IX SKYRIUS

391 36 8
                                    

- Informacija yra visiškai slapta, todėl prašysiu jūsų, jog niekam neprasitartumėt, - Kami nužvelgė mus visus įsitinkindama ar mes ją supratome, - Buvo apžiūrėtas visas Tomo kūnas ir smurtinių žymių nerasta

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

- Informacija yra visiškai slapta, todėl prašysiu jūsų, jog niekam neprasitartumėt, - Kami nužvelgė mus visus įsitinkindama ar mes ją supratome, - Buvo apžiūrėtas visas Tomo kūnas ir smurtinių žymių nerasta. Neaišku, kuri narkotinė medžiaga pirmiausia suveikė, nes vaikino organizme buvo rąsta įvairių rūsių svaigalų. Tyrėjai spėja, jog vaikinas mirė nuo perdozavimo, bet kaip žinot Tomas niekaip nebūtų prisigrūdęs sau į gerklę įvairiausių tablečių, miltelių ir panašaus šlamšto. Kažkas, tai padarė.

- Vadinasi, jeigu žudikas norėjo prigrūsti didelį kiekį narkotikų į vaikino organizmą, pirmiausia reikėjo padaryti taip, kad jis nesipriešintų, - garsiai svarsviau, - Smurto nepanaudojo, todėl manau jį apsvaikingo.

- Jeigu apsvaigino, auka turėjo irgi nesipriešinti, - įsiterpė Deividas sukiodamas butelį savo rankoje, - Nors nenoriu to pripažinti ir sakyti savo spėjimo, bet manau žudikas yra iš jūsų rato.

- Nesamonė, - atšovė Kami pabaigusi „Mojito" kokteilį, - Tomas niekada nevartojo. Taip, galėjo jį nužudyti, tie kam jis dirbo ir platino narkotikus, bet tikrai nemanau, kad jie būtų prigrūdę narkotines medžiagas už kurias jie uždirba. Jie verčiau būtų kulką paleidę jam į galvą, negu tai.

- Deividas teisus, - pasisukau į jį ir šyptelėjau pritariamai, - Tomą nužudė tas, kurį jis pažįsta. Jūs nežinote, kas pas jį atvažiavo į svečius, kai jūs visi išsiskystėte. Tai galėjo būti koks nors jo pažįstamas ar draugas. Kiek žinau Tomas vartojo alkoholį?

Kami ir Laris linktelėjo, o aš tęsiau toliau.

- Tas asmuo pasiūlė Tomui išgerti, įmaišė narkotinių medžiagų, o kai suveikėjo ir negalėjo pajudėti, įgyvendino žiaurų planą, - aš gurkštelėjau savo alaus, nes kai pagalvoju, Tomas galėjo būti sąmojiningas, kai kišo į jį tą bjaurastį.

- Pareigūnai irgi turi tokia teorija, - nelamingai pasakė draugė žaizdama su savo šiaudelių, - Todėl jie susirinko visas stiklines iš kurių buvo gertą. Net tuščias alaus skardines. Dabar kiekvienas iš mūsų tampame įtariamaisiais.

- Abejoju, kad pagelbės, - pakraipė galvą kaimynas, - Jūs manote, kad žudikas toks kvailas ir paliks įkalčius ant kurio yra jo DNR, pirštų atspaudai? Šiam planui įgyvendinti jis ruošėsi ilgai ir kiekvieną smulkmeną apgalvojo.

- O tu, Lari, ką manai?, - pasisukusi paklausė rudaplaukė. Larsonas, tik tyliai klausėsi, tačiau nepratarė, nei žodžio.

- Nežinau ką pasakyti, - sutrikusiu balsu prabilo ir perbraukė ranka per savo plaukus, - Aš dar niekaip negaliu atsigauti po šių įvykių. Manau reikia palikti, tai policijai spręsti. Mes vistiek nieko negalime padaryti.

- Tada belieka, tik laukti, - neviltiškai ištariau, nes mes tikrai nieko padaryti negalime. Bet šios žmogžudytės turėtų būti susijusios ir tas nusikaltelis, turėjo pažinoti kitus mano bendraklasius.

- Taigi Lari, kuo pats užsiėmi gyvenime?, - pertraukęs tylą, paklausė Deividas. Aš irgi nieko nežinojau apie Larsoną ir man pasidarė įdomu. Kamilė užsisakė dar vieną kokteilį, o aš paprašiau alaus.

DeividasWhere stories live. Discover now