Merlin Vrăjitorul

353 12 0
                                    

Misterele cavalerilor sunt ascunse de cel mai puternic mag. Merlin este cel mai bine individualizat vrăjitor din lumea medievală.... Dar nu prea e cavaler și nici real.

Legenda lui e cea mai macabră din rândul ciclului breton, el ar fi fost fiul unei creștine și al

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.


Legenda lui e cea mai macabră din rândul ciclului breton, el ar fi fost fiul unei creștine și al... Diavolului. El a fost încreștinat, astfel că nu a fost niciodată un vrăjitor malefic.
El a luat înfățișare de animal, om, animal sau plantă, pentru amuzament se transforma în pisică sau pasăre, iar când voia să mediteze se transforma într-un stejar din pădurea Broceliande. Cel mai straniu lucru la el este că trăiește o viață pe dos, adică vine din viitor și prin urmare știe tot ce se va întâmpla.
El oferă Masa Rotundă lui Arthur și Guinevere ca dar de nuntă. Însă puterea lui extraorfinară nu l-a ferit de iubire.
Ei bine, dacă v-am mai spus despre Viviane, Doamna Lacului, trebuie să știți că ea era pasiunea lui Merlin. El o face pe ea zână și într-o seară, pe când Merlin dormea cu capul în poala ei, ea trasează 9 cercuri concentrice în jurul lui și ridică un zid pe care Merlin nu-l va mai putea trece.
Acesta e sfârșitul sadic al poveștii lui Merlin, anihilat de unica iubire.

Cavalerii Și Misterele LorUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum