XIII

25 4 0
                                    

*notă
Aceasta este o mică lucrare pe care am avut-o de pregătit pentru școală, inspirată din cartea "Pescărușul Jonathan Livingstone" scrisă de Richard Bach.
_________________

Zbor deasupra mării ce pare infinită. Delfinii, i-am văzut în toată strălucirea libertății lor, jucându-se, formând cete copilăroase si vesele, debordând de o fericire care devenea molipsitoare, care se lua. Era un dans desfășurat egal în apă și în aer, un dans in care corpurile lor lucitoare si prelungi ca niște suveici de argint coseau apa intens albastră de cerul străveziu, într-o prețioasă broderie de aur si cobalt, de mercur și peruzea, într-o demonstrație de fantezie și gratuitate, copleșitoare, purificatoare. Delfinii reprezintă libertatea întruchipată.

Celelalte păsări, din alte specii, ce zboară prin jurul meu, îmi trezesc o melancolie aparte, legată de Stolul pe care l-am parasit. Gândul că ceilalți confrați ai mei nu vor sa creadă în libertatea ce se simte asemenea unei descătușări mă deprimă și simt cum inima îmi este aruncată în marea cristalina, plină de creaturi ce ar putea să o devoreze. Mă gândesc ca ar fi mai bine așa, astfel aș putea să mă bucur de sentimentul acesta neprețuit decât să am remușcări.

Dar trebuie să fac față acestui sentiment neplăcut, trebuie să privesc văzduhul nemărginit, celelalte păsări libere, delfinii jucăuși si marea nesfârșită pentru a-mi aminti scopul plecării mele din Stol. Pentru nevoia de libertate, pentru a zbura deasupra norilor, pentru a vedea totul cu alți ochi. Pentru că acum sunt altcineva. Pescărușul sunt eu.

GânduriWhere stories live. Discover now