Zákon rezonancie

100 6 0
                                    

1. Zákon príťažlivosti / zákon rezonancie (LOA)

Vrana k vrane sadá - na čo myslíme, to sa stane - čo vyžarujeme, to k nám prichádza - čomu venujeme pozornosť, to ovplyvňujeme - myšlienkami vytvárame realitu.

-

Zákon príťažlivosti (Law of Attraction) alebo zákon rezonancie hovorí, že čokoľvek vysielame do Univerza, to k sebe (a aj nám ako zdroju vysielania) priťahuje energie, ktoré sú v rezonančnom súlade, majú rovnakú alebo podobnú frekvenciu či vibráciu.

Zákon rezonancie možno vyjadriť rôznymi spôsobmi:

Energia nasleduje pozornosť. (Na čo sa sústreďuješ, do toho vteká energia - tvoja i tá ,,univerzálna") To, o čom premýšľaš, posilňuješ.
Rovnaké priťahuje rovnaké.
Takisto existujú rôzne slovné spojenia, ktoré ho popisujú, hoci ľudia možno nevedia, že hovoria o zákone rezonancie:

zčistajasna
synchronicita
božie požehnanie
štístko
náhodička
osud
karma

Ešte raz, "zákon rezonancie hovorí, že čokoľvek vysielame do Univerza, to priťahuje energie podobnej frekvencie, rezonancie alebo vibrácie".

Zákon rezonancie dáva výsledky - či ich chceme alebo nie (ak sme Univerzu vysielali nechcene nejaký signál, napr. ,,nezaslúžim si".

Priťahujeme to, čo sme, a súčasne to, na čo sa sústreďujeme. Ak cítime negativitu, priťahujeme negatívne skúsenosti. Ak cítime lásku a vyrovnanosť, priťahujeme pozitívne skúsenosti. Môžeme pritiahnuť len tie kvality, ktoré sami máme. Takže ak chceme mať v živote voľnosť a radosť, musíme sa dostať do stavu, keď sa cítime, akoby sme voľnosť a radosť v živote už mali.

Skutočne, zastavme sa na chvíľku a poďme si precítiť, ako by sa tieto veci cítili. Ako by sme cítili voľnosť? Zmenili by sme zamestnanie? Žili by sme niekde inde?

A ako by sa cítila radosť? A hojnosť?

No dobre - a teraz, keď ste si ten pocit predstavili, tak zavrite znova oči a predstierajte, že to už máte. Predstavte si, že za tmou za vašimi viečkami je už domov, auto či partner, ktorých ste si vysnívali, či trezor plný peňazí alebo celkom zdravé telo.

Nesmiete si len predstavovať, že to máte. Musíte skutočne cítiť, že to máte a že ste si to zaslúžili.

No a teraz si priznajme - ako často denne zotrvávame v takýchto úžasných okamihoch a ako často miesto toho zotrvávame v negatívnych pocitoch ako ,,nemám to-a-to", ,,som tlstý", ,,ľudia ma nemajú radi".

Keď sa sústavne sústreďujeme na to zlé - ako chceme pritiahnuť do svojho života to dobré?

Zákon rezonancie nie je nová myšlienka! V histórii ho učili Ježiš aj Budha. A hoci názov LOA dostal prednedávnom, existoval odjakživa!

Tu je pár príkladov:

"Tvoja viera ťa uzdravila." Toto povedal Ježiš. Ukázal, že ak chceme zastaviť utrpenie, musíme zastaviť naše obmedzujúce myšlienky a presvedčenia. Bola to viera toho človeka, ktorá ho uzdravila - začala ako myšlienka a premenila sa na vyliečenie. Ježiš nepovedal: "uzdravil som ťa", ale "tvoja viera ťa uzdravila".
Veriť znamená mať presvedčenie, ktoré nám dodáva silu. Ktoré naše presvedčenia nám uzatvárajú cestu k tomu, čo chceme dosiahnuť? Tie nám stoja v ceste, že dnes nežijeme náš vysnívaný život! Musíme veriť v Univerzum i sami v seba!
"Ako človek myslí, taký je." Toto je výrok Budhu. Na čokoľvek sa v rozmýšľaní sústredíte, to sa zhmotní do vašej konkrétnej reality.
"Sme, čo si myslíme. Všetko, čo sme, má pôvod v tom, čo si myslíme. Našimi myšlienkami utvárame náš svet."
"Všetko, čo sme, je výsledok toho, čo sme si mysleli. Ak človek hovorí a koná so zlým úmyslom, prenasleduje ho bolesť. Ak sú myšlienky a činy človeka čisté, obklopuje ho šťastie ako tieň, ktorý ho nikdy neopúšťa."
A zasa si uvedomme, že zákon rezonancie pôsobí v oboch smeroch - tak pozitívne, ako aj negatívne! Ak sa teda stále sústreďujeme na to, že nemáme dosť peňazí na zaplatenie účtov, čo sa asi stane? Nebudeme mať dosť peňazí na zaplatenie účov! Ale ak sa dostaneme do duševného stavu, kedy sme presvedčení, že peňazí bude dosť, i keď ich teraz veľa nie je, potom si tie peniaze do života pritiahneme - buď ako peniaze alebo ako nápad, ako sa k nim dopracovať.

Ako funguje Vesmírny zákon rezonancie? Ako zrkadlo, ale nie hocijaké:

Predstavte si pred sebou čiaru. Tá čiara bude predstavovať nulu, nadhľad, vyrovnaný stav, pokoj. Na tú čiaru teraz zakreslíme náš vzťah k rôznym oblastiam života ako graf. Je tam bod pre vzťahy so známymi, bod pre vzťah s partnerom/partnerkou, vzťah s deťmi, vzťah k peniazom, vzťah k zdraviu, vzťah k duchovnu, k vzdelaniu, k svokre... Čím máme so vzťahom k danej oblasti väčší problém, tým je bod nižšie pod nulou. Čím máme lepší vzťah k danej oblasti, tým je bod vyššie nad nulou.

V dôsledku zákona rezonancie si do života pritiahneme presne tie veci, ktoré máme extrémne vysoko a extrémne nízko. Tak hľadáme prirodzenú rovnováhu, a tak sa učíme, ako naše vzťahy harmonizovať, liečiť.

Ale na to, aby zákon rezonancie zabral, potrebujeme ešte niekoľko zákonov, o ktorých nás nikdy neučili...

Sila mysleWhere stories live. Discover now