14

564 33 1
                                    

Lisa p.o.v

Ik werd wakker en bedacht meteen dat we Vincenzo's zusje moesten redden. 'Psst Tommy' fluisterde ik. Ik wachtte op antwoord maar die kwam niet. 'Tommy?' riep ik nu iets harder en keek om me heen. Tommy was nergens te bekennen en ik raakte in paniek. 'Tommy?!' schreeuwde ik nu heel hard. 'Sst Lisa wees stil ik ben hier!' siste Tommy, die achter me stond. 'Waar was je?' siste ik. 'Ik stond achter je, kijk dit blok zit los' fluisterde Tommy. Met grote ogen keek ik naar het blok wat Tommy opzij schoof. Ik zag een klein gat waar een beetje licht doorkwam. 'We kunnen zo weg, we moeten alleen wachten tot de bewaker komt en weer weg gaat' fluisterde Tommy en schoof het blok weer terug. Op dat moment kwam de bewaker binnen. 'Tommy ga weg!' schreeuwde ik. Tommy keek me even verward aan maar kwam daarna meteen in zijn rol. 'Ga zelf weg raar kind!' Schreeuwde Tommy terug. De bewaker keek ons met een grijns aan, en sloot de deur direct. Snel schoof Tommy het blok om ver, en trapte de andere blokken om. 'Snel rennen!' siste Tommy en duwde me verder. Ik rende een stukje verder,maar bedacht opeens dat we Vincenzo,Vincenzo's zusje, en mijn moeder niet zomaar konden achter laten. 'Tommy!, en mijn moeder enzo dan?' fluisterde ik. 'Je moeder?' fluisterde Tommy verward en keek me met grote ogen aan. 'Ja die zit hier ook' fluisterde ik. 'Laten we eerst vrij komen als we vrij zijn kunnen we meer doen dan dat we gevangen zitten.' fluisterde Tommy. Plotseling werd het helemaal donker en werd ik mee gesleurd. Tommy had zijn zaklamp app geopend en we konden al wat meer zien. Aan het eind van de donkere gang zagen we een uitgang. We wisten niet waar we uit zouden komen en liepen op ons hoede stukje voor stukje naar de uitgang. Na een paar minuten wat wel uren leek te hebben gelopen, kwamen we bij de uitgang aan. Tot mijn grote verbazing was het het bos, maar we waren wel nogsteeds dichtbij de vijand. 'Kijk daar rechts is het kamp, wij moeten zo naar links' fluisterde Tommy. Plotseling begon Tommy keihard te rennen en sleurde me mee. Ik keek achterom en zag een iemand van de vijand achter ons aan rennen. De vijand kwam steeds dichterbij. En de vijand greep me vast. 'Stop' hijgde de vijand en zette zijn masker af. Gelukkig was het Justin. 'Wat doe jij hier?' siste ik boos naar hem. 'Nou wat dacht je van jullie redden.' siste Justin boos terug. 'Laten we nu maar door lopen, straks komt de vijand echt' zei Tommy en trok me mee. 'Zijn jullie een stelletje ofzo?' vroeg Justin nogsteeds boos. We negeerde zijn vraag en liepen door. 'Nou ik vroeg jullie wat' zei Justin boos. 'Nee' zei Tommy kortaf. 

Na een eindje lopen zagen we de boomhut inzicht. Ik begon te rennen, maar ik had niet door dat de vijand voor de hut stond. Justin trok me snel mee de andere kant op. 'Wat doen hun hier' riep ik verward. 'Sst' fluisterde Tommy en drukte en hand op mijn mond. Bang keek ik naar de richting van de vijanden maar ze deden niks. 'Het zijn poppen, die heb ik eerder gezien, ik moest Gerard een keer oppakken en toen had hij bedacht om neppe vijanden voor de deur te zetten zodat wij dachten dat de vijand hem al had opgepakt.' fluisterde Justin. 'Maar wacht eens even, dit is niet onze boom' fluisterde ik. Tommy en Justin keken verbaast naar de boom, en zagen nu het verschil ook. 'Dus Gerard heeft dus mooi zitten te liegen tegen ons dat hij die boom zelf heeft gemaakt' fluisterde ik. 'Volgensmij is hij niet wie wij denken dat hij is' fluisterde Tommy. 'Maar met Vincenzo's zusje bijvoorbeeld, wie stuurt er nou een kind naar de vijand, dat klopt toch niet?' fluisterde ik. Plotseling begon ons kwartje te vallen. Gerard hoort bij de vijand. 

Justin p.o.v

Dus Gerard hoorde bij de vijand, maar ik had hem daar nog nooit gezien. En hij stond ook niet op het bord wat ik in een kantoor zag toen ik Lisa en Tommy moest redden. 'We moeten nu wel oppassen voor hem' fluisterde ik. 'Maar waar moeten we nu slapen en eten?' fluisterde Tommy. 'Eten is niet zo belangrijk' fluisterde Lisa en keek snel weg. Lisa was al zo dun en nu zei ze dit, soms krijg ik echt zwaar het vermoeden dat ze ernstig ziek is. 'Kijk eens ergens anders heen' fluisterde Tommy, en sloeg een arm om Lisa heen. 'Jullie zijn een stelletje he' zei ik met een grijns, maar was stiekem ook teleurgesteld. 'Nee, ik bescherm haar alleen' zei Tommy boos en stond op. 'Wow jongens niet ruzie maken he' zei Lisa. 'Ja je hebt gelijk, we moeten nu snel een slaapplek vinden' zei Tommy lief. We begonnen te lopen opzoek naar een slaapplek, tot me iets te binnen schoot. 'Ik weet wel een slaapplek!' zei ik blij. En rende naar het zuiden, met Lisa en Tommy verward achter me aan. 

Na een tijdje rennen, kwamen we bij mijn oude boomhut aan. 'En waar is het dan?' vroeg Tommy. Ik trok aan een touw en een ladder kwam naar beneden. 'Welkom in mijn oude huis' zei ik met een grijns en klom te trap op. Ondertussen was iedereen aangekomen in mijn oude huis. 'Wow wat stoffig' was het eerste wat Lisa zei en pakte meteen een bezem. 'Laten we dit eerst maar wat schoonmaken' zei Tommy en pakte een doek. Ik keek Tommy en Lisa boos aan maar ze hadden wel gelijk, dus pakte ik ook maar een bezem.

Lisa p.o.v 

Na een tijdje te hebben schoongemaakt, was het inmiddels al donker. De boomhut van Justin was echt heel groot. 'Ik heb honger' zei Tommy, en liep naar het fornuis. Tommy had toen we onderweg naar hier waren, wat bessen en druiven opgepakt. Gelukkig zaten daar niet veel calorieën in en kon ik dit dus gewoon eten zonder dat ik me daar schuldig over te moeten voelen. Ana blijft mijn beste vriendin, ookal zitten we in een crisis. 'Hier wat druiven Lisa.' zei Tommy en gaf het aan me. Met een brok in me keel begon ik deze op te eten. Nadat ik de druiven had opgegeten, ging ik naar bed. Het was een lange dag en ik was erg moe. 'Ik ga naar bed jongens' zei ik. 'Weltrusten Lisa!' riepen ze allebei in koor. Ik stapte me bed in met mijn kleding aan, en viel meteen in slaap.

Tommy p.o.v

Ik was eigenlijk ook wel moe. 'Kom Justin we gaan ook slapen, zullen we morgen naar Gerard's huis om spullen te halen, en nog meer eten?' zei ik. 'Ja is goed, maar we moeten wel oppassen' zei Justin. Justin liep naar een kamer, en ik ging nog even bij Lisa langs. 'Slaaplekker Lisa' zei ik en ik gaf haar een kus op haar voorhoofd. Daarna ging ik naar een aparte kamer en viel meteen in slaap. 

____________________________________________________________

Wat vinden jullie ervan? 

Please, vote comment? x

© xAlive_

Difficult RoadsWhere stories live. Discover now