Kišne gliste

157 7 7
                                    

U jednom malom selu pored Dunava bila je jedna mala kuća. U toj maloj kući živeo je jedan pecaroš. Iza pecaroševe kuće bila je jedna gomila smeća. U toj gomili smeća živele su tri gliste. Glistac Živko, Gliston Stanojko i Glistica Milojka.

Jednom su osetili nešto čudno. Zemlja se tresla! Znali su da će im se tuneli urušiti, pa su brzo pobegli napolje. Mislili su da će naći spas, ali nisu. Tu je bio zli ribolovac Petar zvani Babuška! Uzeo je Stanojka i krenuo ka jezeru.

Gliston je mislio da je kraj njegovog života. Kopao je kroz zemlju u kutijici u nadi da će se izvući. Kopao je i kopao, i video nešto. To je bilo svetlo na kraju tunela! Brzo se provukao kroz rupicu i pao u jednu toplu, veliku baricu. Dobro je što ga Petar Babuška nije čuo.

Glistonu se baš svidela ta bara i hteo je da je podeli sa svojim rođacima. Pogledao je oko sebe da nađe svoje rodno mesto. Video ga je, pa je krenuo na dug put.

Posle sedam dana i sedam noći prešao je svoju rutu od sedam metara. Kada su ga Živko i Milojka videli, jako su se obradovali. Gliston Stanojko ih je pozvao u raj na zemlji, ali je Glistac Živko ostao u svom rodnom mestu.

Još sedam metara i sedam dana kasnije, Milojka je plakala kako nikada više neće videti Živka, ali jednom, vrata od njihove kućice su zazvonila. To je bio Živko! Preselio se kod njih.

I tako su zajedno živeli srećno do kraja života.

Da Big Book Of Boredom - Поглед у прошлостWhere stories live. Discover now