~Diskoteka

501 32 10
                                    

Dan je brzo prolazio dok smo Nora i ja isprobavale šminku i haljine. Pomirila sam se sa tim da sa njom nema rasprave i pridružila joj se. Obukla je crvenu haljinicu koja joj je odlično pristajala uz savršenu figuru, dok su zlatne štikle i torbica u istoj boji upotpunile kombinaciju. Izgledala je prelepo uz samo malo šminke. Kao da je izašla iz nekog spota. Nasmejala sam se dok sam je posmatrala. Zek će odlepiti kada je bude video. Već sada zamišljam njegovu reakciju.

"Džes, prestani da buljiš u mene i oblači se." prekinula me je Nora u razmišljanju. "Da te neko vidi sad, rekao bi da nisi normalna."  nasmejala se dok sam ja užurbano skidala majicu plašeći se da bismo mogle da zakasnimo.

Obukla sam na brzinu crnu usku haljinu sa tankim bretelama, koja mi je dosezala malo iznad kolena, i visoke potpetice u istoj boji. Ispeglala sam kosu i stavila malo šminke. Nora me je gledala oduševljeno iako se nisam preterano trudila oko svog izgleda.
Volim da budem što opuštenija i prirodnija.

Liam's P.O.V

"Tamo će biti i ona, zar ne?" Pitala je Lara sa dozom zlobe u glasu.

Nameštao sam dugme na košulji pokušavajući da izbegnem odgovor na njeno pitanje. Njene previsoke štikle su koračale prema meni. Pogledao sam u ogledalo ispred sebe i susreo se sa njenim pogledom koji je bio pun mržnje. Obukla je preuske crne pocepane farmerke i crnu top majicu preko koje je visila ogromna ogrlica. Kosa joj je bila zavezana u konjski rep otktivajući joj celo lice prekriveno besprekornom šminkom.
Izgledala je mnogo starije za svoje godine i to me je mnogo nerviralo kod nje. Potresala me je činjenica da su ona i Džes isto godište, a isto tako i izjedala jer Lara, od trenutka kada je ugledala Džes na plaži, nije prestajala da je komentariše u negativnom smislu iako nije imala nikakav razlog za to.
"Tebi se obraćam." rekla je iznervirano. Uzdahnuo sam i okrenuo se prema njoj. Zagledao sam joj se duboko u oči. Kada je postala ovakva? Gde je ona Lara koja je uvek bila tu da mi da savet u vezi neke devojke? Da me uteši ili sasluša? Kada je postala ovoliko bezosećajna i drska?
Ne mogu da verujem u šta se moja rodjena sestra pretvorila. Nekada smo bili toliko vezani i pričali sve jedno drugom, sve tajne i probleme koje smo imali. Ja sam bio stariji brat koji je zaštitnički nastrojen, a ona slatkica koju sam voleo svima da pokazujem i ponosim se što mi je sestra.

Sada smo neka vrsta stranaca.
Stranci bez imalo emocija koji su prinudjeni da žive pod istim krovom dok im roditelji ne dodju sa puta.

Pitao sam se toliko puta kako mama tako lako prelazi preko činjenice da joj šesnaestogodišnja ćerka već konzumira cigarete i opija se više od mene. Kako može da zažmuri pred brojnim izostancima iz škole i izlascima do jutarnjih sati?

I konačno sam pronašao odgovor. Svi vidimo šta nam se dešava pred očima ali niko ništa ne preduzima jer se plašimo da ćemo je povrediti ili oterati od sebe dok se potajno nadamo da će sama uvideti grešku.

"Zapravo, mi idemo po Džesiku. Takodje idu sa nama i njen brat i drugarica. Ako ti ne odgovara društvo, nadji bolje." rekao sam i pokazao prema vratima. Klimnula je glavom i krenula u pravcu koji sam joj pokazao, a zatim se okrenula i pogledala me.
"Čekam te u kolima." rekla je i izašla. Odmahuo sam glavom trudeći se da ne razmišljam o njoj. Postala je previše bezobrazna i neko će morati da joj skrene pažnju na to. Nadam se da to neću biti ja.

Prošao sam rukom kroz kosu i dodao još malo parfema, a onda duboko uzdahnuo. Sama pomisao na to da ću videti Džesiku za manje od pola sata, terala je moje srce da lupa nenormalnom brzinom. Pogledao sam na sat i brzim korakom krenuo prema autu plašeći se da ne zakasnim.

