81. Het is begonnen

198 7 0
                                    

Marilou

" DION! GEEF MIJN TELEFOON TERUG " schreeuw ik terwijl ik achter hem aan ren. Hij rent lachend weg. Hij rent naar boven en gaat een kamer in. Welke kamer? Ik focus me op zijn gedachten. ' hopelijk vindt ze me niet te snel ' denkt hij. Ik grinnik en ga de badkamer in. Shit de deur zit op slot. " DION DOE DE DEUR OPEN " " NEE " lacht hij. Ik zucht. " dan maar zo " mompel ik. Ik trap de deur in. Hij van schrik en laat mijn telefoon vallen. " Dioni!" Zeg ik en pak mijn telefoon. Er zit een barst in. " sorry, maar je liet me schrikken " zegt hij. " het is oke " zeg ik zuchtend en hij geeft me een knuffel. Ik geef hem een zachte stomp in zijn maag. " dat was voor mijn telefoon " zeg ik en hij krimpt lichtjes in een. " had ik verdient " zegt hij en gaat weer recht staan. We lopen naar beneden waar de jongens en Rydel een horrorfilm kijken. " hey welke film kijken jullie?" " Rec " zegt Jai en kijkt niet op van het scherm. Ik hoor opeens een harde gil van de tv. Ik schrik en spring op Dion en we vallen neer. Ik lach en hij helpt me overeind. " hoe kan jij zo licht zijn?" " kunnen jullie stil zijn " zegt Sam. Dion wenkt me naar de keuken. " hier storen we ze niet " " ik weet niet hoe ik zo licht ben. Ik werd zo licht toen ik Uitverkorene werd " hij knikt en schenkt een glas water in. " hoe gaat het eigenlijk met Noa?" " goed. We zijn er achter gekomen dat ze een vampier is " " oh dat is... goed?" " ik had liever gewild dat ze geen vampier dingen krijgt, omdat ik niet wil dat ze iets te maken krijgt met Aro, maar helaas " zeg ik zacht. " ja dat is klote " zegt hij en ik knik. " dus nu moet je haar ook beschermen tegen Aro?" Ik knik weer. " je krijgt het steeds moeilijker " " jaa... " zucht ik. " je kan dit. Jij kan alles " zegt hij. Ik glimlach kort. " bedankt Dioni " zeg ik en knuffel hem. We horen opeens Rydel gillen. Ik lach en kijk de woonkamer in. Daar zit Rydel helemaal tegen Jai aan gedrukt. Blijkbaar was het heel eng. Sukkel.

" Rydel waarom heb je een wekker gezet?" Zeur ik als ik haar wekker hoor. " omdat de jongens vandaag gaan shoppen voor een outfit " zegt ze en staat op uit bed. Wij slapen in Kaj's kamer en Kaj slaapt bij Dion. Ik kreun geïrriteerd. " sta op slaapkop. Het is al 12 uur " zegt ze en trekt de deken weg. " RYDEL " zeur ik en pak een kussen en gebruik het als deken. Ze zucht. " hoe doet Ross dit?" Mompelt ze. " hij geeft me kusjes en zegt lieve woordjes " zeg ik. Ik hoor dat ze naar de deur loopt en hem opent. Niet veel later hoor ik weer voetstappen de kamer in komen. Ik voel iemands warmte over me heen. " Marilou, schat wakker worden " zegt iemand. Het klinkt als de stem van Ross en ik ben nog slaapdronken. " nee ik wil nog slapen Ross " zeg ik. " opstaan honneponnetje " nu herken ik de stem van Kaj. Ik duw hem lachend weg. " sukkel " zeg ik en ga recht in bed zitten. Rydel en Kaj lachen. " het helpt wel. Je bent wakker " zegt Rydel. " ha ha heel goed gedaan. Je hebt me wakker gekregen " zeg ik. " ik heb honger " zeur ik. " Jai heeft ontbijt gemaakt " zegt Kaj en nu pas zie ik dat hij al aangekleed is, net als Rydel. Ik knik en we lopen naar beneden. Ik heb alleen een shortje aan met een shirt van Ross. " wauw Jai " zeg ik als ik het ontbijt zie. De hele tafel is bedenkt met lekker eten. " is het pasen ofzo?" Iedereen lacht en Jai schud nee. " nee, maar ik vond het wel een mooie gelegenheid omdat jullie er zijn " zegt hij en geeft me een bord met een pannenkoek er op. Ik lach en neem het aan. " thanks " zeg ik en ga tussen Dion en Cas zitten. Rydel krijgt ook een bord en gaat tussen Sam en Kaj zitten.

" je moet vaker zo'n ontbijtje maken " zegt Sam tegen Jai. " ja dag. Ik ga niet elke dag om 8 uur opstaan " zegt Jai terug en we lachen. " gaan we nog shoppen of niet " zegt Kaj die opstaat. Iedereen knikt. " Marilou moet jij je niet omkleden " zegt Cas en bekijkt mijn pyjama outfit. " oh ja doe ik wel ff " zeg ik. " we zullen zo gaan, kleed mij nu snel aan " zeg ik en zwaai met mijn vinger. Ik heb nu een donker blauwe spijkerbroek aan met een donker grijze trui met 'New York' er op. " wow " zegt Cas. Ik grinnik en loop naar de gang om mijn Adidas schoenen aan te doen. " gaan we?" Vraag ik als ik mijn schoenen aan heb. " jaa let's go " zegt Dion en we trekken onze jassen aan voor we de deur uit gaan. We lopen naar de bus en rijden naar de winkels in Amsterdam. " waar gaan we eerst heen?" Vraagt Rydel. " H&M " zegt Kaj en iedereen knikt.

De uitverkoreneWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu