Hoofdstuk 16

410 26 3
                                    

Noa's POV

De ochtend na de nachtelijke astronomie les. Hebben we het eerste uur pas later omdat we iets mogen uitslapen. We zitten te ontbijten. Sophie en Sirius zitten tegenover elkaar en kijken elkaar steeds met een grijns aan. Ik vraag me af wat er gister avond tussen hun gebeurd is. Lily zit met haar vriendin Marlene ineens ook een stuk dichterbij dan normaal en toen ze binnenkwam zei ze zelfs gewoon hoi tegen James. 'Wat hebben we dalijk?' Vraagt James. 'Uhm even kijken, we hebben zo bezweringen.' Zeg ik. 'Ohja en Noa en ik moeten jullie iets vertellen.' Zegt Remus met een lach. De rest kijkt ons aan.' OMG NOA BEN JE ZWANGER, IK DACHT HET AL TE ZIEN AAN JE DIKHEID!' Schreeuwt Sophie waardoor de halve grote zaal naar ons kijkt. Sirius en James lachen. ' Nee, soof doe normaal.' Zeg ik. 'Maar, Noa en ik zijn een stel.' Zegt Remus dan met een super lieve grijns. 'YASS!' Roept Sophie terwijl ze Sirius een harde highfive geeft. 'Goed voormekaar Moony.' Zegt Sirius. We staan op en lopen naar de les. Remus slaat een arm om mij heen.

Sirius POV

Sophie trekt me even een leeg lokaal in waardoor de andere allemaal raar naar ons kijken. Niet dat dat me wat boeit. Ze komt dicht bij me staan. 'Ik ben benieuwd hoelang we ons geheimpje kunnen houden.' Zegt ze met een stoute grijns. 'Ik kan het sowieso beter geheimhouden dan jij.' Zeg ik met een grijns. 'Hoezo dat dan weer?!' Zegt ze. 'Nou omdat je een meisje bent.' Zeg ik. 'Oh daar krijg je spijt van!' Zegt ze met een twinkel in haar ogen. Dan zoent ze me weer. Ik draai haar om zodat ze nu met haar rug tegen de muur aan staat. Haar haren zitten wild. 'Van jou krijg ik nooit spijt!' Fluister ik hijgend in haar oor. Dan gaat de bel. Ik trek me terug en Sophie pakt haar tas. Haar haar zit door de war, haar blousje vol met kreukels en haar stropdas los. Het boeit haar niet zo veel, we lopen het lokaal uit naar onze les.

Sophie's POV

Sirius haar staat alle kanten op en he bovenste knoopje van zijn blouse staat open. We lopen de klas binnen. 'Te laat Black en Beyer, daar moet wel een hele goeie reden voor zijn neem ik aan.' Zegt de professor. 'We waren even bezig.' Zegt Sirius nonchalant. 'En met wat precies?' Vraagt de docent. 'Oh geloof me dat wilt u niet weten.' Zegt Sirius met een knipoog. Ik zie een aantal meiden van Ravenclaw jaloers naar mij kijken. Ik glimlach naar ze. Noa heeft een plaatje naast haar vrijgehouden voor mij dus ik loop er naartoe en ga zitten. 'Sooooof wat hebben jullie twee uitgespookt?!' Vraagt ze. 'Oh ik moest even iets tegen hem zeggen.' Zeg ik terwijl ik mijn haar uit mijn gezicht veeg. Sirius en James zitten voor ons, Sirius draait zich om naar mij en Noa en knipoogt. Ik steek m'n tong naar hem uit. 'Aah ik zie het al, je tong zit helemaal vol met Sirius bacteriën!' Zegt James dan blij. Ik lach en Sirius geeft James een stomp.

Na de bezweringen hebben we geschiedenis van de toverkunst. We zijn al vroeg in het lokaal. Ik trek Remus naast me. 'Sorry Noa maar ik moet even je vriendje lenen.' Zeg ik tegen een verbaasde Noa. 'Ehm oke.' Zegt ze. 'Heb ik hier ook nog iets in te zeggen?' Vraagt Remus. 'Nope!' Ik lach.
Als we eenmaal zitten kijk ik Remus even aan. 'Oke ik vind het echt super leuk dat Noa en jij iets hebben maar als je het ook maar in je hoofd haalt haar te kwetsen heb je een heel groot probleem met mij!' Zeg ik streng. 'Sophie, maak je geen zorgen, Remus doet nog geen vlieg kwaad.' Zegt James blij. 'Ik maak me ook geen zorgen ik wou het alleen even laten weten.' Zeg ik. 'Zo dat is weer geregeld!' Roep ik naar Noa. 'Hier heb je je vriendje weer terug.' Ik duw Remus naast Noa. Als ik weer ga zitten komt Marlene naast me zitten. Ik ken haar niet zo goed maar ze lijkt me wel erg aardig. 'Hey.' Zeg ik vrolijk. Ze zegt hallo terug en we pakken onze spullen voor weer een enorm saaie les. Ik zit stil wat in mijn schrift te tekenen en gooi propjes tegen James en Sirius hoofden. Ze gooien propjes terug. Noa en Remus doen nu ook mee en tot mijn verbazing doet Marlene zelf mee. De halve klas ligt al vol met propjes als de docent er wat van zegt. 'De hele rij daar aan de linkerkant mag vanmiddag een uurtje nablijven om alles op te ruimen!' Roept hij boos. 'Maar Alice en ik hebben niks gedaan!' Roept Lily verontwaardigt die helemaal op de achterste rij zit. 'Geen uitzonderingen!' Roept de professor. 'Nou bedankt jongens!' Zegt Lily boos.

De UitwisselingTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon