Vijfde beoordeling: AngelAutumn09

213 22 4
                                    

Hey hey peeps :) Hier ben ik weer met een vijfde beoordeling! Hoe verloopt school tot nu toe bij jullie? Bij mij is het druk, druk en nog eens druk :O 

Ik zit dan ook in mijn laatste jaar, en ik hoop dat ik er dit jaar door ben zodat ik bye bye kan zeggen tegen school x)

Anyway, dit stukje gaat niet gaan over mijn niet zo interessant schoolleven. Nee, dit gaat nu over AngelAutumn09 haar twee portrettekeningen!

Allereerst wil ik erbij vermelden dat ze deze maand vijftien jaar wordt. Dus ik hou ik hier zeker rekening mee, aangezien mijn portrettekeningen er ongeveer hetzelfde uitzagen toen ik haar leeftijd had. 

Dit is de eerste portrettekening

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dit is de eerste portrettekening. Het is Dan Howell en als ik het niet zou vergelijken met de referentiefoto, vind ik het op zich een zeer geslaagde tekening. De schaduw mocht wat donkerder (geloof mij, ik durfde ook niet op mijn potlood te drukken alsof ik bang was dat de punt zou breken of zo) Maar je moet leren durven, durven en nog eens durven. Ikzelf durf nog steeds geen fouten maken en ik experimenteer niet voldoende met materialen. Ik hoop dat ook ooit over de angst om fouten te maken te overwinnen. Tenslotte leer je heel veel uit tekeningen die iets minder gelukt zijn. Het zijn geen mislukte tekeningen, het zijn werken die je er toen aanzetten het volgende keer beter te doen en er gewoon nog meer voor te gaan. Natuurlijk ben je eventjes gefrustreerd eens je tekening er minder uitziet, ik heb dit toch, maar het is iets waar je jezelf over heen moet zetten.

Haha, wauw. Ik zit weer te kletsen over tekenen en ik kan niet ophouden :') Nu praat ik niet eens meer over de tekening! So back to the subject. 

Ik weet hoe vreselijk moeilijk het is om haar te tekenen... Serieus. Ik vind je haar iets minder, maar begrijp zeker de moeilijkheid erin als ik kijk naar de voorbeeld foto. Ik zou je meer tips daarin willen geven, maar het spijt me. Ik heb er zelf nog niet veel verstand van. De enige grote tip die ik je kan geven op het gebied van haar is: kijk tutorials op youtube. Dus video's waarbij ze met de nodige (Engelse) uitleg, voor doen hoe ze haar tekenen.

Daaruit kan je echt veel bijleren.

Nu meer over het gezicht. Laat ik beginnen met de ogen. Ogen zijn namelijk echt mijn ding op het tekengebied van portretten.

De irissen zijn niet mooi rond, wat dus wel het geval is bij ogen in het algemeen. Als je niet goed bent in cirkels tekenen, adviseer ik je zeker NIET om een passer te gebruiken maar door gewoonweg een klein half uurtje cirkels te tekenen op een kladblad. Zo leer je je hand deze vloeiende beweging te maken. Een half uur zal dan ook niet voldoende zijn. Je moet dit blijven doen. Bv elke zaterdag of elk weekend.

Tekenen gaat om oefenen en geduld hebben. Ook doorzettingsvermogen speelt een belangrijke rol :)

Je wenkbrauwen vind ik redelijk goed gelukt! Ze mochten wel wat donkerder. Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van het gezicht want ze bepalen mee de expressie. Zelf vind ik het moeilijk om ze te tekenen en maak daardoor nog geregeld fouten.

De lijn die van de wenkbrauw vertrekt, ik geloof dat het de neusbrug heet maar ben daar niet zeker van, loopt niet echt vloeiend. Er zit een beetje een hobbel in, of hoe moet ik dat zeggen? Deze lijn vergt ook veel oefening omdat het ook veel bepaald van de neus.

Dat is de moeilijkheid in portretten: elke millimeter, hoe klein het ook is, moet kloppen zodat je hetzelfde beeld krijgt als op de foto.

Natuurlijk mag je altijd je eigen draai eraan geven, dat verkies je zelf.

Zijn shirt is zwart en dat deel mag je dus echt heel donker kleuren.Nog donkerder dan op je tekening.

Ik hoop dat je hier al iets aan had. Nu zal ik je tweede tekening beoordelen! :D

Weer hetzelfde: de schaduw mocht veel donkerder

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Weer hetzelfde: de schaduw mocht veel donkerder. Probeer je erover te zetten dat je de tekening gaat verpesten eens je harder durft te drukken op je potlood. 

Wat ik ook opmerk is dat ik niet zo goed zie of je ook een rechteroor hebt getekend, het staat er ietwat vaag op en het mocht dus nog opvallender aanwezig zijn.

De irissen vind ik hier wel beter op. Maar je mag de ogen ook donkerder maken en je mag er ook meer schaduw in brengen. Meestal heb je dus de pupil, wat vaak het donkerste is. Het hangt ook van de oogkleur en de lichtinval af, hoe de schaduw er vervolgens uitziet. Wat ik vaak heb ik dat bovenaan in de iris het meest donker is.

Aangezien ik nu geen referentiefoto heb weet ik niet goed hoe de schaduw voor de rest was.

Misschien was dit zo op de foto en trok hij zijn linker oog meer open dan het rechter oog, maar het linker oog is dus groter. Ik denk, weet het niet zeker, dat zijn mond wat breder mocht zijn. De plooien in zijn shirt mochten subtieler. Het zijn meer strepen geworden dan schaduwlijnen. Want onder zo'n plooilijn, zit vaak ook nog schaduw :)

Voor de rest vind ik het zeker een geslaagd tekenwerk! Ook de bovenste tekening vind ik zeer goed gemaakt voor een (bijna) vijftienjarige :D

Hopelijk had je hier wat aan, en als je in de toekomst nog meer tekeningen hebt voor me om te beoordelen... je weet me te vinden :)

Oh en by the way: IK BEN ZO ENTHOUSIAST OVER MIJN NIEUWE COVER DIE xUnknownPrincess VOOR ME GEMAAKT HEEFT :D

Art shareWhere stories live. Discover now