teog mağdurlarına...

656 17 1
                                    

İlk kez yapılan TEOG sınavları konusunda kendinizi bir belirsizlik içinde hissetseniz de merak etmeyin, aslında sınav ana hatlarıyla gayet belirgin. Sınavda çıkacak konular ve örnek bir sınav milli eğitimin internet sayfasından servis edildi.Şimdi toparlayacak olursak;

1) Kendinizi rahat ve hazır hissedene kadar çalışabilirsiniz.

2) Sayısal dersler için özellikle fenin ilk konuları olan biyoloj konularından birkaç sayfalık çalışma kağıtları hazırlamak faydalı olacaktır.

3) Din dersini çok önemsemek gerekiyor. Eksik din bilgisiyle sınava girerseniz zorlanabilirsiniz.

4) Optik form konusunda dikkatli olun.

5) Derslere göre önem vermeniz ve üzerinden geçmeniz gereken konular şu şekilde:

Matematik: Üslü sayılar,
Fen: Kuvvet ve hareket,
Türkçe: Fiilimsiler ve cümlenin öğeleri,
İnklap Tarihi: Özellikle Mondros Ateskes Antlaşması'nın maddeleri, 1. Dünya Savaşı'nın nedenleri, cepheler ve Kurtuluş Savaşı için yapılan kongreler.

6) Sınav stresi kesinlikle gereksizdir.Çünkü her dersten birkaç konu içeren bu sınav okuldaki yazılı sınavlar kadar kapsama sahiptir.
7) Sınav süresi yeterli olduğundan, özellikle sözel derslerde soruları ve seçenekleri dikkatlice okuyun.
8) Sınavdan önceki gece sözel derslerden soru çözmek kadar konuları okumak da önemli.
9) Sınav gecesi uyumak için kendinizi zorlamayın çünkü stres uykusuzluktan çok daha negatif bir durum yaratabilir.
Ve unutmayın, sayısal ve sözel tüm derslerde, takıldığınız soru veya konularda inekle öğretmenlerinden her zaman yardım alabilirsiniz.

TEOG sınavına bir hafta kala öğrencilerin özellikle dikkat etmesini tavsiye edeceğim bazı noktalar var. Öncelikle her sınav öncesi verdiğim genel tavsiyelerle başlamak isterim.

1)Beslenme düzenine dikkat etmelisiniz ve kan şekerinizi düzensiz hale getirecek aşırı şekerli ürünlerden uzak durmalısınız. Bunun dışında B vitamini almanızı ve tabii eğer hap kullanmak istemezseniz B vitamini yönünden zengin gıdalara yönelmenizi tavsiye ederim. Zihin açar diye bol bol yedirilen bal ve pekmez türevi gıdaları ise az miktarda tüketmenizi öneririm.

2)Uyku düzeni diğer bir önem verilmesi gereken bölümdür. Sizin yaşlarınızda akşam 11 ile gece 3 arasındaki o 4 saat uyku anlamında çok kıymetlidir. Bu nedenle; en geç 12 gibi uyuyup bu sürenin üç saatini uykuda geçirmenizi öneririm. Ancak stresten uyuyamıyorsanız asla kendinizi zorlamayın.

3)Geçmiş yılların soruları sizler için önemli ve tek referanstır. O nedenle bu soruları mutlaka çözmelisiniz.
Bu üç önemli noktadan sonra 1 haftada neler yapabilirim konusuna gelirsek, unutmayın bu sürede bir mucize yaratamasak bile anlamlı bir artış yakalayabiliriz.
Bunun için günde minimum 300 soru çözmeli ve her gün her derse el sürmelisiniz. Bu noktada inekle.com'daki üniversitelilerden yardım alabileceğinizi, konu anlatımı ya da soru çözümü için isteyebileceğinizi unutmayın! Bu sayede zaman kaybetmeden takıldığınız birçok sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

TEOG SOSYAL
Öncelikle; her gün inkılap tarihi ve din kültürü okuması yapmanızı öneririm. İnkılap tarihinde ya istiklal ya ölümden başlayıp vaktiniz kalırsa eski konulara dönmemizi öneririm.

TEOG MATEMATİK
Matematikte bu kalan bir haftada ara sıra testler çözmek dışında, üslü sayılar, fraktalkar gibi konularda vakit kaybetmeyin. Çünkü, bu konularda soru sorulsa bile eski konular olduklarından ağırlık onlarda değil, üçgenler, trigonometri eğim gibi konularda olacaktır. Özellikle trigonometriden bir formül kağıdı son haftada baya işinize yarayacaktır. Eşlik ve benzerlik ise çok soru bazlı bir konu olduğundan bol soru çözmenizi öneririm.

TEOG FEN
Fen dersi için ise hem çok kolay bir konu olması, hem de yeni konu olmasından dolayı ses konusunun üzerinde durmanızı ve oradan gelecek soruları garantilemenizi öneririm.

TEOG TÜRKÇE
Türkçe için ise her zaman belirttiğim gibi sözcükte, cümlede ve paragrafta anlam çok önemlidir. Bunun yanında cümlenin öğeleri ve fiilde çatı üzetinde durmanız gereken konulardır.

İyi bir lise gerçekten çok önemli. Bu sene tutun kendinizi inanın. " yarın çalışırım " diye kendinizi kandırmak yerine iyi bir lise iyi bir gelecek için tutun kendiniz yarını düşünmek yerine düne bakın.

Umarım tavsiyelerim işe yarar arkadaşlar :))

KIZLAR İÇİN ÖZEL TAVSİYELERWhere stories live. Discover now