Huzur,mutluluk dolu...

63 35 2
                                    

Hani bazen çok güveniriz sırtımız yere gelmez deriz ya ama sonra arkamızdan bir dost acısı gelir,bir arkadaş acısı,bir aile acısı hepside kötü bir şey sonuçta kimse istemez ama bazen onlar sen istemesen de gelir, gelir ve yanına oturur bazen.

Gelmesi iyi olur biliyor musun, çünkü o gelince hayatını şöyle bir ele alırsın neler yapmışım diye ve şunu görürsün sen insanlarla iletişimi iyi olan hatta insanlarla arası iyi olan birisindir tamam, ama bazende bazı şeyleri unutamayan karşı taraf unutsa bile sen unutmazsın bunu da görürsün incelediğin hayatında,

karşı taraf senin yaptığın iyilikleri unuttuğu halde iyiliği boş ver seni unuttuğu halde sen hala onun mutluluğu için uğraşırsın bunları görünce hafiften bir gülümseme kaplar yüzünü ne yapacağını bilemezsin, yanında oturan acı devamını izlemeni ister.

Sen hayatını incelemeye devam edersin ve bir şey daha dikkatini çeker değer verdiğin biriyle sabah akşam demeden konuşursun ve karşı tarafında sana karşı bir değer verdiğini düşünürsün sabah akşamın arasına geceleri de katarsın çünkü değer söz konusu, artık öyle bir duruma gelmişsindir ki karşı taraftakinin derdi senin derdin, karşı tarafın acısı senin acın, yeri gelir uykusuz bile kalırsın.

Ama sonra sabah uykudan uyanınca ortada değer diye bir şey kalmaz onun yerini bir soğukluk kaplar evet dışarı sıcak olsa da karşıdaki sana artık soğuk gelmeye başlar konuşmak istersin konuşamazsın çünkü o sana öyle davranışlar sergiler ki sende ne keyif kalır nede mutluluk artık karşı tarafa diyecek bir şey bulamazsın ve uzun süre ortalığı bir sessizlik kaplar.

Bir gün napıyor acaba diye sormak istersin ama sormaya gerek kalmadan bir resim görürsün sanki hiç bir şey yaşamamış gibi arkadaş ortamının içinde mutlu vaziyette görürsün,

sen bunları izlerken yanın da oturan acı kahkaha atar senin haline, haklı gülünecek durumdasın dır ilk başlarda ¨iyi ki varsın¨ cümleleri görmek mümkünken şimdi hiçbir şey kalmaz.

Tamam dersin yanında oturan acıya bundan sonra bu hallerde göremiyeceksin beni,bundan sonra herkese ederi kadar, yeteri kadar,olması gerekende buymuş ama geç fark etmişim dersin, ha bide karşında ki kişiye tam anlamıyla hak etmediği sürece GÜVENMEMELİSİN.

Bunlar kesin ve değişmeyen kural haline gelmiştir senin için çünkü artık seninde mutlu olman,seninde yaşaman gerek sonuçta seninde derdin,acın var demi onlarla ilgilenmelisin ve hayatına bir yol çizmelisin o yoldan sapmamalısın çünkü o yol senin yolun.

Çünkü o yol senin mutluluğun, o yol senin huzurun, o yol tamamen sana ait başkalarının acısı,derdi,sıkıntısı yok sadece senin derdin,sıkıntın var ama onlarla git gide kayıp olacakbunları sabırla dinleyen acı sessizce yanından uzaklaşır ve sadece

huzur ve mutluluk dolu bir yol kalacak sana ait daha ne olsun.

Basit gerçekler...Where stories live. Discover now