Zákon umožnenia

39 4 0
                                    

3. Zákon umožnenia

Tretí základný zákon je zákon umožnenia (Law of Allowing). Je to princíp najmenšej aktivity, princíp nulového odporu.

Existujú dva spôsoby, ako tento zákon začať uplatňovať. Prvý je dovoliť iným, aby boli takí, akí sú. Druhý je umožniť Univerzu, aby nám dodalo to, po čom túžime.

Poďme najprv na to prvé - umožniť ľuďom, aby boli sami sebou. Hovorme si stále dokola a nahlas:

Som, kto som.
A kým som sám sebou,
umožňujem ostatným, aby aj oni boli sami sebou.

Neexistujú dvaja ľudia, ktorí by boli rovnakí. Ak dokážeme "inakosť" toho druhého nielen tolerovať, ale aj akceptovať, vtedy žijeme zákonom umožnenia.

Ak sa zákona umožnenia nedržíme, tak veríme, že niekto by mal myslieť, cítiť, veriť a konať podľa toho, čo si my myslíme, že by ,,mal". Tomuto sa hovorí mať perfektné predstavy a v našom živote tieto perfektné predstavy pôsobia veľa zla! Je to protiklad akceptovania iných - posudzovanie, a to je produktom hlboko zakoreneného strachu, že ak niekto iný myslí, cíti a koná inak ako my, je niečo s nami ,,v neporiadku".

Posudzovanie je emócia nižšej úrovne a ak vezmeme do úvahy LOA, budeme si takto priťahovať do života viac negatívnych ľudí, okolností a situácií. Ak potrebujeme, aby všetci a všetko bolo podľa našich predstáv, aby sme sa cítili na svete dobre a oprávnení, nikdy nepocítime voľnosť. Toto je presný opak voľnosti - je to zajatie vlastnými predstavami. A navyše sa nám nikdy nepodarí donútiť celý zvyšok sveta, aby sa správal tak, ako ,,by sa mal". Z tohto dôvodu začínajú vojny...

Pozrime sa na možný príklad. Pozeráte na niekoho, kto rozpráva pri jedení a hovorí s plnými ústami. Miesto toho, aby ste ho nechali jesť tak, ako je zvyknutý, začnete pociťovať znechutenie a odpor k tomu človeku. Skutočne si prajete, aby sa zmenil alebo prestal aspoň robiť túto jednu vec (hovoriť s plnými ústami). Navyše sa obávate, že aj vy nevyzeráte pritom zrovna najctnostnejšie, keď to nekomentujete. A tam miesto toho, aby ste ho nechali byť sebou samým, beriete to osobne a dovolíte, aby vám to pokazilo náladu a obralo vás v konečnom dôsledku o vašu slobodu.

Zákon umožnenia je tiež jedným zo zákonov, podľa ktorých ,,šľape" tento vesmír. Sú večné, sú tu navždy. Sú univerzálne, preto sú platné všade. Sú absolútne, či sa nám to páči alebo nie. Ovplyvňujú náš život, či si to uvedomujeme alebo nie...

Ak Univerzum o niečo žiadame a máme pritom negatívne pocity, blokujeme zhmotnenie nášho priania. Práve naše negatívne pocity nám bránia dostať, čo chceme. Ak prestaneme odporovať, dostávame sa späť do stavu umožňovania, aby k nám pritekala všetka tá hojnosť, úspech, blahobyt, voľnosť, radosť či šťastie.

Sila mysleTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang