Κεφάλαιο δέκατο όγδοο

2.7K 215 19
                                    


"Ώστε παραδέχεσαι ότι είμαι μανάρι;" Λέει με νικητήριο ύφος και διαπιστώνω τι είπα.

Χωρίς να του απαντήσω σηκώνομαι και φεύγω από εκεί πέρα βρίζοντας τον εαυτό μου από μέσα μου. Ανεβαίνω στην τάξη και εκεί μαζεύω τα πράγματα μου και τα βάζω στο θρανίο της Μελίνας. Ο Κώστας λείπει πάλι καλά οπότε θα επιζήσω σήμερα. Από αύριο θα πάω να κλειστώ σε μοναστήρι. Ναι αυτό θα κάνω. 

Το κουδούνι για διάλειμμα έχει ήδη χτυπήσει και προσπαθώ να βάλω σε μια τάξη όλο το μυαλό μου. Οι καρέκλες του σχολείου δεν είναι καθόλου βολικές τελικά αλλά η ησυχία που επικρατεί στην αίθουσα με βοηθάει να συγκεντρωθώ. 

Ο Μιχάλης δεν ξέρω τι θα κάνει μετά από την μπούρδα που ειλικρινά δεν ξέρω πώς πέταξα. Ναι παραδέχομαι ,στο εαυτό μου πάντα, ότι είναι όμορφος. Τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ μοναδικά και ο συνδυασμός όλων αυτών μαζί έχει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Αλλά μέχρι εκεί. Ο χαρακτήρας του είναι σκατά και οι συνήθειες του επίσης χειρότερες. Μόνο κόντρα πηγαίνει σε όλους και το όλο στυλάκι που νομίζει ότι ελκύει κοπέλες  δεν λειτουργεί. Γιατί αυτές που ελκύει δεν είναι κοπέλες. 

Ο τόνος του πάντα είναι αγενής και όλο το λεξιλόγιο του αποτελείται από βρισιές. Απορώ αν ξέρει την λέξη παρακαλώ και ευχαριστώ έστω ακουστά. Θέλει να τραβάει την προσοχή πάντα και όχι με καλό τρόπο. Το όλο σύνολο βροντοφωνάζει κίνδυνος και είναι ο τύπος ανθρώπου που δεν θέλω να γνωρίζω καν. 

Με επηρεάζει τόσο η ύπαρξη του και το ότι διαρκώς ασχολούμαι με εκείνον που ακόμα και στα όνειρα μου θέλει να με βασανίσει. Ο Χάρης απορώ πώς είναι φίλος του καν. Εκείνος δεν έχει καμία σχέση με το αγενέστατο αγόρι που μου κάνει την ζωή δύσκολη. Είναι όμορφος σε όλα τα επίπεδα. Είναι και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Μου μιλάει πάντα γλυκά και δεν βρίζει σχεδόν καθόλου. Είναι τόσο γλυκός και τρυφερός. Στα μηνύματα πάντα μου φτιάχνει την διάθεση την οποία διαρκώς χαλάει η ζωή μου. Είναι ότι ζητάει ένα κορίτσι. 

Από τις σκέψεις μου με έβγαλε το κουδούνι και οι μαθητές που άρχισαν να γεμίζουν την αίθουσα κάνοντας φασαρία φυσικά. Η Μελίνα μπήκε μέσα στην τάξη και με εντόπισε σε δεύτερα και με πλησίασε. Ο Μιχάλης μπήκε επίσης μέσα στην αίθουσα με την παρέα των αγοριών γελώντας για κάτι όλοι μαζί. Με κοίταξε και αστραπιαία γύρισα το βλέμμα μου στην Μελίνα. 

"Τι έγινε ρε Άλεξ; Γιατί άλλαξες θέση; Τσακωθήκατε πάλι με τον άλλο;"

"Φίλησα τον Χάρη χθες." Παραδέχτηκα για αν αποφύγω την ανάκριση και την είδα να γουρλώνει τα μάτια της. Ο καθηγητής έχει ήδη μπει μέσα στην αίθουσα.

AlexWhere stories live. Discover now