23

373 29 4
                                    

Het volk van Jenava werd verdeeld in 3 groepen, de ene groep zou Jenava weer opbouwen, de andere groep zou de doden begraven en de laatste groep zouden ook de gewonden verzorgen. Mia en ik horen bij de laatste groep. Cemal ligt op zijn eigen kamer omdat hij niet in het ziekenhuis wil liggen. Hij was zwaargewond, en daarvoor haat ik Entropia. Ik ben bang dat het plan niet meer gaat lukken maar we moeten het proberen. Ik twijfel zelf erover of David wist dat zijn mannen Jenava gingen aanvallen, omdat hij er anders altijd bij is. Gelukkig zijn er weinig gewonden of doden, omdat het grootste deel van het leger niet aanwezig was bij de aanval. Ik loop door het inmiddels gerepareerde hoofdstad richting de troonzaal, waar Cemal slaapt. Ik loop naar binnen, en de wachters staan weer op hun plek. Ze begroeten me kort en ik sla af naar links, richting Cemal's slaapkamer. Als ik aankom in de gang zie ik bij zijn deur 2 wachters staan, ik begroet ze en doe de deur open. Bij het raam zit Cemal naar buiten te staren, ik zucht en ga op het bed zitten.
'Cemal, hoe voel je je?' vraag ik na een stilte.
'Beter, wanneer vallen we Entropia aan?' vraagt hij direct. Ik zucht en schud mijn hoofd.
'Ik moet je iets vertellen, en ik smeek je om naar mij te luisteren tot ik klaar ben,' zeg ik en loop naar hem toe. Ik ga zitten op de vensterbank en pak Cemal's hand vast. Hij kijkt mij verbaasd aan.
'En dat is?' vraagt hij.
'Beloof je het geheim te houden?' Cemal kijkt mij nog verbaasder aan en knikt twijfelend.
'Oke, Ljord chanteert Calici,' begin ik maar Cemal onderbreekt me.
'Met wat? Wat wil Ljord dan?'
'Laat me uitpraten alsjeblieft. Ljord chanteert Thom. Het blijkt dus dat Thom's moeder, Sarah, niet dood is. Ze leeft nog en Joris heeft haar gevangen genomen in Ljord.' Ik zie hoe Cemal mijn ogen ontwijkt.
'Cemal, wist jij dat Sarah nog leefde? Je hebt haar vermoord zei je..' zeg ik zacht. Cemal zucht en kijkt naar de grond.
'Ik had een afspraak met Joris gemaakt. Als ik haar ernstig had verwond, moest ik haar naar Joris brengen en daar zouden ze voor haar zorgen. Dus nee, ze was niet dood. Ik moest tegen iedereen zeggen, inclusief Bas, dat ik haar had gedood. Ik voelde me vreselijk om tegen hem te liegen over zijn vrouw's dood, maar Joris had me goed betaald om het stil te houden,' geeft Cemal toe en zucht.

'Ik wist nooit dat hij Sarah hiervoor zou gebruiken,' zegt hij zacht. Ik leg mijn hand op zijn schouder.

'Wil je Thom helpen? Wil je hem helpen om Sarah vrij te krijgen?' vraag ik. Cemal twijfelt, maar knikt.
'Ljord wil zich verstoppen in de hoofdstad van Calici. Zodra Entropia het niet doorheeft willen ze Entropia aanvallen. Maar wat als Jenava "toevallig" op bezoek is bij Entropia?' Hij kijkt me aan alsof ik gek ben.
'En waarom zou Jenava op bezoek zijn in Entropia? Denk je echt dat Joris zo dom is om dat te geloven?!' Ik sta gefrustreerd op.

'Ik weet het niet! Maar ik laat Ljord niet zomaar hun gang gaan! Thom heeft geen keuze, hij moet dit doen. We hebben een Kingdom nodig die Entropia wil helpen. We zouden ook Tyksa kunnen vragen maar die willen geld ervoor. En jullie zijn sterker dan Tyksa, sterker dan Ljord. Help voor 1 keer, daarna mag je Entropia aanvallen en ik bemoei me er dan niet mee,' zeg ik en zucht. Cemal zucht ook en kijkt bedenkelijk uit het raam. Hoopvol kijk ik hem aan.

'Oke, maar voor deze ene keer en ik doe het voor Thom en jou. Thom verdient zijn moeder, zonder moeder leven is moeilijk, ik weet hoe dat voelt. Ik ga niet tegen David praten en als ik hem wil doden, hou me niet tegen,' zegt hij en wilt weglopen, maar ik ga snel voor hem staan en kijk hem met een scheef glimlachje aan.

'Oke ik zal mijn best doen om hem niet te doden, maar als dat gebeurt is niet mijn schuld,' zegt hij grijnzend. Ik glimlach en wil weglopen, maar bedenk me plotseling iets. Ik draai me weer om.
'Waar is Dennis eigenlijk? Ik heb hem niet gezien,' vraag ik.

'Hij zou naar Midusa gaan, hij moet ieder moment terugkomen,' antwoordt Cemal.

'En weet hij dat Thom's moeder nog leeft?' Cemal vloekt.

'Nee, en als hij dat weet moeten we hem hier houden, anders loopt hij blind naar Ljord en sterft hij daar.' Ik knik en loop weer weg, richting de troonzaal.

Een tijd later hoor ik soldaten zeggen dat hertog Dennis is terug is. Nieuwsgierig loop ik naar 1 van de soldaten toe, die uitlegt waar zijn huis is. Ik volg zijn instructies en al snel sta ik voor zijn huis. Voorzichtig klop ik op de deur. Na een paar seconden vliegt de deur open en slaat Dennis beschermend zijn armen om me heen. Verbaasd blijk ik staan en schiet in de lach.
'Hey,' grinnik ik en stap naar achteren. Dennis kijkt me grinnikend aan.
'Waar was je? En het is volgens mij geen toeval dat ook alle gevangenen wegwaren toen jij ook ineens weg was,' zegt Dennis nieuwsgierig. Ik kijk naar de grond. 

'Ik liet sommige gevangenen vrij, daarna ben ik met ze naar Kanta Tribo gegaan,' zeg ik twijfelend en voorzichtig kijk ik Dennis weer aan, die mij verbaasd aankijkt. 

'Dus het verhaal van Meindert is waar? Je houdt van Bart?' Ik bijt op mijn lip en knik. Dennis is doodstil. Ongemakkelijk wiebel ik heen en weer. 

'Je had een hekel aan hem tijdens die vergadering van alle koningen,' zegt Dennis na een tijdje. 

'Klopt, maar er is iets gebeurd en toen veranderde er iets,' fluister ik. Dennis zucht en knikt. 

'Omdat Bas hier niet meer is moet ik deze rol maar op mij nemen, maar als hij jou pijn doet..' dreigt hij en ik schiet in de lach. 

'Dan wat? Val je in je eentje Kanta Tribo aan?' grinnik ik.

'Oh, ik krijg Cemal wel mee.' 


Hii, kunnen jullie misschien ideeën voor dit boek in de comments achterlaten? Ik ben bang dat ik na mijn idee niks meer weet :/ please laat iets achter, en dan kies ik iets uit :D
 

Princess Of The Sand (Kingdom Jenava)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang