23. Bölüm

762 26 0
                                    

Bu bölüm de birinci ağızdan. Zaten okuyunca göreceksiniz..Yorumlarınızı da eksik etmeyin lütfen .. kitap_kurdu_ 'na tekrar çok teşekkürler.. Emeğimize karşılık güzel yorumlar almamız çok güzell..

Multimedia - Melisa

~Melisa

Derin bir nefes alıp gözlerimdeki yaşları sildim. Gürkan için ağlıyordum. Şu her önüne gelenle yatan, azıcık ilgi, sevgi gösterince çekip giden Gürkan. Gerçi bu sefer ben çekip gitmiştim ama beni buna iten Gürkan'dı. Madem çekip gideceksin o zaman neden ben ne güzel seni unutmuşken sen tekrar gelip bana hissettiklerimi hatırlatıyorsun. Hadi onu geçtim, ben niye bu çocuğun ardından ağlıyorum? Ben ağlarken onun başka kızlarla yatakta olmasını bilmem de, en çok koyan şey.

Düşüncelerinden uzaklaştım ve evimize, Gürkan ile istediğimiz ama Selin ve Semih ile oturacağımız eve, doğru gitmeye başladım.

Etraftaki insanlara dikkat etmeden yürüyordum. Mutlu insanları görmek istemiyordum. Onların da beni görüp acımasını istemiyordum. Birinin "Melisa." diye seslendiğini duyar gibi oldum. Kulaklıklarımı çıkartıp etrafa bakınınca bana doğru gelen Rıfat Amcayı gördüm. Gürkan'ın babası olan Rıfat amcayı. Duymamış gibi yapmak için çok geçti. Melisa değilim desem hiç olmazdı. Mecburen konuşacaktık.

"Melisa, nasılsın kızım?" dedi tüm sevecenliğiyle. 'Kızım' diye mırıldanıp "Teşekkür ederim Rıfat amca. Siz nasılsınız?" dedim içtenlikle alakası olmayan bir gülümseme eşliğinde.

"Saol kızım iyiyim ben de." dedi. 'Kızım demesen Rıfat amca..' diye içimden geçirsem de bir şey söylemedim. Ayaküstü biraz muhabbet ettikten sonra beni evlerine çağırdı. Gürkan'ın yaşadığı eve. İtiraz etsem, işim olduğunu söylesem de en azından bir dondurma ısmarlayayım diyerek bir kafeye doğru sürükledi beni. Siparişlerimizi söyledikten sonra "Ee nasılsın kızım, hiç gelip gitmez oldun. Konuşuyor musunuz bizim haytayla?"

Hee konuşuyoruz. Senin oğlun yüzünden hayattan koptum ben! diye bağırmak istesem de terbiyeli bir insan olarak sustum.

"Ben bayadır burada yoktum İzmir'de devam ettim okula. Telefon numaramı da değiştirmiştim o yüzden konuşmadık Gürkan'la." dedim. Normale yakın bir ses tonuyla söylesem de Gürkan derken sesimin titremesine ve gözlerimin dolmasına engel olamadım. Rıfat amca konuyu değiştirip hangi üniversiteyi kazandığımı sordu. Gürkan'ın nereyi kazandığını deli gibi merak etsem de bir şey sormadım. O da bir şey söylemedi.

"Ben da sana Gürkan'ı soracaktım. Ama bayadır burada değilmişsin." dedi Rıfat amca gözlerini gözlerime dikerek. Boş vermem gerekiyordu ama lanet olası çenemi kapatamayıp "Neyi soracaksınız?" dedim.

"Gürkan'a bir şeyler oldu kızım. Tüm yaz benimle çalıştı inanabiliyor musun? Gürkan ve çalışmak. Gazetelerde kızlarla haberleri çıkan Gürkan gitti yerine toplantılara giren Gürkan geldi. Bir kere bile şikayet etmedi halinden. Gürkan'ı bilirsin, yanında her gün farklı kız vardı. Uzun süredir değil kızlarla gezmeyi kızlarla konuştuğuna dahi şahit olmadım." Duyduklarımdan sonra afallasam da kendimi toplamayı becerip "Şey ben yoktum, bilmiyorum. Ben gitsem iyi olacak Rıfat amca Selin beni bekliyor da." dedim. Sesimi kendim bile tanıyamamıştım. Kulaklarımda hala Rıfat amcanın söyledikleri varken ona veda edip oradan ayrıldım.

~ Rıfat

Şirket için imzam gerekli olunca şirkete gitmek yerine belgeyi sahildeki bir kafeye getirmelerini söyledim. Uzun zamandır sahile gelmediğimi o zaman fark etmiştim. İşleri hallettikten sonra kafeden çıkıp eve doğru gitmeye başladım. Karşıdan gelen Melisayı görünce bir kaç kere seslenip yanına gittim. Kızım gibi severdim Melisa'yı. Gürkan'la çok iyi anlaşırlardı küçükken. Beni görünce bir an duraksadı ama şaşkınlığına vermiştim. Ona her kızım dediğimde değişen surat ifadesini de görmezden gelmiştim. Gürkan'ı sorduğumda sesinin titremesi de listeye eklenince şüphelenmeye başlamıştım. Kafeden ayrılıp eve doğru yürürken hala aklımda Melisanın davranışları vardı. Gürkan arayıp nerede olduğumu sorunca yaklaştığımı, bir yere kaybolmamasını söyleyip eve doğru gittim.

Genç KalplerWhere stories live. Discover now