...YAPACAK BİRŞEY YOK...

14 0 0
                                    

Bir gün bi sigara yakarsın dumanıyla sohbet ederken arkadaşının biri gelir, seni bu halde görmeye alışkın değil tabi.  Halinde bişey Yok sadece olgunlaşıyorsun bu yeterli demi açıklamaya gerek kalmıyor. Olgunlaşmak o kadar kapsamlı ki içerisin de acı, keder, dert, yalnızlık, intikam, hüzün, umut, beklenti... daha neler neler, peki bu ne zaman biticek? İşte onu bende bilmiyorum.

Yaş ilerliyor bazı şeylerin farkına varmak gerek, hayatın nasıl aktığını, insanların davranışlarını, neye ihtiyacın olduğunu bilmelisin, neden mi? Bu hayatta teksin bunu unutma unutursan hatırlattıkların da acı çekersin.

En sevdiğin arkadaşın da biran da gider yanından gidişi canını  öyle bir acıtır ki ama dediği gibi "yapıcak bişey Yok " gerçektende öyle mi? Hiç birşey mi Yok yani olanlara seyirci mi kalıcaz, o kadar derdi sıkıntıyı tek başımıza mı kaldıracaz onu nasıl anlıycaksın biliyor musun? "kendi derdimi kendim çözüyorum" işte tam bu cümleden anlıycaksın gerçekten de bu durumlara düştük mü diyeceksin ama kendini o durumla içli dışlı bulacaksın. Kurtulmaya çalışıcaksın, hani en yakın arkadaşların teselli eder yA "boşver ya biri gider biri gelir" diye, bu çok kalıplaşmadı mı neden böyle düşünüyorlar ne yani bu hayatı kafana sıkıp terk etmekle, uçurumdan atmakla terk etmek aynı mı? Tamam sonucu aynı amacına ulaşırsın ama ikiside farklı şeyler tıpkı insanlar gibi, o yerine hiçbir kimseyi koyamadığımız insanlar gibi, onlara kızsak bile onlar hakkında birşeyler duymak istediğimiz gibi, onların iyi olduğunu duymak gibi, çünkü onlar senin değerlin onlara göre sen silinmişindir, hani arayıp sormuyorsun yA bilmezler ki yaşantını, çünkü merak etmezler ama dikkat et bir mesaj gelir sayı olarak bir anlayın işte, o bir mesaj var ya, fakiri zengin eder derecede değerlenir. Çünkü senin yokluğun fark edilmemiştir bi bakarlar sen yoksun hop bir mesaj uzun süre yoksun ama Yen'i fark ediliyorsun acı bir durum demi, tıpkı yaşantılar gibi tıpkı sigaranın son anları gibi acı tatsız üzücü.

Dur nereye gidiyorsun sigara bitti ama dert biter mi, yak bir tane daha bakalım dumanına nereye götürecek seni, insanlara mı götürecek düşünmeye gerek Yok çünkü insana içten içe zarar vericek, yüzü gülerken içinin kan ağlayacağı bi durum yok ne mi üzüyor seni emin misin o kadar iyi bir dinleyici misin?dinler misin anlatsam o canını acıtan geceleri gözlerini ıslatan parmak arandaki inçe çubuğu tutturan şeyleri biliyorsun ama yine de söyleyim bunlar...

Basit gerçekler...Where stories live. Discover now