Dag -1 - Jax

1K 68 5
                                    

Met mijn cadeautje in mijn hand loop ik naar het huis van de buren. De ballonnen hangen buiten haar huis, maar als ik door het raampje van haar deur kijk zie ik dat het er binnen pas echt vol van is.

Ik druk op de bel en zie meteen een geweldig persoon, voel de sarcasme, de deur open doen.

'Jaxie, jij ook uitgenodigd? Wat een verrassing!' Het klinkt bijna alsof hij niet weet dat we sinds onze geboorte vrienden zijn of dat hij niet wil dat we dat zijn.

Chagrijnig beuk ik hem aan de kant en loop ik naar binnen.

'Verpest de sfeer niet hè, brompot!'

Ik negeer hem zoals ik altijd doe. Brompot, wie zegt dat nou weer?

Alice heeft een klein cadeautje in haar hand en bedankt Hanne. Ze glimlacht lief. De twee zusjes lijken erg op elkaar qua uiterlijk. Ze hebben dezelfde goudblonde haren en blauwe ogen. Qua karakter zijn ze tegenpolen. Dat kan je al zien aan wat ze in haar haren hebben. Alice' haren worden bedekt door haar vertrouwde, bordeauxrode beanie terwijl Hanne een roze haarband heeft.

'En daar is de jarige!' schreeuw ik om het gesprek te onderbreken. Alice en Hanne draaien zich om naar het geluid. Het achtjarige meisje rent blij naar me toe en knuffelt me. Alice blijft naast haar vriendje staan.
Ik ken Hanne bijna net zo goed als Alice, het is net mijn kleine zusje geworden.

Met een vrolijke lach duw ik mijn cadeautje in Alice' handen terwijl ik een Hanne met mij meesleur. Uit het niets begin ik uit volle borst lang zal ze leven begin te zingen om de stilte op te vullen. Na de eerste zin valt Hanne in en al snel ook haar moeder. Olaf heeft met een chagrijnige gezicht zijn mond op slot gezet.

Wie is er nu de brompot?

Even twijfel ik of ik Alice moet vertellen wat er gisteren is gebeurd, maar dan zie ik haar vrolijke gezicht als Hanne naar haar toe loopt en met haar mee gaat zingen. Ik wil de sfeer niet verpesten, ze lijkt zo gelukkig.

Daarnaast zie ik spoken. Er is vast niks aan de hand. Vervolgens staren mijn ogen naar de tafel waar alle cadeautjes op liggen. Het roze verpakte cadeau van Olaf is nergens te bekennen.

Alice heeft haar beanie verwisseld. De blauwe beanie matcht met haar stralende ogen. Ze knuffelt me voor Hanne aan mijn arm trekt. Ik wil nog met Alice praten, maar zij lijkt bezig te zijn met haar vriendje. Waarschijnlijk vraagt Olaf haar om naar zijn "fantastische" vakantiehuisje te gaan in de vakantie.
Ik zal ze wel wat privacy geven. Helemaal vrijwillig. Echt niet, omdat een achtjarige mij meesleurt.

Neh.

'Ik wil je iets geven!' zegt Hanne enthousiast voor ze naar boven rent. Twijfelend loop ik achter haar aan.

'Kom dan!'

Ik versnel mijn pas en stap de roze kamer binnen waar Hanne vrolijk op me wacht met een kettinkje in haar hand.


The girl he wantsWhere stories live. Discover now