Hoofdstuk 2

726 32 1
                                    

Noa's POV

Na een lange maar gezellige rit komen we eindelijk aan op het perron. Eenmaal aangekomen op Hogwarts kijken Sophie en ik onze ogen uit, het kasteel is reusachtig net als het grote zwarte meer. 'Vergeleken met dit is onze school echt niks.' Zegt Sophie. 'Dit is echt heel groot ja...' Zucht ik vol bewondering. We horen een reusachtige man roepen 'Eerste jaars hierheen.' 'Hoe komen wij eigenlijk naar het kasteel' vraagt Sophie aan de jongens. 'We gaan met die koetsen.' Antwoord Remus, hij wijst naar een aantal koetsen. We lopen er naartoe en stappen in.

'Wow het is hier echt reusachtig!' Zegt Sophie. 'Inderdaad' zeg ik. 'Dames, aangezien jullie ook nog gesorteerd moeten worden verzoek ik jullie even mee te lopen met de eerste jaars.' Zegt een streng uitziende dame. We volgen haar en gaan tussen allemaal ongelofelijk nerveuze eerste jaars staan. 'Ehm Noa, wat bedoelde die vrouw met "gesorteerd worden"? ' Jeetje Soof jij hebt je ook gewoon niet ingelezen ofzo hé?' 'Klopt, moest dat dan?' 'Ehm ja dat moest.' Lach ik. Sophie die bereid zich echt nooit ergens op voor. 'Nou kijk, op Hogwarts heb je volgends mij 4 afdelingen genaamd Gryffindor, Slytherin, Huffelpuf en Ravenclaw. Iedere afdeling heeft zijn eigen specialiteiten, Gryffindors zijn bijvoorbeeld moedig en eerlijk, Slytherins ambitieus en doorzettend, Huffelpufs zijn trouw en vriendelijk en Ravenclaws zijn erg slim als ik het goed heb.' Leg ik Sophie uit. 'Ooh oke' antwoord ze droog.
'Iedereen klaar staan voor de sortering!' Zegt de strenge uitziende vrouw. 'Als ik je naam noem moet je naar voren komen en de sorteerhoed opzetten, die zal vertellen in welke afdeling jij het beste past.' De vrouw zet een krukje neer met daarop een oude versleten hoed. Ze begint met het voorlezen van de namen.

Derde persoon POV

'Abes, Amber'
Een klein meisje loopt arrogant naar het krukje en zet de sorteerhoed op. Bijna meteen roept de hoed 'SLYTHERIN'

'Bever, Bianca'
Wordt al snel ingedeeld in huffelpuf

'Beyer, Sophie'
Sophie loopt naar het krukje en zet de sorteerhoed op haar wilde rooie haar.
Ze hoort een zacht stemmetje in haar oor
'Hmm... Een goed stel hersenen dat is zeker, erg avontuurlijk ingesteld. Jij doet alles voor je vrienden. Je bent een doorzetter en laat je verdriet niet snel zien, en je staat altijd klaar voor een ander. Je bent ook een echte rebel. Ik zie veel moed en karakter in jou brein, daar kan je nog erg ver mee komen. Jij past volgendsmij perfect in....
'GRYFFINDOR'

Dat laatste woord galmde door de zaal en alle Gryffindors klapte hard. Sophie liep naar de tafel en ging bij de jongens zitten. Ze hoopte heel hard dat Noa ook in Gryffindor zou zitten.

Toen bijna iedereen al was geweest kwam dan eindelijk
'Zijlmans, Noa'
Noa liep snel naar de kruk en zetten de hoed op haar hoofd.
'Eens zien... Je bent heel erg slim en ook erg dapper. Je bent er als je vrienden je nodig hebben en zal alles voor ze doen wat je kan. Je bent erg nieuwschierig en doet graag nieuwe dingen. Jij past het best in....
'GRYFFINDOR'

Noa's grote blauwe ogen stralen. Gelukkig zat ze bij Sophie. Ze liep snel naar de Gryffindor tafel en ging bij Sophie en de jongens zitten.

Sophie's POV

'Ik ben echt super blij dat jij ook in Gryffindor zit!' Zeg ik. Noa veegt haar blonde haar uit haar gezicht. 'Ja ik ook!' Antwoord ze blij. 'Anders was t echt een heel awkward jaar geworden.' Lach ik. Het schoolhoofd staat op en begint aan zijn welkoms speech.

'Welkom nieuwe leerlingen, welkom oude bekenden en een heel hartelijk welkom voor onze gasten! Dit jaar doet onze school mee aan een uitwisseling met een paar andere toverscholen uit Nederland, Spanje en Duitsland. Ik verwacht dat jullie goed om zullen gaan met deze leerlingen en dat jullie ze de beste kant van onze school laten zien! Verder is mij gevraagd alle eerste jaars, uitwisselstudenten en een aantal oudere jaars (hij kijkt betekenis vol naar de jongens naast ons) er op attent te maken dat het verboden bos ook echt verboden is en dat het ook verboden is om s nachts rond te zwerven door het kasteel. (Weer zon betekenis volle blik naar de jongens) Ik weet dat jullie allemaal heel veel honger hebben dus ik houd jullie niet langer meer bezig met mijn saaie gepraat. Eet smakkelijk!'

Ineens vullen de vier lange tafels zich met allerlei soorten eten. Mijn maag knort heeeeeel hard en ik schep mijn bord helemaal vol. De jongens kijken en grijnzen naar elkaar. 'Wat ik heb gewoon honger oke.' Lach ik. 'Ja dat zien we, je eet als een dude.' Zegt Noa.

Na het eten lopen we met z'n alle naar de Gryffindor common room. 'Hee Noa, zullen we vanacht dit kasteel eens even goed verkennen?' Vraag ik met een scheve grijns. James en Sirius kijken elkaar aan. 'Dat zou ik niet doen.' zegt James. 'Niet alleen in ieder geval.' Zegt Sirius met een knipoog en een grijns. Noa en ik kijken de jongens vragend aan. 'We zullen jullie vanacht wel een toer geven door het kasteel...' Zegt James mysterieus. Sirius wil iets zeggen maar dan komt de strenge vrouw aangelopen. 'Dames er is iets mis gegaan in de communicatie tussen de scholen, wij hadden eigenlijk 2 jongens verwacht dus er zijn geen bedden voor jullie in de meisjes slaapzaal, vinden jullie het heel erg om een nacht bij de jongens te slapen?' Vraagt ze verontschuldigend. 'Daar heb ik geen probleem mee hoor.' Zeg ik met een glimlach.

De UitwisselingWo Geschichten leben. Entdecke jetzt