Frica!

242 17 8
                                    

Mirra

Asa cum ne-a informat politistul, Mara Pana a fost declarata deceata in urma cu doua zile, asa cum am dedus, locuitorii conacului au fost primi suspecti, au fost cu toti interogati, dar dupa i-au lasat sa plece, nu aveau destule probe pentru ai acuza. Toata lumea de la sat  sunt convinsi ca Eric Sacrum a comis crima, am impresia ca si politistii au aceasi parere ca satenii, deoarece se incadreaza in descrierea facuta de un satean. Acesta a afirmat ca a vazut un tanar bine facut, brunet, inalta, care iesise din padure in ziua in care a fost data disparuta.

Impreuna cu familia, adica bunicii si Alexa, ne pregatim sa mergem la priveghi, iar apoi la inmormantare, desi nu s-a gasit cadravul, domnul Sacrum a decis sa o ii faca o slujba crestina, iar in sicriu o sa fie puse obiectele dansei, cele mai importante. Prima oara vom mergem la biserica, singura biserica din sat "Sfanta Elena", unde preoti oficiaza slujba, in biserica, in primul rand se afla familia Sacrum, Eric si bunicul sau, urmati de angajati sai, Maria si Irina. Am aflat ca Mara nu mai avea rude, tatal murise cand era inca o copila, nu avea frati si mama ei se stinse din viata acum cativa ani. Oamenii veniti la slujba, plang cu lacrimi de crocodili, sunt foarte ipocriti, mirosul tamai imi intoarce stomacul pe dos, o rog pe bunica sa ma scuze si ies afara sa iau o gura de aer, fara sa vreau aud discutia dintre doua femei care venise la slujba.

-Ce vrei, draga! Asta s-a intamplat daca ii placea sa stie secretele tuturor!!! Nu isi putea tine gura inchisa!!!

-Stiu, draga!!! A vrut bani!!! Multi bani!! O fi suparat pe cineva si i s-a facut felu'!!!

Cred ca vorbesc despre Mara Pana, mai bine intru in discutia lor, poate aflu lucruri intersante despre ea.

-Scuzati-ma, vorbiti cumva despre Mara Pana?

-Despre cine sa vorbim, daca nu de ea, Mara, era singura persoana care cunostea secretele tuturor.

-Serios? , intreb mirata, imi fac curaj si incep sa le intreb despte Mara. Credeti ca datorita faptului ca cunostea secretele multor persoane ar putea fi cauzat moartea sa???

-Domnisoara, incearca sa nu te implici prea mult, iti vei face rau, dar iti voi raspunde la intrebare. Da, eu cred ca asta poate sa fi fost motivul crimei, cred ca a santajat pe cineva periculos, era avara, ii place sa aiba banii, era bagareata si curioasa la fel ca tine. Ai grija, esti tanara nu incerca sa sapi mai adanc, nu cumva sa te arzi!!!

-Doamna, stati putin, credeti ca Eric Sacrum, a omorat-o?

-Nu a fost el, saracul copil, sufera mult, oamenii rai incearca sa il faca tap ispasitor, saracul, sufera si acum, il doare inima desi nu arata, nu crede tot ce ti se spune, ai grija!!! Pazeste-ti spatele!.

Discutia cu aceste femeii ma pune pe ganduri, oare ce secrete periculoase stia si de ce sufera Eric, si din nou aud acele cuvinte "Pazeste-ti spatele!" , ca si cum ceva rau o sa se intample.

In curtea bisericii se pornise o agitatie mare, semn ca slujba s-a terminat, ma indrept sper locul unde se afla bunicii si Alexa, dupa care mergem la cimintir pentru a ingropa un sicriul plin de obiecte. Tot drumul m-am uitat numai la Eric, nici nu a mai conta daca ma vede ca ma benoclez la el, ma uitam in continuu la ochii lui albastrii, la fata lui care nu exprima nimic, nu puteam citi nimic pe chipul sau: tristete, furie, suparare, fericire, suferinta, ura, incantare, plictiseala, nimic......Oare cine l-a facut sa sufere?

A trecut o saptamana de la asa zisa inmormantare, criminalul inca n-a fost gasit, politistii si acum mai cauta indicii, bunica a inceput sa se simta mai bine, a inceput sa zambeasca din nou, mi-a fost dor de zambetul ei cald. Azi ma voi duce cu bunica la conacul Sacrum, ea s-a oferit sa o ajute pe Irina cu curatenia pana cand o sa gaseasca pe cineva. Zilele acestea am observat ca Alexa a inceput sa petreaca mai mult timp cu David, intre ei exista o atractie, o chimie cum se spune, iar David si Denis s-au imprietenit si cu Eric, au aceeasi varsta, se inteleg bine si impartasesc aceleasi hobbiuri, sa nu va ganditi ca stiu de la Eric, mi-a spus vara-mea, in ultimele zile am fost racita si am preferat sa ma odihneac. Se pare ca trebuie sa plec, bunica deja a iesit afara.

Sacrum:Paziti-va spatele!Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang