Hz.NUH...

380 45 6
                                    

Hz. Nuh hangi tarihler arasında yaşadığı bilgiler arasında bilinmemektedir. Rivayetlere göre 950 yıl yaşamıştır. Kuran'da kaç yıl yaşadığına dair bilgi verilmemiştir. Kavminin başında 950 yıl boyunca durarak onlarla birlikte yaşamını sürdürmüştür. Hz. Adem babamızdan sonra Hz. Nuh ikinci babamız olarak sayılmıştır.

İdris aleyhisselamın göğe çıkması ile azan kavim putlara tapmaya başladı, sapkınlıkları ortaya çıkmıştır. Hz. Nuh peygamber olarak kavmin başına gönderilir. Onlara doğru yolu göstererek elçi olarak görevlendirilmiştir. Kuranı Kerim'de de Hz. Nuh'un elçi olarak gönderildiğine dair bir çok ayet yer almaktadır. Nuh'un peygamber olduğuna inanmadıkları gibi ona kötü davranarak uzaklaştırmıştır. İçlerinden çok az kişi inanmıştır kendisini doğru yola götürmüştür.

Allahü Teala, Nuh aleyhisselam'a gemi yapmasını emreder. Gemiyi yapar ve yağmurlar başlayarak tufana dönüşür. Gök delinircesine adeta yağmurun yağması kısa zamanda suların yükselmesine sebep olmuştur. 80 kişi kadar olan müminler gemiye biner ve her hayvandan bir çift alarak yanına gemi kalkışa hazırlanır.

Oglu Ken'an'i da gemiye almak istedi, ama o "Beni sudan koruyacak bir daga siginacagim" dedi, gemiye binmedi ve hemen bir dalga onu alip bogdu. Allah Teala da Nuh aleyhisselamin bu oglu hakkinda af dilemesine karsilik: « (...) Ey Nuh ! O asla senin ailenden degildir. Cünkü onun yaptigi kötü bir istir. O halde hakkinda bilgin olmayan bir seyi benden isteme.(...) » (Hud, 46)

Sular yükselerek dağları aştı insanlar ve hayvanlar telef olmuştur. 150 gün geçtikten sonra Allahü Teala "yere suyunu çek, göğe ey gök sende yağmuru tut" buyurması üzerine yağmurlar durdu ve yer suyu çekti. Irak'taki Cudi dağının üzerine oturan Hz. Nuh'un gemisinden insanlar yaşamaya başlamıştır. İlk defa aşure yemeği gemide kalan son yiyeceklerle yapılarak her yıl düzenli olarak hatırlanmıştır.

slm ve dua ile bir "fatiha" okuyalım

PEYGAMBERLER VE SAHABELER "#wattys2017"Where stories live. Discover now