Zákon dostatku a hojnosti

23 4 0
                                    

4. Zákon dostatku a hojnosti

Štvrtý zákon sa volá zákon dostatku a hojnosti (Law of Sufficiency and Abundance). Hovorí: "Práve teraz máš v sebe všetko potrebné na to, aby si viedol život svojich snov."

Hoci sme boli vovychovávaní do presvedčenia, že žijeme vo vesmíre nedostatku, pravý opak je pravda - žijeme vo vesmíre hojnosti! V tomto vesmíre máme nekonečné zásoby všetkých úžasných a dobrých vecí a skúseností. Je v ňom dosť pre každého! Vždy! Miesto toho sme si osvojili lož, že nie je dosť pre všetkých... Toto je lož nedostatku a obmedzení.

Pravda je, že máme absolútnu hojnosť a sme schopní vytvoriť si, čokoľvek potrebujeme. Žijeme v svete, kde z energetického a spirituálneho hľadiska máme neobmedzený prísun "vecí". Keď sme dostali život, spolu s ním sme dostali aj moc utvárať život tak, ako si zvolíme. A nikto nás o nič "neoberá", ak má úspech v svojom vlastnom živote! Sme večné bytosti vo fyzickej forme; blaho a hojnosť sú základom nášho vesmíru.

Predstavy a predsudky zakorenené v nedostatku obmedzujú našu schopnosť bez námahy zhmotniť to, po čom túžime. Tento nedostatok nás mentálne kontroluje tým, že nás udržiava v stave túženia po tom, čo majú iní, alebo v stave snaženia sa byť lepší ako iní.

Väčšina z nás cíti, že čo sme, čo máme a čo robíme nie je "dosť". To je obrovská lož! Už poznáme zákon rezonancie. Ak máme pocit, že nič nie je dosť dobré, tak budeme presne toto vťahovať do nášho života! Ak pociťujeme, že nie sme dosť významní, tak potom nie sme dosť významní. Ak pociťujeme, že nemáme dostatok, tak priťahujeme nedostatok.

Je na čase, aby sme sa pozreli na pravdu našej bytosti: my sme "dosť". V tomto okamihu, ako to čítate, ste perfektní, úplní a kompletní presne v tej podobe, v ktorej momentálne ste. Pretože sme rozvíjajúce sa bytosti, vždy budeme túžiť po "viac", ale ak k tomu začneme pristupovať z pozície "dnes nie je dosť", nikdy sa nenaučíme pociťovať skutočný dostatok a preto čokoľvek zhmotníme, nebude nám dosť dobré!

Takže kedy bude "dosť"?
Kedy sa budeme cítiť spokojní?
Keď schudneme tých 5 kíl?
Keď budeme mať milión na účte v banke?
Keď budeme mať konečne ideálny vzťah?

Ako budeme vedieť, čo je "dosť"?

Ak stále hľadíme navonok, na okolnosti a situácie, aby boli viac "dosť" ako dnes, nie sme v "tu a teraz" a neceníme si, čo práve máme! Ak sa budeme naháňať za vecami mimo seba, aby sme cítili, že máme "dosť" (mimochodom, krásne to popisuje pesnička I am... I said od Neila Diamonda), nebudeme nikdy pociťovať, že máme "dosť" - keďže Univerzum je nekonečne hojné, vždy tam bude ešte niečo, čo nebudeme mať...😛

Ak vychádzame z pocitu, že všetko v našom živote, čo práve máme, robíme a sme, je dostačujúce, zmocní sa nás obrovský vnútorný pokoj. Ak pocítime vďačnosť za to, čo práve v živote máme, a súčasne sa budeme tešiť na všetko to, čo si ešte ideme zhmotniť, spoznáme dokonalú radosť.

Čo keby sme sa práve teraz mentálne a emocionálne naladili na hojnosť? Čo keby sme pociťovali, že máme dostatok? Že sme perfektní takí, akí sme? Ako to urobiť?

Buďme spokojní práve teraz. Nečakajme, že budeme spokojní niekedy v budúcnosti.

Položme si ruku na srdce a povedzme nahlas: "Som spokojný(á) s tým, čo mám. Moja láska, bezpečnosť a šťastie ku mne prichádzajú z môjho vnútra, zo zdroja môjho stvorenia, ako zdroj a zásobáreň pre moje vlastné tvorenie."

Začnime s tým, kde sme práve teraz a čo máme práve teraz. Stanovme si ciele, viďme sa, ako sme ich dosiahli, a buďme rozhodnutí urobiť všetko, čo treba, aby sme ich dosiahli. Mám takú malú afirmáciu, ktorú na to používam - a opakujem si ju denne: "Som ochotná urobiť absolútne všetko, čo bude treba, aby som sa stala lepšou a mala lapšie - každý deň a každým spôsobom." To ma núti využívať každú, i drobnú šancu na zmenu a nečakať, až sa predo mnou otvoria hradné vráta do nového života!

Zhmotnenie nastáva, keď sme uzmierení s tým, kde sa momentálne nachádzame, kým súčasne nás vzrušujú možnosti, ktoré sú pred nami.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 18, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Sila mysleWhere stories live. Discover now