Roland

217 5 0
                                    

Cântecul lui Roland este una din primele creații medievale și vorbește despre un conflict între sarazini și Carol cel Mare, câștigat de acesta din urmă cu prețul vieții lui Roland. Spre deosebire de cavalerii mesei rotunde, despre existența lui avem dovezi destul de clare, inclusiv sabia lui, Durandal, despre care circulă multe legende. Lui Roland nu-i putem descoperi decât moartea mai mult sau mai puțin eroică, pentru că despre asta e cântecul.

Roland a fost un cavaler superb, logodit cu domnița Aude, despre care știm că era foarte frumoasă, sora prietenului său, Olivier, rudă cu regele Carol cel Mare

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Roland a fost un cavaler superb, logodit cu domnița Aude, despre care știm că era foarte frumoasă, sora prietenului său, Olivier, rudă cu regele Carol cel Mare. În 778, Carol cel Mare a început să-i urmărească pe sarazini în Spania, cu scopul de a recuceri imperiul bunicului său, Carol Martel, de aici știm despre Roland.
Carol i-a învins pe musulmani, dar, din cauza unor probleme cu saxonii, a fost nevoit să se întoarcă. Roland, cavaler de încredere a rămas să țină spatele trupelor lui Carol, dar, când au ajuns în defileul Roncevaux, sarazinii, cu viclenia lor caracteristică, au atacat ariergarda, condusă de Roland.
Rănit de moarte, el a suflat din corn pentru a-l alerta pe Carol, care este salvat, cu prețul vieții unui cavaler de încredere. Legenda spune că sabia lui, Durandal, a străbătut văzduhul pentru a se înfige deasupra portalului Bisericii din Rocamadour, unde se află și acum, veche și ruginită, ca vestigiu al stoicismului unui cavaler.

Cavalerii Și Misterele LorWhere stories live. Discover now