Bölüm 1:Birth

13.1K 702 205
                                    



Çok çok eski zamanlarda Joseon Krallığında kurak geçen iki yıl sonunda yeryüzüne düşen damlalarla birlikle İmparatorluk hanedanlığı içinde huzursuz bir telaş hüküm sürüyordu.




Geçen on yıl boyunca hanedan bir veliahta hasretken, en kurak zamanlar da Kraliçeden gelen haberle Kral, uzun yıllar sonra ilk kez bir gülümsemeyle eşine bakmıştı.Soyunu devam edeceğini bilmek ona dışarıda ki kıtlığı,ölümleri unutturmuştu.




.

Ve nihayet dokuz ay sonra o gün gelmişti.İmparatoriçenin sancıdan bağırışları Kralın konutundan bile duyulmaya başlamıştı...



Kral dışarı çıkıp gökyüzündeki siyah bulut tabakalarına bakarken yüzüne düşen damlalarla birlikte hanedanlıktan duyulan acı çığlık sesleri yerini bebek ağlamasına bırakırken İmparator adımlarını Kraliçenin konutuna yönlendirmişti.

Üzerine sıçrayan çamurları umursamadan sadece ilerliyordu.

Düşman ülkelerin gözü Joseonun üzerindeyken ondan sonra tahtı devr alacak bir prense ihtiyacı vardı.


İmparatoriçenin kapısına geldiğinde ebe tarafından durdurulmuştu.


"MA..JESTELERİ KRALIM!"


"Çekil !"


"Kralım,içeri giremezsiniz?"



"Bana ,Kralına karşı mı çıkıyorsun? "diye kükremesiyle ebenin ayakları titremeye başlamıştı.




"Majesteleri, bebek sağlıklı bir şekilde doğdu,soyunuzu devam ettirecek sağlıklı erkek bir prens ama... ama imparatoriçe o..."



"Çekin şunu şuradan !"diyerek sinirli İmparator arkasında ki adama emir vermesiyle ebe sürüklenerek konuttan dışarı çıkarılmıştı.




Kral seri adımlarla yatağın başına geldiğinde doğum yapan eşinin kanlar içindeki cansız bedenini görmesiyle tüm dünyası durmuştu.Bu zamana kadar ona çocuk vermese de o İmparatoriçesine bağlı kalmış, onun için yapılan haremi bile dağıtıp yanlızca ona ait olmuştu.Ama şimdi sırf erkek çocuk istediği için sırtını dayadığı duvar yıkılmıştı.



Kraliçenin yanında ağlamaktan kırmızılaşmış çocuğa göz ucuyla bile bakmadan konuttan kendini dışarı attı.



....






Joseonun bu yağmurlu gününde doğan tek erkek çocuk prens değildi ,Byun hanesinde de aynı telaş vardı.Tek bir farkla prens cehennemden farksız sarayda gözlerini açmışken diğer çocuk cennetle eşdeğer bir ailede gözlerini açmıştı.




Bölümler düzenlenerek her gün düzenli olarak yayımlanacaktır.

Begining Of The End[Chanbaek]Where stories live. Discover now