9. - Zatím vám nic nehrozí.

1.5K 126 17
                                    

Vynahrazuji vám tu předchozí kapitolu u které jste se jistě museli chytat za hlavu a říkat si co to jen zase píše za nesmysly o.O tady jí máte :) bavte se :)

-- -- --

Druhý den. Druhý večer. James ani Sirius se nikde neobjevili od doby plesu. Hledala jsem všude. Hledali jsme všude. Ani Caleb netušil kam zmizeli. Říkal, že se rozdělili a pak ho už neviděl. Ani jednoho. Ve společence byla jen Lily a také netušila kam se poděli. Dokonce i McGonagallová si o ně dělala starosti. Že tohle není jejich normální chování. A že kdyby to byl nějaký žertík jistě by se objevili.

Šla jsem zrovna na jednu z hodin přeměňování, když jsem uviděla Grace. Znovu. Rozhlédla jsem se, ale její oči propalovali mě. Hlavou pohodila k prázdné chodbě, kde také tiše zmizela. Ještě chvíli jsem postávala na místě, než jsem všechny učebnice dala do brašny a rozběhla se za ní. Nedošla daleko. Nejspíš na mě čekala. Byla jsem za to jedině ráda. Protože bych jí z tý změti chodeb asi nenašla.

„Víš jistě kam jdeme?" zeptala jsem se jí, když jsme procházeli čtvrtým patrem.

„Až moc jistě. Vždy mě to táhlo za smrtí." zašeptala. Poprvé promluvila. A to jsem jí potkávala poměrně často. „Do téhle chodby mě to táhne už druhý den, ale tebe jsem nemohla najít nikde. Něco mi říkalo ať najdu jedině tebe, Liv. Až teď. Ale určitě jdeme pozdě." pootočila na mě na chvíli hlavu. Prošli jsme kolem Komnaty, kam se také její hlava otočila a nasála vzduch. Pak dál a dál do menších chodbiček.

„Kde to jsme?"

„Netuším. Ale za chvíli to zjistíme.. doufám." řekla a najednou se zastavila pohled upřený dolu. Já to nechápala, takže jsem se mračila, když jsem jí sledovala. Pomalu jsem se podívala. Dech se mi zatajil, ale pak jsem vykřikla.

„On je..?"

„Nemusí být." sledovala mě. Nemohla jsem se pohnout. Ani jsem jí nesledovala. Jen jsem měla před sebou obrázek nedýchajícího, bledého a zkrvaveného Siriuse. Vedle mě se ozval hlasitý křik. Trhla jsem hlavou, jak jsem rychle couvla spadla jsem na zem. Rukou si přikryla obličej, ale bylo mi to k ničemu. Grace po mě natáhla nehty.. spíš pařáty. Jen slabounce mi těmi nehty zmáčkla rameno...

.. .. ..

Najednou jsme byli úplně někde jinde. Stáli jsme na věži. I tady to svítilo vánočními světýlky a byl tu vážně krásný výhled na celé pozemky. Kdyby to nebylo důležité asi bych se tu na chvíli zastavila a jen koukala. Snad budu mít ještě příležitost.

„Budeš mít jen pár minut. Sirius je v patém patře.. tam odkud jsme společně zmizely. Je tam s ním Lily a Caleb. Lily je kvůli Calebovi pod kletbou Imperio. Probuď jí." nechápavě jsem se na ní koukla. „Slabá rána do hlavy. Zabere to. Pokud přijdeš později.. musíš Siriuse vyléčit. Vulnera Sanentur." dokonce mi i předvedla jak bych to měla vyléčit. „Pak jdi společně s ním do Komnaty. Rovně a párkrát zahněte. Vem si tohle." podala mi malý přívěšek v podobě peříčka. „Mělo by vás to k němu zavést. Ale chci ho vrátit. Máme společnou hodinu lektvarů v pátek odpoledne. Najdeš mě tam. Jdi! Myslím, že jsi zmeškala už dost." popostrčila mě ke dveřím. Neříkala jsem nic dalšího. Prostě se jen bezmyšlenkovitě rozběhla do pátého patra. Cestu jsem si moc dobře pamatovala. Tu bych asi nezapomněla. Doběhla jsem zrovna za roh. Vykoukla jsem. Sirius se zrovna skácel na kolena. Přitiskla jsem se na zeď, když kolem mě prošel Caleb. Opět jsem koukla. Netušila jsem na co čekám. Nejspíš mě zajímalo jak k tomu došlo.

„Dobrá práce Lily. Teď zbývá jen oblbnout ten zbytek. Víš Blacku.. neměl bys tak snadno uvěřit lidem. Jen ti řeknu, že tvůj kamarádíček Potter není na tom o moc líp. V tý truhle, která je v Komnatě se mu jistě bude dařit až se jeho tělo začne rozkládat.." mám dojem, že to mi stačilo. Vyšla jsem zpoza rohu s hůlkou namířenou na Kierana.

Hogwarts Diary (CZ FF) ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat