[S-2] Bölüm 16 - Lau Roht

3.9K 304 80
                                    

Önceki Bölüm Hakkında Ufak Bir Özet

Jian, Ouja ile bozulmayan bir antlaşma yapmıştı.

Daha sonra Ouja'dan Roht klanının varisini.

Yani Lau Roht'u kaçırmasını istemişti.

------------------------------------------------------------------------------

Jian aldığı parayla hemen ot satan dükkanın yolunu tuttu.

Kapıyı açtıktan sonra, içerideki yaşlı kadının gözleri kapıdan içeri giren kişiye baktı. İçeri giren kişinin bir kaç gün önce gelmiş olan kişi olduğunu görünce yüzü gülümsedi ve "Hoş geldin evladım hoş geldin!!" dedi.

Jian anlamıştı durumu, bu yaşlı kadının hiç müşterisi olmuyordu galiba tek müşterisi kendisiydi.

Jian gülümsedi ve "Hoş bulduk teyzeciğim. Bu gün alacağım şeyler baya fazla olacak. Umarım deponda hepsi vardır..." dedi.

Yaşlı kadının yüzündeki gülümseme daha da genişlemiş ve "Hahaha... İlahi evladım. Benim dükkanımda olmayan şey evrende yoktur..." demişti.

Jian bu söze gülümsemişti çünkü kendisi binlerce bitki biliyordu ve bu dükkanda olmadıklarını kesindi.

Yaşlı kadın bir şey hatırlamış olacaktı ki "Hımm... Ama nadir bitkiler yok yani o kadar umutlanmayalım..." dedi.

"Teyzeciğim önceki aldığım bitkilerden bana 3 demet daha verir misin? Bir de simya aracı istiyorum. Bitkilere ek olarak Aelus bitkisinden altı demet, Runo bitkisinden yedi demet, Kurt-Kulağı bitkisinden altı demet, Hossac bitkisinden de altı demet, Yedi Renkli Yoncadan da altı demet. Bir de Pokoto bitkisinden on demet, Siyah Kök otundan da sekiz demet istiyorum." (Jian)

Yaşlı kadın şaşırmıştı ilk defa bir seferde bu kadar çok bitki alan oluyordu ve bu bitkilerin büyük çoğunluğu işe yaramaz bitkilerdi. Yaşlı kadın, Jian'ın söylediği bitkilerden sadece iki ya da üç tanesinin ne işe yaradığını biliyordu diğer bitkilerin ne işe yaradığını hiç bilmiyordu. Ama arka tarafta bulunan bitki deposuna gitti ve Jian'ın istediği bitkileri tek tek bularak topladı.

Toplama işini bitiren yaşlı kadın, ön tarafa geldi ve poşetin içinde olan bitkileri masanın üstüne koydu. Ardından ise arkasındaki dolaptan orta boy bir kazan çıkarttı ve masanın üstünde ki bitkilerin yanına koydu.

Yaşlı kadın eksik bir şeyin olup olmadığını kontrol etti. Her şeyin tam olduğundan emin olunca gülümseyen bir yüz ile "Tamamdır... Başka istediğin bir şey var mı?" diye sordu.

Jian bir süre düşün sonra "Başka alacağım bir şey yok ama sormak istediğim bir şey var. Buralarda alem hayvanlarının olduğu bir yer var mı? Bana biraz alem incisi lazım ve paralarımı onun için harcamak istemiyorum." dedi.

"Buranın birkaç kilometre kuzeyinde bir vadi var. Oraya genellikle klanda eğitim gören öğrenciler gidiyor. Hem inciler için hem de tecrübe kazanmak için. Ama söyleyeyim orası tehlikelidir, dostlarınla birlikte parti kurup gitsen daha iyi olur. Başka alacağın bir şey yok ise toplam da seksen altın aslında kazan daha pahalı ama eski olduğu için değeri düşük. Elimde başka olmadığı için bunu verebilirim sadece, ama ileride simyacı dükkanı var oradan daha düzgün ve gelişmiş bir simya aracı alabilirsin." (Yaşlı Kadın)

Jian, elini cebine soktu ve çaktırmadan deposundan altın dolu keseyi çıkarttı. Daha sonra ise keseden seksen tane altını 10'ar 10'ar çıkararak masanın üzerine koydu. Biraz fazla para harcamıştı ama buna yeterdi çünkü bunlarla ilgili çok büyük planları vardı.

Tekrardan En Tepeye (TEP)Where stories live. Discover now