Дългоочаквана среща

107 17 0
                                    

                                                                             ****

-Е Лучия,какво е чувството да знаеш,че след малко ще видиш Кристофър.-Попита ме Яна.Вече бяха минали няколко часа в път.Стояхме и играхме отново нашата игра,чакайки да пристигнем на тъй чаканото от нас място.Вече бяхме изпили една бутилка вино и бяхме преполовили  втората.Усещах как алкохола започваше да ми влияе.Препъвах се в думите си,задавах все по-безсмислени въпроси и отговарях все по-открито на тези,които ми бяха зададени.

-Чувството е велико.Сякаш ще видя дядо Коледа.-И всички избухнаха в смях.-Не се смейте.Като деца всички сме се крили да дебнем кога белобрадия старец ще мине през  комина и ще ни донесе подаръците.Детската ми мечта да го видя не се сбъдна,но сега поне ще видя Кристофър-И всички избухнахме в смях.

-Лучия,за да бъда честна,ако продължаваш все така с виното няма да го видиш днес.-Засмя се Сузана,която също бе доста подпийнала.В интерес на истината,всички освен Яна бяхме пияни или по-скоро всички бяхме пияни,но тя бе най-малко пияна.

-Сузи ти за мен не се притеснявай,трябва да съм спокойна,когато го видя,а виното ще ми помогне много,а сега подай тази бутилка.-направих поредната  си глътка аз.-А сега Джулс,отговори ми от къде се снабди с това вино.Не си пълнолетна как успя да го купиш и от къде?

-Лучия,слушай и се учи.Докато вие си купувахте някакви странни диетични десерти,помолих  един просяк,да влезе и да ни купи вино и цигари.Добре де, не го помолих,почерпих го с кутия цигари,но все пак трябваше да има нещо и за него.След като Никол и Джим отказаха да ми помогнат,трябваше да измисля нещо.От което следва да попитам Никол защо отказа,по дяволите?Ти не заслужаваше това вино.-Направи се на наранена Джулия.

-Джулс повторих ти около десет пъти,че личната ми карта не беше в мен,а не ми се връщаше обратно.Мислех,че Джим ще ти помогне,но ако ми бе  казала,че е отказал,щях да се върна до караваната и да я взема.От това вино взе и да забравяш.-Започна да се смее Никол.-И Лучия от доста време искам да те питам,защо говориш така открито за Кристофър,а ако Джим чуе разговора ни.

-Той чува всичко,явно тази кабинка не е толкова изолирана  колкото ние си мислехме,но как съм разбрала за това,ще ви разкажа по-късно,а сега нека да играем.-Не исках да развалям настроението си,разказвайки им за Джим и разговора ни.Имах достатъчно време да им изясня какво се случи. 

С аромат на море Where stories live. Discover now