Last Legends

5.4K 275 93
                                    

Kashima Reiko (pravděpodobně sestra Teke Teke :D)

Kashma Reiko kdysi bývala žena, která žila ve městě na Hokkaidu. Jednou v noci byla napadena skupinou mužů, kteří ji zbili, zneužili a nakonec ji nechali svému osudu. Snažila se volat o pomoc, ale nikdo ji neslyšel. Plazila se kolem, aby našla někoho, kdo jí pomůže, ale nakonec se zastavila a zkolabovala přímo na kolejích vlaku. Přijíždějící vlak jí přejel a rozdělil tak její tělo v pase. Stala se duchem, který bloudí po světě a hledá své nohy. Většinou se objevuje na holčičích záchodech ve školách, ale může se také oběvit v koupelně u vás doma uprostřed noci. Když vejdete do koupelny, položí vám otázku a když odpovíte špatně, tak vám utrhne vaše nohy. Její otázka bude znít: ''Kde jsou mé nohy?'' a správná odpověď je: ''Na dálnici Meishin''. Po té se vás zeptá '' kdo ti to řekl?'' a vy byste měli odpovědět ''Kashima Reiko mi to řekla''. Někdy vám může položit otázku, která by vás měla zmást: ''Znáš mé jméno?''. Nesmíte odpovědět ''Kashima'' nebo vás zabije. Správná odpověď je ''Maska mrtvého démona'' (anglicky ''Mask death demon'' - Ka-Shi -Ma) Ka = Kamen (maska), Shi = Shinin (Mrtvá osoba), Ma = ma (démon). Říká se, že potom, co si někdo přečte tento příběh ''Kashima Reiko'', tak se vám zjeví do měsíce. Nebojte u mě to jsou 2 měsíce a furt nic :D 

Rokurokubi

Rokurokubi je žena, která přes den vypadá jako každá jiná, ale v noci se její krk natahuje do neuvěřitelných dálek. Dříve bývaly Rokurokubi normálními ženami, ale kvůli nějakému prohřešku na ně padla kletba a jejich krky se začali přes noc natahovat (například zhřešili vůči bohu, přírodě nebo jejich manželům). Protože Rokurokubi se stává jen z žen, občas se nějakou stane žena, která se ničím neprovinila, ale byla neprávem prokleta kvůli svému manželi nebo otci , kterým se povedlo utéct před trestem. Rokurokubi nejsou nijak agresivní, přes den žijí normální život, jako ostatní lidé. V noci se jejich krk natahuje a občas jejich hlava útočí na menší zvířata nebo svým dlouhým jazykem olizují olej z lamp (xD). Někdy se jim povede i nějakou náhodou vystrašit pár lidí. Existuje i jiný druh Rokurokubi a tím je Nukekobi (Nuke-kobi), která nenatahuje svůj krk, ale její hlava přímo odlétá od těla. Je mnohem víc agresivnější a nebezpečnější než Rokurobi. Živí se krví lidí i zvířat, v noci její hlava odlétne od těla a vysává krev z těla jejích obětí (jako upír), někdy až brutálně ukouše člověka nebo zvíře k smrti.

Himuro Mansion

Himuro Mansion je podle legendy velký dům s několika přístavbami, který je postavený v tradičním japonském stylu. Nachází se na okraji Tokya, ale nikdo neví přesně kde, jen že se nachází v místě plném kamenů a skal. Legenda vypráví, že se v tomto domě nachází rodina Himuro, která kvůli zlé karmě, jež vystupovala z tajemného portálu na dvoře u domu, začala provádět rituály, díky které se zlé karmy zbaví. Rituál, který se nazýval ''škrtící rituál'' (Strangling ritual), vyžadoval oběť mladé dívky, kterou vybírali hned při narození a nechali ji žít v naprosté izolaci od světa, aby tak zaručila její čistotu. Dívku pak dotáhli na dvůr, kde se měl nacházet portál, uvázali jí provazy kolem ruk, nohou a krku a páry volů, každý tahající do jiného směru, mladou dívku roztrhali na kusy. Provazy, zamazané od krve, pak rozvěsili po dvoře, a pokud se rituál povedl, tak rodina měla zajištěnou dobrou karmu na dalších padesát let.

Shiri-me

Shiri-me, v překladu to znamená ''butt eye''. Objevuje se jako normální člověk (muž oblečený v kimonu) lidem, kteří se v noci potulují venku. Jakmile najdou svoji oběť, zeptají se ji, jestli mají chvíli čas a předtím, než je oběť schopna odpovědět, vysvlékne se Shiri-me do naha a vystrčí na dotyčného zadek, odkud na něj pak kouká velké zářící oko. Tohoto ducha jednoduše baví strašit lidi, říká se, že to dokonce ani není člověk, ale jen nějakéczvíře, které dokáže měnit svou podobu a rádo si tropí z lidí vtípky.

Tak a teď můžu říct že víc legend neznám :D :P :( . Takže se já a legendy s vámi loučíme ale nezoufejte!! :D kniha bude dál pokračovat  °u°

30 Japonských Legend A Nejen ToKde žijí příběhy. Začni objevovat