ve babasıyla akşam tanışacaktım. Çok heyecanlıydım. Adeta zaman geçtikçe kalbim yerinden çıkacak gibi çarpıyor. Bu gün kendimi mutfağa kapattım. Ne de olsa müstakbel kayınvalıdem ve kayınbabam geliyo ve ilk defa benimle karşılaşacaklar. Beni marifetli bir kız gibi hatırlatmaları benim artı özelliğim olurdu.

Mutfakla olan ilişkimden bahsedeyim biraz da. Pek mutfakta bulunmam açıkçası. Ama elimden de güzel yemekler, tatlılar yapmak gelir. Doğrudur, kaç kere mutfağı yangın alanına çevirmişliğim var, ama yakmadığım yemeklerin lezzetine doyum olmaz. Özellikle sevgili kayınvalidem için bugün muffin çeşidi denemek istiyorum ve sizinle de tarifini paylaşıcam. Muffinimiz vişneli olucak. Bununla aşıklarımızın annelerini meftun etmeye ne dersiniz?!

Malzemeler:
4yumurta
1.5çay bardağı şeker
2yemek kaşığı yoğurt
2yemek kaşığı labne peyniri
0.5çay bardağı sıvı yağ
1bardak süt
2.5çay bardağı un
1paket kabartma tozu
1paket vanil

Tarifi: Büyük bir kaba yumurtaları ve şekeri dahil edip, güzelce çırpıyoruz mikserle. Sonra üzerine yoğurtu, labne peynirini, sıvı yağı ve sütü ilave etdikten sonra çırpma işlemini tekrar ediyoruz. Sonra un, vanil ve kabartma tozunu karışımla bütünleştirerek son çırpma işlemini de hayata geçiriyoruz. Özel muffin kaplarına yaptığımız hamurdan döküyoruz. Her birine 1-2tane vişne koyduktan sonra önceden ısıtılmış 1.70 derece fırında yerleştiriyoruz. 20-25 dakikadan fazla kalmamasına dikkat ediyoruz. Sonucunda size mis gibi vişneli muffin. Afiyet olsun şekercikler...

Muffinimi hazır ettikten sonra soğuması için masaya bıraktım. Salonda güzel bir masa hazırladım. Yaptığım kekleri, tatlıları, börekleri sofraya dizdim. Gökyüzü mavisi renginde olan tatlı tabaklarımı da çıkarttım ve onları güzelce yıkadım. Ne de olsa tozlu ola bilirdi dimi...?

Her şeyi tamamladıktan sonra uzaktan bir masaya göz gezdirdim. Gerçekten de göz alıcı duruyordu. Ne maharetliymişim de haberim yokmuş canım...Sırıtan yüz ifademi saate baktıktan sonra değişik bir hale saldım. Gelmelerine 1saat kalmıştı. Koşarak odama gittim. Üzerime kaynanalar seven türden, dizimden bir parmak aşağı olan bir elbise geçirdim. Hafif bir makyaj, at kuyruğu yapılmış saçlarımla hazır olduğumu anladım ve bu hazırlığın benim yarım saatini çaldığını farkına vardım. Artık tam hazır bir şekilde aşkımın ailesini karşılaya bilirdim.

***
Kapının çalmasıyla elimin ayağıma dolanması bir oldu. Napacağımı şaşırdım ve kapıya babamı gönderdim. Babam onlarla selamlaştıktan sonra içeri buyur etti. Kapıdan içeri girdikleri an benim müstakbel gelinleri olduğumu anlamış olmaları gerekirdi. Ama onlar sormayı tercih ettiler. İlk önce onları misafir odasına geçirdik ve ben kahveleri yapmak üzere mutfağa koştum. Keremse bana sırıtarak bakıyordu. Öyle bakarsa ben kahveleri dökerim ki...!!!☺Kayınvalidem uysal bir hanıma benziyordu. Kayınbabamın ise sakin ve akıllı bir kişiliğe sahip olduğu belli oluyordu. Kahveleri getirip her kese ikram ettikten sonra sevgili kayınbabacım konuya girdi

"Şimdi efendim. Gençler bir birilerini görmüşler, beğenmişler. Biz de bunun bir belini bağlayalım dedik ve Allah'ın emri, peygamberin kavri ile kızınızı oğlumuza istiyoruz"

"Valla bizim de bu karara saygı duymak düşer. Verdim gitti. Hayırlı olsun..." Söz yüzüklerimiz takıldı, kahveler içildi ve sıra benim muhteşem masama geçmeye geldi. Bakalım kaynanam beni nasıl puanlayacak?!

"Nasıl olmuş Dilan hanımcım?" Müstakbel kaynanam muffinimin tarifini ısrarla vermemi istedi. Bu da benim mutluluğum demekti.

"Ben de bundan evde arada sırada yapıyorum, ama bu kadar lezzetli çıkmıyor. Özel bir kattığın malzeme var mı kızım?"

Sana Alerjim Var #Wattys2018Where stories live. Discover now