8.Bölüm Yüzüğünüz Takılacak

1.5K 103 0
                                    

         

Düzenlendi: 26/06/2017

Keyifli okumalar dilerim.

***

"Abi biz Azat'la birlikteyiz..."

Bu kız ne diyor? Bu tehlikeli cümleyi nasıl kurabildi?

Begüm'ün ağzından çıkan  sözüne Azat, şaşkın şaşkın bakarken Begüm, ne olur sus sakın beni bozma dercesine baktı. Şok olup kaldı Azat hayatında bu kadar dibe battığını hatırlamıyordu. Begüm, sonunu düşünemeden kurmadığı cümlenin başlarına nasıl bela olacağını bilmiyordu. Eğer Azat onu dışarıda dinleseydi genç kız aklımdakini söyleyecekti ama Azat dinlemeden çekip gitmişti.

Güney, kardeşinden duyduğunu her ne kadar tahmin etse de Begüm'ün itiraf karşısında sesli bir nefes bıraktı. Azat, duyduklarının şokuyla gözlerini açmış öylece bakarken dişlerini sıktı. Neden böyle bir yalan söylemişti işleri neden daha da çıkmaza sürüklüyordu.

"Begüm..."

Tıslayarak konuşan Azat, öfkeden çıldıracak gibi olsa da Güney'in varlığından dolayı bir şey diyemeyip kendini sıktı.

"Şu meseleyi düzgün anlatın abicim bana."

Güney, otoriter sesiyle kardeşiyle Azat'a baktığında Begüm gözlerini kaçırdı. Aklına bu gelmişti yapacak bir şey yoktu. Geniş zamanı vardı da o mu düşünmemişti.

"Şey abi... Yani biz Azat'la eskiden sevgiliydik ama ayrıl..."

"Begüm!"

Kükrercesine bağıran Azat'ın sabrı taşmıştı. Şuan Güney dahil hiç bir şey umurunda değildi. Begüm'ün neyi amaçlayarak bu yalanları söylediğini bir türlü almıyordu ama müsaade etmeyecekti. Daha fazla yalan oyun istemiyordu.

"Bana bak, sen kime bağırdığını zannediyorsun?"

Diklenen Güney, Azat'a doğru bir adım attığında Begüm hemen araya girdi. Kardeşine sesini yükseltti diye kavga etmeye hazırlanan bir adam gerçekleri duysa kim bilir neler yapardı?

"Abi lütfen sakin ol."

Begüm Azat'ın kolundan tutup çekiştirmeye başladığında Azat, "ne yapıyorsun" dercesine baktı.

"Ne yapıyorsun sen çek şu ellerini üzerimden."

Begüm'ün elini iterken burnundan soluyordu.

"Lütfen bir şey demeden benimle gel her şeyi açıklayacağım."

Güney'in bakışları altında merdivenin önüne geldiklerinde fazla vaktinin olmadığının farkındaydı Begüm. Abisi her an patlamaya hazır bir bomba gibi ellerini yumruk yapmış ikisine bakıyordu.

"Akşama kadar sizin fısıldaşmanızı bekleyecek değilim. Ne yapıyorsun sen Begüm ikide bir kenara çekilip duruyorsunuz?"

Seslenen Güney'e Begüm lütfen dercesine bakıp eliyle bir dakika işareti yaptı ve hemen Azat'ın kulağına doğru eğildi. Aptal adam eğer kendisini dışarıda dinleseydi şimdi böyle olmayacaktı.

"Azat bak ben bunu söylemek zorundaydım... Biliyorum şaşırdın ve kızdın ama şuan bunu yapmak zorundayım. Abim ve babam eğer gerçekleri duyarsa başları belaya girer ve ben senin yüzünden onlara bir şey olmasını istemiyorum. Şimdi başıma açtıklarının faturası olarak sesini çıkarma ve ben ne dersem onayla. Başıma daha fazla dert açma. bu durumu toparlayacağım.''

Azat duyduklarıyla sinirden kudursa da bir an önce bu işten kurtulmak adına başını salladı. Küçük bir yalandan ne olacaktı? Hem her şeyin sebebi kendi iken itiraz etme gibi bir lüksü de pek yoktu zaten.

AŞKIN BEDELİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin