3

107 8 9
                                    

M-a cuprins panica. Mi-am sprijinit palma stângă de frunte şi mi-am închis ochii, ameţită.

- Cât ai băut?a întrebat-o Marcus când şi-a împleticit picioarele, recuperându-şi echilibrul cu sprijinul peretelui de lângă mine.

- Ȋnainte să vin aici sau după?

- Drace. Eşti pulbere.

- Ai vreo problemă?

- Da' de unde. Tu cum crezi să-mi petrec eu majoritatea nopţilor libere?

Am ieşit toţi din baie, imediat ce mi-am clătit faţa cu apă rece.

- Arina, nici tu nu eşti mai brează. Ar trebui să îţi suni sora, îi spui că o să-ţi petreci seara la o prietenă. Nu mergeţi acasă în halul ăsta, ni s-a adresat el amândurora.

Am încuviinţat din cap şi i-am tastat numărul, timp în care Marcus îmi făcu semn că mă vor aştepta afară. Blair a răspuns imediat după primul apel. Ȋi simţeam nervii şi îngrijorarea de la celălalt capăt al telefonului.

- Tu te-ai tâmpit de tot?

Mi-am închis ochii, concentrându-mă asupra cuvintelor.

- Ȋmi pare rău, nu eram lângă telefon.. uite, nu vin în seara asta. O să dorm...la Abby, am minţit cu dificultate.

- Te simţi bine?nervii i se mai risipiseră în momentul în care mi-a auzit vocea tărăgănată.

- Da. Cred că da.

- O să avem de discutat mâine. Ai grijă de tine. Somn uşor.

Ştiam că nu am convins-o. Simţea de fiecare dată când ceva era în neregulă cu mine. Dar apreciam că nu a insistat – deşi aveam să-mi iau capace din partea ei, curând.

Ȋntre timp, Gabrielle şi Marcus discutau afară. El ştia că se întâmplă ceva şi încerca să o avertizeze. Sau, cel puţin, să fie precaută.

- E mare diferenţă între hotărârea de a nu merge la întâlniri şi efectiv sărutatul în public, Gabrielle.

- Şi ce? a contraatacat cu vehemenţă. Nu am voie să fiu şi eu cu cineva? După Dumnezeu ştie câte curve a avut el în timpul ăsta, eu nu am dreptul să fac ceva ce-mi place?a spus, iar cuvintele i-au ieşit mai pline de amărăciune şi pe un ton mai ridicat decât ar fi intenţionat.

- Desigur – a liniştit-o. Dar nu eşti tu însăţi în noaptea asta. O să faci o tâmpenie dacă nu ai grijă. Ceva ce o să regreţi mai târziu.

- Hai că eşti culmea, a exclamat. Ştia că era nesăbuită, nu s-ar fi luat niciodată de Marcus dacă ar fi fost trează. Doar pentru că nu vreau să ies cu tine şi prefer să fiu cu Nate, trebuie să te bagi tu şi să încerci să mă păstrezi pură şi neatinsă. Dacă el mă înşeală în draci, eu nu am voie, nu?

Marcus s-a albit la faţă, iar câţiva trecători s-au zgâit la ei.

- Dumnezeule, Gabrielle, nu îţi spun eu ce...

- Eşti un ipocrit nenorocit, i-a urlat. Şi tu şi Nate. N-aveţi dreptul să-mi spuneţi ce să fac. Nu-l aveţi, în pizda mă-sii de treabă!

- Dar eu nu...

Am ieşit afară, încheindu-mi geaca şi am simţit că am întrerupt ceva în momentul în care amândoi şi-au întors privirile furioase spre mine.

- S-a întâmplat ceva?

- Nu. Nimic, m-a lovit vocea lui Marcus ca un tunet îndepărtat. Urcaţi în maşină.

MarionetaOnde histórias criam vida. Descubra agora