Min vanlige dag hjemme

271 23 4
                                    

Jeg begynner å gå hjem. Klokken over skoledøren viser fem på tre. En time? Jeg var stengt inne i skapet i nesten en time. Det føltes ut som en evighet.

Det er ingen hjemme når jeg åpner døren. Jeg tar av meg jakken og skoene før jeg løper opp på rommet mitt. Foreldrene mine pleier vel å komme hjem rundt fire-halv fem.

Jeg finner fram skolebøkene. Vi har ikke så mye lekser, men prøver, innleveringer og presentasjoner... Ja det kaster lærerne på oss. Jeg starter med å finne samfunnsfagsboken. Vi skal skrive en tekst som handler om krig. Den skal leveres om en og en halv uke, men jeg vil bare få den ferdig nå for å få mer tid på de andre prøvene, innleveringene og presentasjonene.

"Gloria, middagen er klar!" Far roper nedenfra. Jeg slipper trykkblyanten min og snurrer på stolen en gang mer enn nødvendig før jeg reiser meg og løper ned. Far sitter på stolen og er allerede i en samtale om noe jeg ikke bryr meg særlig om, mens mor skrur av komfyren. Hun løfter gryten av og setter den med et dunk på bordet. "Hei," sier jeg og setter meg på stolen. Vi skal ha kyllingsuppe til middag.

"Hva har dere gjort i dag da?" Mor veksler blikk mellom meg og far. "Vel, jeg har bare sittet på kontoret og tegnet noen skisser". Far ser på meg. "Vel, det har heller ikke skjedd noe spesielt på skolen. Vi hadde 2 timer matte," jeg fortsetter å snakke mens jeg rører i suppen.

Selvfølgelig vet ikke foreldrene mine om det som skjer på skolen. De tror de vet alt, men de vet kun en liten bit. Hadde de visst alt hadde de sikkert frika helt ut. Eller, jeg vet ikke jeg....
Men jeg føler det er best slik. Foreldrene mine har allerede så mye å holde styr på. Jeg kan ikke legge enda mer på de.

Nytt kort kapittel 😳🙈
Jeg har er spørsmål:
Liker dere lange, korte eller varierte kapitler? 😘

(Jeg kan prøve å få ut et kapittel på onsdag)

Mitt svakeste punktWhere stories live. Discover now