12.

3.7K 193 3
                                    


A nap hátra lévő részében Mike-al vásároltunk. Én 4 XXL-es pulcsival 3 farmerrel és egy Michael által rám kényszerített ruhával gazdagodtam. Míg a fiú 2 fekete farmerrel és 2 bandás feliratú pólóval lett gazdagabb. Épp a kihalt utcákon sétálunk haza felé, mikor hangos kiabálásra lettünk figyelmesek. Az utca túloldaláról jött, ahol apám állt holt részegen és épp a kocsmai tulajjal veszekedett, aki kirakta a szűrit.

- Mike, te menj nyugodtan haza, én ezt elintézem! - Idegesen a fiú felé fordulok, aki nemlegesen megrázza a fejét.

- Gyere, segítek! - Megragadja a kezem, majd együtt átsétálunk a már a földön fetrengő apámhoz. Hát már láttam részegnek, de ennyire még nem. A szatyrokat lerakom a kezemből, majd apa mellé térdelek, és próbálom ébresztgetni.

- Apa, én vagyok az Page! - Jobb kezemmel kissé megpaskolom arcát, de nem reagál semmire. Idegesen fújtatok egyet, majd Mike-al felkaparjuk a földről apát, és két oldalról támogatva őt haza visszük. Kínszenvedések árán, de végre haza értünk. Miután sikeresen kikutattam a kulcsom a zsebemből apát lefektettük a kanapéra, mi pedig egy megkönnyebbült sóhaj mellett lerogytunk a földre.

- Mond, megleszel vele? - Bök fejével az alvó férfi felé.

- Ja, persze köszönöm a segítséget, és a mai napot is! - Egy kedves mosoly kíséretében felállok. A fiú követi példám, majd kezébe veszi a szatyrait.

- Igazán nincs mit, nagyon jól éreztem magam! - Mike arcán egy őszinte mosoly jelent meg, ami engem is mosolygásra késztetett. Udvariasan kikísértem őt a kapuig, most hogy köszönjek el? Öleljem meg, vagy csak egy sima szia-val. Mielőtt bármit is csinálhattam volna, addigra Mike már ölelő karjaiba zárt. Nem ellenkeztem vele csak viszonoztam ölelését. Arcom mellkasába fúrom és mélyet szippantok illatából, ami férfi parfüm és öblítő keveréke.

- Holnap találkozunk! - Kissé eltol magától, de csak annyira, hogy szemeimbe tudjon nézni. Én csak bólintok egyet, majd figyelem, ahogy a fiú elsétál a már sötétbe burkolózott utcán. Gyorsan vissza sétálok a házba, majd miután magamhoz vettem a szatyrokat felsiettem a szobámba. A szerzett ruha darabokat bepakoltam a szekrényembe, s miután magamhoz vettem pizsamám elmentem egy gyors zuhanyzásra.

*Másnap

Reggel ismét a telefonom ébresztőjére keltem, amit nagy nehezen, de sikerült kinyomnom. Vettem egy nagy lendületet, amivel kikeltem ágyamból, s szekrényemhez sétáltam. Kivettem egy sima farmert és egy bordó színű pulcsit. Gyorsan magamra rángattam a ruha darabokat, majd átmentem a fürdőbe, ahol gyors arcot és fogat mostam. Derékig érő barna hajam egy hanyag kontyba fogtam fejem tetejére. Ma semmi kedvem nem volt berakni a kongtak lencsét, így még gyorsan vissza rohantam a szobámba és elő kutattam az éjjeli szekrényemből a szemüvegem, ami egy sima fekete keretes hipster stílusú szemüveg. Vállamra kaptam a táskám és már robogtam is le a lépcsőn. Nagy meglepetésemre apa már a konyhában van és a reggeli kávéját szürcsölgeti.

- Jó reggelt! - Köszönök közben, pedig kiveszem a hűtőből a narancs levet, amit a táskámba süllyesztem.

- Ne ilyen hangosan! - Mordul rám cseppet sem kedvesen. Én csak megforgatom a szemem, s amilyen gyorsan csak lehetett elhagyom a házat. Beérve az iskolába minden ugyan olyan megszokott volt, mint általában.

- Jó reggelt! - Lép mellém Luke, majd jobb karját átveti vállamon.

- Jobbat! - Ásítok egy hatalmasat.

- Na milyen volt a tegnapi randi? - Egy kaján mosoly jelent meg arcán, én pedig akaratlanul is zavarba jöttem. Arcomra pír szökött.

- Az nem randi volt! - Hallom meg Mike nevetős hangját hátam mögül. Luke megfordul, így kénytelen vagyok én is vele együtt fordulni. A tekintetem találkozik Mike-val, aki egy hatalmas mosoly keretein belül tetőtől talpig végig mér.

Héj ki az új csaj? - Lép mellém Calum, majd ő is szemügyre vesz.

- Te igen okos, ő még mindig Page! - Veri tarkón Ash a fiút.

- Ja, helló! - Mosolyog rám idiótán a kreol fiú. Én csak megforgatom a szemem, majd nem törődve a többiekkel gyors a szekrényemhez sietek.

- Hogy van apukád? - Lép mellém Mikey.

- Másnaposan! - Nem törődöm módon vállat rántok, majd jó hangosan becsapom a szekrény ajtómat. A kémia felszerelésemmel a kezemben kezdek el sétálni a terem felé Mike-al az oldalamon.

- Mit csinálsz holnap? - Állít meg a terem előtt, majd zöld íriszeit az én kékjeimbe fúrja.

- Semmi különöset. - Rántok ismét vállat.

- Akkor, eljössz velem! - Egy hatalmas mosoly került arcára, amit ha akartam volna se tudtam volna letörölni onnan.

- Mi? De hova? - Kínosan felnevetek.

- Az titok, de azt a ruhát vedd fel, amit tegnap vettél! - Kacsint rám.

- Én nem hordok ruhát, tudod... - Nem hagyja, hogy befejezzem szavamba vág.

- Engem nem zavarnak, a hegek a kezeden! - Mondja, majd jobb kezével kezemért nyúl, majd felhúzza rajta a pulcsit, és ujjával simogatni kezdi a hegeket. Az alhasamban furcsa érzés keletkezett, és vissza fojtott lélegzettel figyeltem a tetteit.

- 7-re érted megyek! - Suttogja fülembe, majd ott hagy, mivel becsöngettek. Még mindig zavartan állok a terem előtt. Gyorsan megrázom a fejem, majd egy idióta mosollyal az arcomon lépek be a terembe.

Save me Clifford! ( befejezett)Where stories live. Discover now