L I L Y A M O R I A

2.5K 247 74
                                    

Počet slov:510
42 let/26.června 2002

Začalo vycházet sluníčko a ozářilo tvářičku mé maličké dcerky, která teprve před několika minutami spatřila svět. Se slzami, které mi tekly proudem po tvářích, jsem ji sledovala. Maličko se usmívala a já ji pohladila po kraťoučkých vláskách.

,,Vítej na světě, moje milovaná Lily Amorie Raddleová," zašeptala jsem třesoucím se hlasem a políbila ji na čelíčko. Bodlo mě u srdce, když jsem si vzpomněla na Lily Potterovou. Podívala jsem se oknem ven. Na ošetřovně už bylo ticho, žádné miminko tu nebrečelo, protože malá Lily už spinkala.

Sluníčko už nabíralo na síle a já se zaposlouchala do šumu stromů. Jako by si mezi sebou něco šeptaly. Usmála jsem se a dál chovala svou dcerku. Je tak nádherná...

•••

Pomalu jsem otevřela oči a pak sebou cukla. Rychle jsem sáhla po hůlce, kterou jsem měla na nočním stolku a namířila ji na podivnou bytost, která se skláněla nad mou spící dcerkou.

Bytost, která jako by měla tělo složené jen z kvítků, se na mě podívala a zvedla ruku. Zakroutila hlavou a věnovala mi úsměv.

,,Ty jsi dryáda?" vydechla jsem tiše a ona přikývla. Znovu se sklonila k Lily, kterou jemně pohladila po tváři. Rukou pak udělala podivný pohyb a kolem mé dcerky se začaly tvořit malé květinky.

Zalapala jsem po dechu a sledovala ji. Kvítky se od Lily odpoutaly a vznesly se do vzduchu, kde zmizely. Lily jako by stále zářila a když jsem se chtěla podívat na dryádu, byla pryč. Zůstalo po ní jen pár kvítků, které ležely v postýlce, ve které má malá princezna spala.

Když jsem se nad ní sklonila, na její maličké hrudi se objevil bílý kvíteček lilie, který jako by se stal jejím amuletem. Vyjeveně jsem ji pozorovala, a řetízek s lilií zmizel.

Nevěřícně jsem si sedla na postel a prohrábla si vlasy. Uslyšela jsem, jak se otevírají dveře a pak jen zaslechla Severusův hlas, jak napomíná malého Sobiuse, aby byl zticha. Usmála jsem se a v další chvilce už u mé postele stál Severus se skoro dvouletým Sobiusem.

,,Je to Lily," řekla jsem jim šťastně a Sobius přeběhl k její postýlce. Stoupl si na špičky a zvědavě svou sestru pozoroval. Natáhl k ní ručku a pohladil ji po vláskách. Skoro jsem se rozplakala.

Otočila jsem se k Severusovi, který svou dceru pozoroval s bolestným výrazem. Bylo mi jasné, že stále neví, zda je to opravdu jeho dcera. Druhý důvod byl ten, že se jmenovala stejně jako jeho první láska.

,,Je všechno v pořádku?" zeptal se mě tiše a sedl si ke mně na postel. Políbil mě a já střelila pohledem po Sobiusovi. Stále sledoval svou sestřičku, a já z něj nespouštěla oči. Začala jsem Sevovi sdělovat, co se před chvílí stalo.

,,Vážně se u ní objevila dryáda?" nadzvedl obočí a já přikývla. ,,To je zvláštní... Proto má kolem sebe květiny?"

Sobius si jeden kvítek právě bral do ruky a já opět přikývla.

,,A pak jako by dostala nějaký amulet, nebo nevím. Prostě se jí na hrudi objevil kvítek lilie na nějakém řetízku a pak zase zmizel," vydechla jsem. Tohle nebude jen tak. Musí za tím být něco víc.

Hurá, narodila se malá Lily, jooo!:D Darrenova dceruška...!:'D dobře, nebudu vás provokovat, a už zítra se dozvíte pravdu, zda je opravdu Darrenova dcera^^ jak se vám líbila kapitola?:o Jinak, včera jsem zveřejnila jednodílovku se Severusem -Are you awake? (a Mil nikde není, slzička ukápne:D) tak kdo by se podíval, byla bych ráda^^ nějak mi nejde zveřejňovat kapitoly, musím vždycky na net...-.- 
Neplecha ukončena.
Thx, ILY❤
-Milka💕

Other Slytherin girl IV. ✔Where stories live. Discover now