12

762 41 1
                                    

Lisa p.o.v

Vincenzo, de jongen met wie ik alles deelde, lag daar dood in een hoekje.. 'HOE KON DIT GEBEUREN? WIE HEEFT DIT GEDAAN' Schreeuwde ik. Gerard keek me met grote ogen aan en rende naar de kamer waar Vincenzo lag. Gerard bleef daar een tijdje en ik hoorde zachtte stemmen. Hoe kwam hij daar spookte het door mijn hoofd. Na een tijdje kwam Gerard weer de kamer uit,maar nu met iemand achter hem aan. Tot mijn grote schrik, zag ik dat Vincenzo achter hem aan liep en ik deinsde achteruit. 'Maar..maar je was toch dood?'stotterde ik. 'Ik deed alsof ik dood was, ik dacht dat je de vijand was.' zei Vincenzo met zijn hese stem. Ik keek hem boos aan,maar stiekem was ik toch een beetje blij. Nu kon ik tenminste weer met iemand praten over me geheimen. 'Maar hoe kom je hier?' vroeg ik. Ik zag dat Gerard schrok en hij begon snel over een ander onderwerp. 'Kom we gaan eten,ik heb erg honger!' zei hij snel. en trok Vincenzo en mij mee. Toen we in de woonkamer aankwamen, keek Miranda Vincenzo geschrokken aan. 'Wat..wat doe jij hier?!' stotterde Miranda. 'Dat was mijn vraag ook' mompelde ik zacht. 'Kom we gaan lekker eten!' zei Gerard weer. Langzaam begonnen we te eten, en keken Vincenzo overrompeld aan. 'Kijk even lekker ergens anders heen' mompelde Vincenzo.

Vincenzo p.o.v

'Kijk even ergens anders heen' mompelde ik. Gerard en Miranda wisten wel waarom ik hier was. Gerard had mijn zusje naar de vijand gestuurd om informatie te zoeken, maar ze is nooit terug gekomen. Ik was zo boos dat ik Gerard in elkaar had geslagen. En ik wou opzoek naar mijn zusje. Toen ik opzoek wou gaan naar mijn zusje, hield Gerard me tegen en sluitte me op in die kamer,die kamer leidde naar de vijand.

Ik stond op en liep naar de keuken,om een glas water te pakken. Lisa stond achter me, en dat was ook de bedoeling. 'Wat doe jij hier' siste Lisa. 'Ik vertel je het zo in je kamer goed?' fluisterde ik. Hopelijk ging Lisa mij helpen om mijn zusje terug te vinden. En dan kon ik haar meteen waarschuwen voor Gerard. Hij is tot veel toe in staat..

Na het eten liep ik naar Lisa kamer en na een tijdje kwam Lisa. 'Dus.. vertel.' zei Lisa. Ik vertelde het hele verhaal over Gerard en mijn zusje. 'Wil jij helpen om mijn zusje terug te vinden?' vroeg ik aan Lisa. Plotseling kwam Tommy binnen. 'Zusje?' vroeg hij. Ik liet me uitgeput op het bed vallen en gaf Lisa een blik dat ze het mocht vertellen. 'Dus wat is het plan?' vroeg Tommy. "Help jij ook mee?' vroeg ik blij. 'Ja natuurlijk!, ik laat Lisa echt niet meer alleen.' zei hij. 

Lisa ik en Tommy begonnen een plan te verzinnen. 'Waar precies is je zusje heen gestuurd?' vroeg Lisa. 'Naar de vijand, dus ze moet of in dat kamp zijn, of in de gevangenis daar.' zei ik. 'De 2de keus is logischer' zei Tommy. 'Laten we pistolen gaan pikken en je zusje redden'zei Lisa met een grijns. 'Hoe krijgen we pistolen?' vroeg ik. Lisa's grijns werd nog groter, dat is nooit veel goeds. 

Lisa p.o.v


Ik wist precies hoe we aan die pistolen konden komen. 'Laten we de pistolen gaan halen, en daarna meteen naar het kamp, Tommy jij gaat met mij mee, en Vincenzo jij regelt eten,water,en slaapzakken' zei ik. We kwamen meteen in actie.

Tommy en ik liepen naar de plek waar ik en Miranda in waren gesprongen en pakte de pistolen. Ik zag dat er veel meer pistolen lagen. Het was niet de bedoeling dat we mensen dood gingen schieten, maar je weet maar nooit. We moeten ook ooit de vijand verslaan. Dus we kunnen nu beter alvast wat oefenen. Toen we de pistolen hadden gepakt,liep er een konijntje langs, en Tommy schoot er op. Het was raak, en het konijntje vloog een heel stuk verder. Ik keek Tommy met grote ogen aan, en hij grijnsde alleen maar. 'Hoorde jij ook wat?' zei een onbekende. 'Misschien is het die bende' zei een andere onbekende. Tommy en ik keken elkaar aan, er waren dus meer mensen zoals ons.. We wilden geen risico nemen en liepen weg. Aangekomen, in het huis liepen we snel door naar onze kamer. 'Wat gaan jullie doen?' vroeg Justin. 'Niks,houdt je mond.' siste Tommy. 'Ik help mee om de vijand te pakken' zei Justin. Tommy keek me aan en ik knikte. 'Oke kom maar mee.' zei Tommy geirriteerd. In de kamer aangekomen, zeiden we tegen Vincenzo dat Justin mee ging. Hij knikte goed keurend, en pakte onze tassen verder in. Hij pakte nog een tas, en propte er nog meer eten in. Ik wist dat Vincenzo veel kon eten, maar zoveel? Nadat alle tassen waren ingepakt slopen we het huis uit, op weg naar de vijand.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Vindt jij dit hoofdstuk leuk? Stem dan! :). Dat motiveerd me ook om snel verder te schrijven :) 

xx

© xAlive_

Difficult RoadsWhere stories live. Discover now