12. Gryffindor vs Slytherin

1.1K 74 25
                                    

"Vay canına bu harikaydı" dedi Ron kısık sesle pelerinin içinde Gryffindor binasının tablosunun karşısına gelirlerken.

"Nesi harikaydı? Ödüm patladı yakalanacağız diye" dedi Hermione.

"Ben gerçekten bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim" dedi Harry.

"Eğer şans eseri Matildayı görmeseydik bu kadar kolay olmayacaktı zaten. Biz o yeri asla bulamazdık" dedi Hermione.

"Evet haklısın. Bir dahaki sefere daha zor ola bilir. Demek ki kendimizi hazırlamalıyız" dedi Harry

"Bir dahaki sefer mi?" dedi diğer iki çocuk birden.

"Evet, diğer hortkuluklar işte"

"Biz şey. Senin birini aldıktan sonra rahatlayacağını sanmıştık" dedi Ron.

"Yo hiç de bile. Tam tersi şimdi daha da hevese geldim. Onun ele geçire bildiğim kadar hortkuluğunu alıcam" dedi Harry ve parolayı söyleyerek içeri girdiler.

Sabah üçlü koridorda bitki bilim dersine yürürlerken kendi aralarında kısık sesle konuşmaya başladılar.

"Peki bunun hortkuluk olduğundan nasıl emin ola biliyorsun? Ya değilse ve biz boşu-boşuna hırsızlık yaptıysak?" diye sordu Hermione.

"Bu o Hermione. Bunu biliyorum çünkü hiss ediyorum. Onu elime aldığımda çok garip bir hiss geliyor içime. Çok kötü bir hiss. İnsanın içine birilerine kötü bir şey yapmak isteği geliyor. Anlıyor musun?"

"Peki onu nasıl yok edeceğiz?" dedi Ron.

"Bir fikrim yok. Ama o zamana kadar bunu saklaya bileceğimiz çok gizli ve güvenli bir yere ihtiyacımız var" dedi Harry. Ve birden üçünün de karşısında yavaş - yavaş bir kapı belirmeye başladı.

"Kahretsin. Bu da ne böyle?" dedi Harry.

"Sanırım bu ihtiyaç odası" dedi Hermione ve diğer ikisinin anlamadığını gördüğünde anlatmaya koyuldu. "İhtiyaç odası Hogwarts'da gizli odalardan biri. Birinin gerçekten bir şeye ihtiyacı olduğunda mutlaka ona verir. Hogwarts'a ait hiç bir haritada, hatta Çapulcu haritasında bile gözükmüyor çünki bu odanı bilen çok az kişi var ve ayrıcada bu odanın gizli kalması gerekiyor. Sanırım sen hortkuluğu saklamaya bir yere ihtiyacımız var dediğinde o da sana böyle bir yer verdi.

"Peki sen tüm bunları nerden biliyorsun?" sordu Ron.

"Geçen sefer kütüphanenin gizli bölümüne girdiğimizde bir kitapda görmüştüm."

"Vay canına. Sen harikasın" dedi Harry Hermione'nin kulaklarının kızarmasına neden olarak.

"Pekala o halde gizleyeceğimiz yeri bulduk" dedi Ron.

*****

Akşam tüm dersler ve ödevler bittikden ve herkes rahat bir nefes aldıltan sonra Harry, Ron, Hermione ve Ginny ortak salonda otururlarken birden Alice yanlarına geldi.

"Hey siz ikiniz" diye seslendi Harry ile Ron’a "bilmem haberiniz var mı ama bir hafta sonra Hogwarts Binalararası Quidditch Şampiyonası başlıyor ve siz ikiniz bana lazımsınız. Yarından itibaren antremanlara başlayacağız. O yüzden yarın öğlen yemeğinden sonra sahada olun tamam mı? Sakın geç kalmayın" dedi.

"Tamam" diye cevap verdi çocukların ikiside. Cevabını aldıktan sonra kızlar yatakhanesine doğru yönelirken birden aklına bir şey gelmiş gibi geri dönüp Ron'a "Bu arada sen şu abilerine de bu haberi yetişdirirsen iyi olur. Bütün gün aramama rağmen bulamadım onları. Artık nerelerde dolaşıyorlarsa"

Harry Potter-Geç Gelen ZaferWhere stories live. Discover now