X SKYRIUS

328 28 7
                                    

Atsidūrusi Deivido namuose, nusispyrusi aukštakulnius batus įsitaisiau ant sofos svetainėje, kol vaikinas ruošė man kakavą

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Atsidūrusi Deivido namuose, nusispyrusi aukštakulnius batus įsitaisiau ant sofos svetainėje, kol vaikinas ruošė man kakavą. Kamilė kelis kartus skambino į mobilų, bet vis atmetinėjau, kol galiausiai atsibodo ir išjungiau aparatą. Pradėjau gailėtis, kad sutikau likti pas kaimyną. Jaučiau kaip emocijos verda kaip lava mano viduje ir nori išsiveržti. Norėjau verkti, išsirėkti, viską daužyti, kol nebeturėčiau jėgų. Vietoj to, aš užsikėliau kojas ant sofos ir apsikabinau kelius. Žiūrėjau į vieną tašką ir galvojau kas galėjo paleisti tą įrašą? Kas filmavo? Filmuotojas turėjo dalyvauti per išleistuves, bet per šventę daug kas filmavo. Kitas dalykas, tas žmogus žinojo, kad aš, Kamilė, Laris, Gabrielė ir Džeikas busime tą pačią dieną, tuo pačiu metu naktiniame klube. Kaip galėjo sužinoti apie mūsų planus? Gal Kami kam nors prasitarė? O gal Laris? Ar Džeikas atvyko savo noru? Ar buvo pakviestas? Kaip bebūtu, tas paslaptingas žmogelis ruošėsi šiam žygdarbiui. Atskleisti Kamilės ir Džeiko paslaptį.

Išvydau mojuojančia ranką man prieš akis, taip atitraukiant nuo minčių.

- Ei, apie ką galvoji?, - paklausė Deividas laikydamas rankoje puoduką su kakava, o tada padavė į mano rankas.

- Ačiū, - tyliai padėkojau ir gurgžtelėjau šilto gėrimo, - Galvojau, kas galėjo paleisti tą įrašą? Bet faktas tas, jog tai buvo suplanuota.

- Susidarau įspūdį, kad kažkas mirtinai jūsų nekenčia, - tamsiaplaukis atsisėdo šalia ant sofos ir pasisuko į mano pusę.

- Tai ir mane palietė. Nebuvau konfliktiška mokinė mokykloje, todėl nesuprantu kodėl kerštas nukreiptas į mane.

- Ne į tave, - permetęs ranką apkabino per pečius, - Gal į Kamilę ir Džeiką. Jeigu kenkėjo tikslas atskleisti tiesą ir sugriauti jūsų draugystę, tai jam puikiai pavyko.

- Bet kam to reikia?, - garsiai svarsčiau ir atsigėriau kakavos.

- Visiškai pamiršau keksiukus, - susiėmęs už galvos prisiminė,- Tuoj atnešiu, - pabučiavo į kaktą ir pakilo nuo sofos.

Labai malonu, kad Deividas taip manimi rūpinasi, nors menkai vienas kitą pažįstame. Nežinau ar geriausias laikas klausinėti apie jo šeimą, ypač kai sužinojau, kad jo sesuo mirusi. 

Apsidairiau aplink kambarį, bet nepamačiau nevienos fotografijos. Nuo pirmo apsilankymo svetainė nepasikeitė, jokių dekoracijų ir jokių nuotraukų. Galbūt vyrai per daug tokių dalykų nesureikšmina. Moterų darbas rūpintis interjeru ir palaikyti namuose harmoniją.

- Štai ir keksiukai, - tarė jis, atkišdamas dėžutę, - Gali rinktis, tik skaniausią palik man.

Paėmiau šokoladinį, o Deividas išsirinko su mėlynėmis. Atsisėdęs šalia, atsikando ir užsimerkė.

- Mmm... Skanus, - mėgavosi, - Niujorke neteko valgyti nieko panašaus. Na žinoma, pagrinde valgydavau kinietišką maistą arba užsisakydavau picą į namus.

DeividasWhere stories live. Discover now