Lara je sela na suvozačevo mesto i uništila mi priliku da opet budem blizu Džes. Iako sam želeo da je nateram da se prebaci pozadi, iskontrolisao sam se i verovatno izbegao jednu žestoku svadju sa njom. U tišini smo krenuli prema Norinoj vili.

Džesika's P.O.V

Izašli smo ispred vile malo ranije kako nas Liam ne bi čekao. Stajali smo u tišini svako sa svojim mislima. Moje je trenutno okupirao Liam i na samu pomisao na njega nešto u mom stomaku je igralo. Ima nešto posebno u tom dečku. Nora je u pravu. Mislim da treba da mu dam šansu. Šta mogu da izgubim? Vreme je da se ponovo zaljubiš, Džesika. Namrštila sam se dok se još jedna osoba motala po mojoj glavi. Brent. Moram da ga zaboravim.

Trgnula sam se kada se crni džip parkirao tačno ispred nas. Moram da prestanem da razmišljam i da se opustim. Otvorila sam vrata i osmehnula se.
"Ćao." rekla sam kratko i sela iza Liama. Za mnom je ušla Nora, pa onda i Džek. Kratko smo se pozdravili i krenuli. Neprijatnu tišinu je prekinula muzika sa radija. Niko ništa nije rekao celim putem. Lara nas nije ni pogledala, ali ne mogu sada da razmišljam o njoj. I onako imam previše problema. Par puta se moj pogled susreo sa Liamovim u retrovizoru. Te plave oči su mi pružale neku vrstu sigurnosti. Skrenula sam pogled u trenutku kada smo se parkirali ispred diskoteke. Ovo mesto je ogromno. Pao je mrak, a nebo šaraju samo reflektori iz pravca objekta. Čuli su se glasovi ljudi i glasna muzika. Izašli smo i krenuli prema ulazu. Osetila sam nečiju ruku na ledjima.
"Večeras izgledaš prelepo." šapnuo mi je Liam. Pogledali smo se u oči.
"I ti." rekla sam i nasmejala se.
Celo telo mi se naježilo i nisam znala da li je to dobro ili loše. Znam samo da će ovo veče biti puno iznenadjenja. Pogledala sam u Noru kojoj su oči sijale od sreće i uzbudjenja. Objašnjavala je nešto Džeku koji je delovao pomalo odsutno. Lara se već negde izgubila.

Lara's P.O.V

Dosta mi je ove Džesike. Moraću da je odvojim od Liama po svaku cenu. Ne zaslužuje ga. I gde je Zek, dodjavola? Ako on ne dodje, pokupiću se i otići jer mi je muka od ovih ljudi. On će biti moj. Samo zbog njega sam i došla. Oduševiće se kada me bude video, sigurna sam. Ovo veče će biti samo naše.

Katarina's P.O.V.

Čulo se zvono na vratima dok sam stavljala drugu mindjušu. Obukla sam srebrni top i usku suknjicu koja je išla u kompletu. Napravila sam lokne i našminkala se.
"Savršeno." Rekla sam svom odrazu i krenula prema vratima. Crne štikle su odzvanjale dugim hodnikom.

"Vau." bilo je jedino što je Brent izgovorio kada sam otvorila vrata.
"Ni ti nisi loš." Nasmejala sam se odmeravajući ga. Uzela sam torbicu dok je on zatvarao vrata za mnom.
"Limuzina nas čeka u prizemlju." Rekao je svečano.
"Šališ se." Pogledala sam ga u neverici.
"Naravno.Došao sam poršeom." nasmejao se.
"Bolje bi ti bilo." uzdahnula sam dok smo izlazili iz lifta i kretali se prema izlazu.
Ima ukusa. Auto zaista dobro izgleda.
"Hajde da ti pokažem ovu mašinu." Rekao je otvarajući mi vrata.
Brzo smo stigli do diskoteke jer je Brent vozio nenormalnom brzinom. Nije mi to smetalo jer volim adrenalin. Izašli smo iz automobila i osmotrili diskoteku. Nije delovala naročito posebno ali šta je tu je. Bitno je da je Brent tu.
"Spremna da zapalimo ovu diskoteku?" Pogledala sam ga u oči.
"Dragi, ja sam rodjena spremna." Uhvatila sam ga pod ruku i krenuli smo unutra.
Njegov parfem me je opijao više od bilo kog pića. Srce mi je ludački kucalo u njegovoj blizini. Bićeš moj,Brent. Moj ili ničiji.

A true love story never endsWhere stories live. Discover now