Digitale snel schets

235 28 4
                                    

Ik teken niet alleen met een eenvoudig potlood en een blad papier

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik teken niet alleen met een eenvoudig potlood en een blad papier. Nee, ik teken ook met de Ipad pro en de iPad pro pencil! :) Ook wel een heel geavanceerd pennetje.

Zo meteen laat ik jullie een video zien over de ipad pro pencil die maar enkele minuten duurt, zodat jullie een beter idee hebben wat het is. Maar eerst en vooral heb ik het graag over mijn tekening.

Deze snel schets heb ik getekend in een goed half uurtje. Ik heb niet gelet op de uitwerking, noch de juistheid. Mijn doel was met deze tekening het zo snél mogelijk te schetsen. Vandaar de ruwheid in deze tekening en de fouten die er gegarandeerd in zullen zitten. Zo staat het linkeroog niet helemaal juist en is de vorm niet oké. Het haar boven de ogen, die lijn, loopt niet zo soepel. Het mag een meer vloeibare lijn zijn.

Het is ook de eerste keer dat ik iets uitwerk met een HB potlood. Een gewoon tekenpotlood dus. Ik vind wel dat met grafietpotloden werken in het echt makkelijker verloopt dan op de iPad. Wel moet ik er bij zeggen dat tekenen met dit digitaal potlood heel echt lijkt. Alsof je manueel bezig bent. De keuze aan penselen en technieken is vrij uitgebreid. Als ik bijvoorbeeld met acrylverf werk, heb ik ook echt het gevoel dat ik met dat materiaal bezig ben. Bij deze app, genaamd Procreate dat je kan kopen in de app store voor zes euro, kan je de dikte instellen van je penseel/potlood. 

Je kan ook instellen hoe hard deze kleur is, of hoe zacht. Dit doe je bij de balken aan de rechterkant. Als je je ipad pencil schuin houdt, dan krijg je ook een dikkere en vettigere lijn.

Als je zacht drukt, krijg je een lichtere lijn dan als je harder drukt. Ja, je kan echt heel veel met dit. Wel moet ik je waarschuwen dat de iPad pencil honderd euro kost. En de iPad pro is ook erg duur. Maar wel heel goed! Als tekenaar heb je hier veel aan :) 

En dan nu de video:

Zo zie je maar hoe goed dit is! :D

Art shareWhere stories live. Discover now