Capitolul 22

11K 545 70
                                    

Micul dejun cu mama si Noah trece agonizat de lent. Mama continua sa reaminteasca de 'noaptea mea salbatica' si profita de fiecare ocazie sa ma intrebe daca sunt obosita sau mahmura. Intr-adevar, faptele mele de aseara au fost iesite din comun, dar nu vreau s-o mai aud vreodata vorbind despre asta din nou. A fost mereu asa? Stiu ca vrea ce e mai bun pentru mine acum ca sunt in facutate sau poate faptul ca am fost departe de ea timp de o saptamana mi-a oferit o noua perspectiva asupra ei.

"Unde sa mergem la cumparaturi?" Intreaba Noah, iar eu ridic din umeri. Imi doresc sa fi venit singur. Mi-ar placea sa petrec timpul cu el, dar nu cu mama aici. Trebuie sa port o discutie cu el oricum despre felul in care ii zice mamei despre fiecare detaliu din viata mea, mai ales acele detalii rele.

"Poate ar trebui sa mergem la mall-ul de peste drum, e mai simplu. Nu sunt familiarizata cu zona inca." Le spun, taind ultimele bucatele de paine prajita.

"Te-ai gandit unde vrei sa te angajezi deja?" Ma intreaba Noah.

"Nu sunt sigura inca, cred ca o sa gasesc o librarie. Imi doresc sa gasesc un stagiu sau ceva la o editura." Ii spun, iar mama imi ofera zambetul ei mandru de 'tocmai am castigat un premiu'.

"Ar fi grozav, apoi ai putea lucra acolo pana termini facultatea si ai intra direct in paine." Imi zambeste din nou.

"Da, ar fi ideal." Incerc sa-mi ascund sarcasmul. Noah imi prinde mana si o strange usor sub masa. De indata ce bag furculita in gura, metalul imi aminteste de cercelul din buza lui Harry. Trebuie sa incetez sa ma gandesc la el. Acum. Ii zambesc lui Noah si ii trag mana deasupra sa i-o sarut.

Dupa micul dejun, mama ne duce cu masina la mall. Mall-ul Vancouver e urias si aglomerat. "Ma duc la Nordstorms, ne vedem mai tarziu. Va sun cand termin." Ne spune mama, iar eu ma simt usurata. Noah imi ia mana din nou si intram prin mai multe magazine. Imi povesteste despre meciul de fotbal de vineri si cum a dat golul castigator. Il ascult cu atentie si chiar ii ofer cateva comentarii si laude.

"Arati dragut astazi." Ii spun, iar el imi zambeste. Zambetul sau perfect si stralucitor e adorabil. Poarta un cardigan maro, pantaloni kaki si pantofi. Chiar poarta mocasini. Sunt draguti totusi si cumva se potrivesc personalitatii lui.

"Si tu, Tessa!" Ma complimenteaza, iar eu ma stramb. Stiu ca arat ca naiba, dar el e prea amabil sa-mi spuna asta. Spre deosebire de Harry, care mi-ar spune-o intr-o clipita. Ah, Harry! Incercand cu disperare sa mi-l scot din minte, ma opresc si il trag pe Noah de cardigan, apropiindu-l de mine. Ma apropii sa-l sarut, dar el se retrage.

"Ce faci, Tessa? O sa se holbeze toti la noi." Rade, iar eu ridic din umeri.

"Si?" Chiar nu imi pasa. De obicei, mi-ar pasa, dar am nevoie sa ma sarute. "Doar saruta-ma, te rog." Practic il implor. Probabil a vazut disperarea din ochii mei pentru ca imi ridica barbia si ma saruta. Sarutul lui e bland si lent, fara sa fie grabit. Limba lui abia o atinge pe a mea, dar e placut. E familiar si calduros. Astept sa se iveasca acel foc in mine, dar nu se intampla. Nu pot sa-l compar pe Noah cu Harry. Noah e iubitul meu, pe care il iubesc, iar Harry e un dobitoc care se cupleaza cu o alta fata in fiecare weekend.

"Ce ti-a venit?" Noah ma tachineaza in timp ce eu incerc sa-i aduc corpul mai aproape. Ma inrosesc si imi scutur capul.

"Nimic, doar ca mi-ai lipsit, atata tot." ii spun. O... si te-am inselat aseara, adauga subconstientul meu. "Ai putea sa incetezi sa-i mai spui mamei mele cand fac cate ceva? Ma faci sa ma simt foarte prost. Ador faptul ca sunteti atat de apropiati, dar chiar trebuie sa te opresti din a ma pari, ma simt ca un copil cand faci asta." Ma simt bine acum ca mi-am luat asta de pe suflet.

"Imi pare rau, Tessa, doar ca eram ingrijorat pentru tine. Iti promit ca n-o s-o mai fac vreodata. Sincer." Spune si isi trece mana peste umarul meu, sarutandu-mi fruntea.

Restul zilei trece mai bine decat dimineata. Mama ma duce la salon si imi tund varfurile, scurtandu-l putin. Inca atarna pe spate, dar cu noua tunsoare are mai mult volum si arata mult mai bine. Noah ma umple de complimente intregul drum inapoi spre camin. Imi iau la revedere de la mama si de la Noah, promitandu-le din nou ca voi sta departe de oricinecu tatuaje, la o distanta de cel putin 100 de mile. Simt o mica tenta de dezamagire atunci cand gasesc camera goala si nu sunt sigura daca imi doream sa o vad pe Steph sau pe altcineva. Nu ma obosesc sa-mi dau jos pantofii inainte sa ma lungesc in pat. Sunt prea epuizata si am nevoie de somn.

Dorm intreaga zi si, atunci cand ma trezesc, Steph e adormita in patul ei. Va trebui sa ne punem la curent cu unde a fost ea sambata si o parte din ziua de duminica. Ma opresc pe la canafea si imi iau cafea obisnuita inainte sa ma duc la primul curs. Liam ma asteapta zambind. Suntem intrerupti de o fata care ne cere indicatii si nu apucam sa povestim ce am mai facut pana cand intram in sala de curs, cursul pe care l-am asteptat cu teama toata ziua.

"Cum a fost weekend-ul tau?" Ma intreaba, iar eu oftez.

"Teribil, de fapt. Am mai fost la o petrecere cu Steph." Ii spun, iar el face o fata acida si rade. "Sunt sigura ca al tau a fost mult mai bun. Ce face Danielle?"

Zambetul lui creste la mentionarea numelui ei si realizez ca eu nu am mentionat faptul ca l-am vazut pe Noah ieri. Liam imi povesteste despre Danielle, care a aplicat la baletul din New York, si cat de fericit e pentru ea. Ma intreb daca ochii lui Noah se aprind atunci cand vorbeste despre iubita sa. Imi spune cat sunt de incantati au fost mama lui si tatal lui vitreg sa-l revada si ca i-a fost dor de mama lui cat a fost plecat.

"Nu va fi greu daca va locui atat de departe?" Il intreb in timp ca ne ocupam locurile. Scaunul pe care sta Harry ca de obicei e gol.

"Pai, suntem deja departe unul de altul si functioneaza. In plus, vreau ce e mai bun pentru ea si, daca New York e acel lucru, atunci acolo vreau sa stea." Spune, iar profesorul intra, facandu-ne sa tacem. Unde e Harry? Nu ar chiuli de la curs doar ca sa ma evite, nu? Aprofundam 'Mandrie si prejudecata', iar cursul se termina prea repede.

"Te-ai tuns, Theresa!" Ma intorc sa-l zaresc pe Harry in spatele meu. El si Liam fac schimb de priviri ciudate, iar eu incerc sa ma gandesc la ce sa-i spun lui Harry. Sper ca nu va mentiona sarutul in fata lui Liam, nu-i asa? Ba da, ar face-o.

"Salut, Harry!" Spun, iar el imi zambeste, gropitele lui fiind mai adanci ca niciodata.

"Cum a fost weekend-ul tau?" Expresia lui e asa de increzuta. Eu il trag pe Liam de brat.

"Bun, ne mai vedem." Tip emotionata, iar Harry rade.

"Ce a fost asta?" Intreaba Liam, evident prinzandu-se de comportamentul meu ciudat.

"Nimic, doar ca nu imi place Harry."

"Cel putin nu trebuie sa-l vezi des." E ceva in spatele vocii lui. Oare stie despre sarut?

"Mm... da. Slava Domnului!"

"Nu voiam sa zic nimic pentru ca nu vreau sa ma asociezi cu el, dar tatal lui Harry e cam impreuna cu mama mea." Zambeste emotionat. Ce?

"Ce? Tatal lui Harry locuieste aici? de ce e Harry aici, de unde e accentul lui? Daca tatal lui locuieste aici, de ce nu locuieste cu el?" Il inund cu intrebari inainte sa ma pot opri. El pare confuz, dar mai putin emotionat decat acum un minut.

"El e din Londra. Tatal lui si mama mea locuiesc aproape de campus, dar Harry si tatal sau nu au o relatie buna. Sa nu-i spui asta, te rog. Deja nu ne placem reciproc." Imi spune si o suta de alte intrebari vin in mintea mea, dar raman tacuta in timp ce el continua sa vorbeasca de Danielle.







After | RomanianWhere stories live. Discover now