7. Bölüm

20.2K 480 40
                                    

Gözlerimi güçlükle açtım. Etrafıma göz gezdirdim. Boş bir odadaydım. Başım çatlıyordu. Yanımdaki bedeni hissettim. Kafamı çevirdim. Başak'tı bu. O uyuyordu. Ne zaman gelmiştim buraya? Zihnimi zorladım, hatırlamaya çalıştım. Evet, hatırlıyordum. Amcamın bağırışlarını, göz yaşlarımı, nefes alamayışımı, laneti çektiğimi, Başak'la amaçsızca gülüşmelerimizi, şişelerce içkiyi... Soluma baktığımda yaklaşık 6 şişe vardı. Gerçekten fazla içmiştik. Ama iyi hissettiğimi hatırlıyorum, mutlu olduğumu. Gülümsedim, hayatımda ilk kez bu kadar rahattım. Başımı Başak'ın omuzuna yasladım ve kendimi tekrar uykunun kollarına bıraktım. 

~

"Tüm gün uyunur mu ya...Off başımın ağzına... Hay ben! Çatlıyor ulan!"

Ağır argo içeren seslerle uyandım. 

"Noluyor ya?"

"Mal, bir gün boyunca uyumuşuz öküz gibi ne olacak"

"Hadi be, off başım"

"Yaa başım. Çarşamba bugün, akşam parti var"

"Tabii ya! Parti, unutmuşum. Ne giyeceğim ya off"

"Lan iki gündür ne giyeceğim diye geveliyorsun. Sanki balo anasını satayım. Neyse de, benim gitmem gerek. Sen de git artık"

"Başak, o şeye, uyuşturucuya bir daha ihtiyacım olacak mı?"

"Ne uyuşturucusu?"

"Dün, verdiğin"

"Ben sana...Hass!"

"N-ne oldu?"

"Y-yok bir şey. Gitmeliyim, sadece gitmeliyim, akşam görüşürüz"

"Parti yerini mesaj at! Görüşürüz!"

Zar zor arabaya bindim. Başım hala biraz ağırıyordu. Eve geldiğimde Ayşen Teyze üzerime çullandı.

"Yavrum! Nerelerdeydin! O kadar merak ettik seni! Ne oldu sana, yüzün bembeyaz!"

"İyiyim ben, dinlenmek istiyorum"

Kuru bir sesle konuşup odama çıktım. Telefonuma baktığımda 40 cevapsız aramayı gördüm. Beni düşünmek şimdi mi akıllarına gelmişti acaba? Hiçbir şey düşünmek istemiyordum. Sadece uyumak istiyordum. Öyle de yapacaktım. Telefonu tam kapatacakken bilmediğim bir numara aradı. Bir iki küfür savurup telefonu açtım.

"Alo?"

"Güneş, ben Emre"

Hay anası! Ben onu unuttum!

"E-Emre"

"Numaranı Başak'tan aldım. Bu akşam 7'de değil mi?"

"E-evet"

"İyi misin? Sesin kötü geliyor da"

"Yoo, ben iyiyim. Akşam görüşürüz, kapatmalıyım"

"Görüşürüz"

Lanet olasıca parti yüzünden uyuyamayacaktım. Aslında gram uykum yoktu, bir gün boyunca uyumuştum zaten! Sadece üstümde büyük bir çöküntü hissediyordum. Ruhen bitkindim. Paytak adımlarla dolabıma gittim. Kapağını açtım ve giysi krallığıma şöyle bir baktım. Kafamı geriye atıp bir 'of' çektim.

Ne giyecektim ben?

Sonunda plaj partisine uygun bir şeyler seçtim. Sonbaharda olmamıza rağmen acayip sıcak bir hava vardı. Ben de yazlık şeyler seçtim. 

Göbeğimi gösteren, göğüslerimi neredeyse yarıdan kesen, boynuma çaprazlama askıyla bağlanmış, krem rengi üzerine yer yer kırmızı desenlerle renklendirilmiş bir tişört, altına belinden başlayan, kırmızı ve uçları yaprak deseninde bitmiş bir şekli olan yine krem rengi bir şort giymiştim. Takı olarak iki koluma da bileklikler, boynuma iki tane kolye ve tek kulağıma omuzuma kadar asılan tüylü, simli hoş bir küpe taktım. Ayağıma sandalet geçirdim ve saçlarımı saldım. Hazırdım. Harikaydım. 

Ay Tozu ◐Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin