FOTODAKİ HİLÂLLERİ BULUNUZ!!!

1K 35 0
                                    

Şöyle demez miyiz? Fotoğraftaki yedi farkı bulunuz. Tam olarak böyle bir sahneydi Smyrna sahnesi, ateşle barutun bir araya geldiği o sahne... İlk izlediğimde fark etmemiştim.

Hileon videolarını izlerken çaktım davayı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Hileon videolarını izlerken çaktım davayı.Meğer ne kadar çok hilâl saklanmış o sahneye. Türklerin bizlerin hastanesiydi orası onun içindi deniz gözlümüzün kolundaki, ecza dolabı kapaklarımızdaki, hadi bir de duvardaki çerçevedeki hilâl desek ya arkadaki resimde yer alan iki hilâl ilümünati kavramını öğrendikten sonra etrafta göz, piramit amblemi arayan saf-ı hayalci modunda vay be dercesine izledik, belki o zaman fark etmedik, şimdilerde fark etmek için. Hatırlar mısınız tam bu dizi yeni başlayan dizilere birincilik tahtını bırakmaya yüz tutmuştu ki yeni bir aşk alevlenmeye başladı. İşte o Smyrna efsanesi depreminin öncüsü hilâlleri yerleştirdiler mekâna ve bakışlarla da zihnimize..Bizleri o kadar çok etkiledi ki o sahne HİLEON rüyâları görmemizi sağladı hem de gözlerimiz açıkken, aynı zamanda uykuda da bu rüyâyı görenler başka bir evredeler...Leon annesine Yıldızla evlenmek istediğini itiraf ettiğinde bile hadi canım sen Hilâle âşıksın dedik. Bakışlar yalan söylemez aşıksın (bir çeşit öküz kemiği) düzeltme işareti olmadan...Yine de kızdık Leona.Ne yapsın onun da yüreği çocuktu.Gerçek sevdaya tutulmamıştı ki daha önce..Romantik edebiyat âşığı prensimiz dengini arıyordu..Cilvelerle oyunlarla ona kur yapan Yıldız onunla ilgileniyordu ve ilgisini her fırsatta gözüne sokuyordu. Diğer tarafta da kendisine her fırsatta kafa tutan asi kızımız Hilâl vardı.Kaçan kovalanır düsturu burada da kendini gösterecekti.Sadece diziye biraz daha reyting lazımdı.Artık diziyi yeni türeyen Hileoncular da sahiplenmişti.İlk bölümde epey rol çalmış gibi görünen Ali Kemalin Yıldıza aşkı bile arka plâna atılmıştı. Leonun abisi Dimitrinin Ali Kemal olduğu aşikâr.Gözleri yaşlı Veronikanın acısının dineceği sahne merak konusu.Albay Cevdetin kapısında duran askerin isminin de Dimitri olması bu isme erken aşina olmamız için mi acep?

Albay Cevdetin kapısında duran askerin isminin de Dimitri olması bu isme erken aşina olmamız için mi acep?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Arka plânda dönen birçok dolap var.Belki de bu kadar karmaşık değil ellam belki senaristler bile o kadar alengirli düşünmediler.Her şeyin altında bir bit yeniği vardıra kaydı zihin yumağımız. Leon acaba gerçekten Vasili ve Veronikanın oğlu mu? Acep Leon da Ali Kemal çarprazlamasının tam tersi versiyonu mu? Fazla ironik olacak belki de ama söylemeden geçemeyeceğim.Leonun gerçek ailesi acaba Türk mü? Sarışınlıktan genler çekmişse Eşref Paşa ilk teorim Leonun gerçek babası olmaya adayım.İkinci seçeneğim dizideki yerini garantilemek adına tescilli kötü adamımız Miralay Tevfik.. Gülecek olanlar, bu kadar da olmaz diyenler olacaktır. Vasili ilk bölüm sonunda öz oğlu olduğunu bilmediği Ali Kemalin ölüm fermanını okumuştu, Eşref Paşanın namlusunun ucunda da Leonun akıbeti vardı. Sonuçları hepimiz biliyoruz.Bir Yunan erkekle Müslüman hatunun evlenmesi dinen caiz değil durumunu aslında Leonun müslüman bir ailenin çocuğu olduğu teorisiyle izdivaçlarına engel olan bir durumu daha ortadan kaldırmış oluyoruz. Bakalım senaryo nasıl ilerleyecek?..
Beni hikâye kurgulamaktan çok karakterlerin davranış analizleri ilgilendiriyor. Kim neyi hangi düşünceyle yapmış olabilir, hangi bakış içinde hangi sözcükleri barındırırlar ilgimi çeken...

Okuyan ve puan veren arkadaşlara teşekkürler...Davranış analizi üzerine düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.Hileon dertlileri olarak yeni çalışmalar okumacasına...

HİLEONİZMWhere stories live. Discover now