Hfst 9

865 66 7
                                    

Pov Heaven

"Jay?" vraag ik, "mhh" mompeld hij. Ik kijk omhoog naar de hemel, sterren schitteren in de lucht. Het doet me denken aan Damon zijn ogen, zijn mooie blauwe ogen. Alsof je in een sterren hemel kijkt. Clichè, ik weet het. Maar het is wel zo, ze glinsteren ook altijd zo. "Bedankt voor deze mooie dag" een glimlach siert om zijn lippen. "Alles voor zo'n mooie dame als jou" zegt hij knip ogend. Blozend kijk ik snel weg. Alles om me heen is stil, je hoort alleen de vogels die s'avonds tot leven komen en de insecten. Ik hoor jay zacht in en uit ademen, wat mij gerust stelt. Ik kruip dichter tegen hem aan omdat ik het koud krijg. Kippen vel verspreid over mijn armen en benen, het is dan ook niet slim om een korte broek en een korte mouwen shirt aan te doen s'avonds.

"Heb ik ooit iets verkeerd gedaan?" mompel ik opeens. Damon, alleen damon. Meer hoef ik niet, maar waarom laten ze hem dan van mij af pakken. Ben ik dan al niet genoeg gestraft. "Wat bedoel je?" vraagt Jay terwijl hij met zijn duim over mijn hand wrijft. "Misschien was ik wel niet goed genoeg, misschien is dit een voorteken. Dat ik moet terug trekken en de leiding van de roedel aan iemand anders moet geven." tranen digelen over mijn wangen. "Misschien..." mompelt hij, "misschien is het wel beter als ik weer een verstoteling word, ian zou het van mij over kunnen nemen" hoofdschuddend veeg ik ruw mijn tranen weg. Sinds ik Damon ken ben ik zoveel emotioneler geworden, om alle kleine dingen begin ik te huilen. "Morgen... Morgen treed ik af en geef ik mijn leiders schap over aan Ian" zeg ik vastberaden.

"Ik leef met je mee" zegt Jay glimlachend. "Ik denk dat je tijd is geweest en dat Ian het van je over kan nemen. Het is het beste voor je roedel" zegt Jay terwijl hij mij seriues aan kijkt. Ik knik droevig, "Jay? Zou je èèn ding voor mij willen doen?" komt er vragend uit mijn mond. "Tuurlijk", "zou jij de nieuwe beta willen worden?" vraag ik terwijl ik een hand door mijn iets wat vochtige haar. "Als het iets is wat jij graag wilt dan altijd" "je bent echt de beste" ik geef hem een knuffel.

***

"H-hallo" snel schraap ik mijn keel voordat ik verder ga. "Hallo iedereen, ik ben blij dat jullie allemaal zijn gekomen. Wat ik nu ga vertellen is erg belangerijk en ik duld daarom geen tegen spraak ook niet van mijn beta." ik haal diep adem, "weet je het zeker?" vraagt difa mijn wolf. Ian kijkt mij vreemd aan, ik heb het hem nog niet verteld. "Ik, Heaven Maddison, heb besloten om af te treden en mijn leidersschap aan mijn beta te geven. Ik weet dat hij het kan en er voor zorgen dat alles goed komt" ik sluit voor even mijn ogen. "Ik hoop dat jullie mijn keuze waarderen" ik knik nog en loop bij de groep weg. "Luna?" hoor ik Ian verbaast roepen, opeens voel ik een hand op mijn schouder. "Hoe- waarom?" vraagt hij verbaast, "mijn tijd is voorbij, het is nu de jouwe" zeg ik en knik eerbiedig naar hem. "Nee, nee. Luna bent u helemaal gek geworden?" roept hij verontwaardigd. "Ik ben geen goeie luna, Ian. Ik gun ze iemand waar ze op kunnen vertrouwen en dat ben jij. Het is goed zo" mompel ik. "Denkt u dat? Ik ken uw ouders niet ook nooit gekend maar ik weet zeker dat dit niet is wat ze van je hadden verwacht." zijn woorden komen hard, ookal was het niet hard bedoelt. Mijn ogen worden waterig, "maar u blijft voor mij, mijn luna. En zal dus altijd achter uw plannen staan ook al zijn het niet altijd de slimste, ik respecteer je plannen" hij geeft mij een knuffel.

"Ik zal je gaan missen" mompel ik tegen zijn schouder aan, "ik jou ook, ik jou ook" mompeld hij. "Zou je alajeblieft èèn ding voor mij willen doen?" vraag ik twijfelent. Ik weet dat Ian niet echt fan is van Jay. "Zou Jay jou beta mogen worden? Dat is echt het laatste wat je voor me hoeft te doen" zeg ik, ik knijp hem nog dichter tegen mij aan zodat ik niet in zijn ogen hoef te kijken. "Als u denkt dat hij het beste als beta voor de roedel is dan zal hij mijn beta worden" dikke tranen lopen over mijn wangen. "Ooit... Kom ik terug, Ian. Je bent mijn aller beste vriend, wat heb ik zonder jou gemoeten" fluister ik. "Ik hou van je, Heaven. Je bent ook voor mij mijn beste vriedin die ik ooit heb durfen dromen" hij geeft een kus op mijn haar. "Ik hou ook van jou" mompel ik, ik veeg mijn tranen weg en laat hem los.

"I-ik ga mijn spullen in pakken" fluister ik. Ian knikt zwak, zuchtend draai ik me om.
Wetend dat ik vanavond weer een rouge word. Dag in dag uit alleen zwerven. Wetend dat mijn leven een hel zal worden zonder mijn roedel, mijn beste vriend en mijn soulmate. Damon... Wat mis ik zijn geur. Altijd die sterke munt geur met een snuifje rokers geur, eerst moest ik er erg aan wennen dat hij rookt maar nu werd het nornaal. Natuurlijk had ik liever dat hij stopt met roken maar dat moet hij zelf ondernemen.

*** *** *** ***

Hallo people,

Ik heb jullie volgens mij iets te lang laten wachten :/

Maar hier is ie dan,

Aaii Heaven wat ben je aan het doen...

En had ze Jay als beta gewilt als ze wist dat hij Damon heeft..?

Ik mag Jay niet meer.

Bdw

Vote??

Comment??

Xx anna

Secrets For HerWhere stories live. Discover now